Το καλάθι του νοικοκυριού: Η διαιτολόγος προτείνει 3 υγιεινές και γρήγορες συνταγές

Το καλάθι του νοικοκυριού: Η διαιτολόγος προτείνει 3 υγιεινές και γρήγορες συνταγές

Από την Αλεξάνδρα Γαβαλά, κλινική αθλητική διαιτολόγο (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και προπονήτρια (@mednutri_alex)

Το καλάθι του νοικοκυριού μπαίνει με δειλά βήματα στη ζωή μας και όλοι προσπαθούμε να σκεφτούμε πώς και εάν μπορούμε να εντάξουμε τα προϊόντα που περιλαμβάνει στη διατροφή μας. Η καλή ποιότητα στο γεύμα μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους γευστικούς και όχι επιβαρυντικούς. Οι παρακάτω εύκολες γρήγορες και θρεπτικές επιλογές γευμάτων είναι για όλη την οικογένεια και απαντούν στο ερώτημα “τι να μαγειρέψω σήμερα”.Ανοιχτό σάντουιτς με ομελέταΥλικά για 2 μερίδες4 ασπράδια και 1 ολόκληρο αβγό50 γρ. κίτρινο τυρί light σε λωρίδες2 φέτες ψωμί του τοστ προζυμένιο ή απλό σίτου2 κ.γ. χυμό ντυμάτας2 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοΧτυπάμε τα αβγά και τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πήξει λίγο προσθέτουμε το τυρί. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια φέτα πάριζα για κάθε φέτα ψωμί.Στο μεταξύ φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμί του τοστ και αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κ.γ. χυμό ντομάτας και φρεκοστριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.Μοιράζουμε την ομελέτα στις δύο φέτες και προαιρετικά συμπληρώνουμε με φύλλα ρόκας.Κοκκινιστό ψάρι με πράσινα λαχανικά στο φούρνο1 συσκευασία βακαλάος ή πέρκα κατεψυγμένα1 συσκευασία 500 γρ. λαχανικά κατεψυγμένα (αρακά ή μπάμιες)1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένος4 + 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοαλάτι και πιπέριΞεπαγώνουμε το ψάρι και το μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά που θα έχουμε επίσης ξεπαγώσει.Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, περιχύνουμε με τις άλλες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.Γιαουρτογλυκό σοκολάτας με βάση φρυγανιά400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0-2% λιπαρά2 κ.γ. κακάο σκόνη5 φρυγανιές1 μπανάνα ώριμηΑνακατεύουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το κακάο και τη μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σπάμε τις φρυγανιές και τις στρώνουμε σαν βάση μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε περισσότερα μικρά. Μεταφέρουμε το μείγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και κανέλα.Σερβίρουμε αμέσως.www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr