Vegan γιαούρτι από γάλα καρύδας
2 κ.γ. αγάρ αγάρ, σε σκόνη
60 γρ. νερό
750 γρ. γάλα καρύδας
1 κάψουλα προβιοτικό συμπλήρωμα
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα , για το σερβίρισμα
100 γρ. μύρτιλα (blueberries), για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε ένα μπολ το αγάρ αγάρ με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε το μείγμα του αγάρ αγάρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αγάρ αγάρ.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πιάσει το μείγμα 45ο C.
Ανοίγουμε μία κάψουλα και ρίχνουμε τη σκόνη στο μπολ με το γάλα ή αλλιώς προσθέτουμε μία δόση προβιοτικού σε υγρή μορφή.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και μοιράζουμε σε πήλινα ή πυρίμαχα μπολ το μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τα μπολ και μεταφέρουμε στον φούρνο.
Ανοίγουμε τον φούρνο στους 50ο C και ψήνουμε το γιαούρτι για 4 ώρες.
Αφαιρούμε τα μπολ από τον φούρνο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει εντελώς το γιαούρτι.
Αφρατεύουμε το γιαούρτι στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα και blueberries.
Κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και συντηρούμε μέχρι και 6 ημέρες στο ψυγείο.
Εσάνς σοκολάτα
Χαρουπόμελο απο τα μυστικά ομορφιάς.
Στέβια απο τα μυστικά ομορφιάς.
-
Πρόσωπο
-
συνταγές αιθέριων ελαίων
-
Συνταγές ομορφιάς
-
υγεία
-
μυστικά ομορφιάς
-
Συνταγές χειροποιήτων αντηλιακών.
-
Τα γιατροσόφια της γιαγιάς.
-
Μαλλιά
-
σώμα
-
Σώμα-Κυτταρίτιδα
-
Ψυχολογία.
-
Συνταγές μαγειρικής.
-
Μόδα
- Άσκηση