Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε πούδρα από τις φλούδες τους προς όφελος της ομορφιάς

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε πούδρα από τις φλούδες τους προς όφελος της ομορφιάς

Δώσε μια «δεύτερη ζωή» στα λεμόνια που έχεις στην κουζίνα σου και απόλαυσε τα οφέλη τους στο δέρμα και τα μαλλιά σου.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Εάν μαγειρεύεις φαγητά που χρειάζονται λεμόνια, πιθανότατα χρησιμοποιείς τον χυμό τους. Τι κάνεις όμως με τις φλούδες; Οι περισσότερες από εμάς απλώς τις πετάμε, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει ένα beauty hack που τις αξιοποιεί προς όφελος του δέρματος και των μαλλιών. Όταν λοιπόν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε πούδρα από φλούδες λεμονιών!

Η πούδρα λεμονιού είναι χρήσιμη για πολλά πράγματα, από το μαγείρεμα μέχρι το καθάρισμα – εμείς όμως θα εστιάσουμε στην ομορφιά. Τα προϊόντα ομορφιάς είναι ακριβά και συχνά γεμάτα με περιττές χημικές ουσίες που δεν θέλουμε ή δεν χρειαζόμαστε. Eνώ, η πούδρα της φλούδας λεμονιού είναι οικονομική, εντελώς φυσική και το πιο σημαντικό, αποδοτική για το δέρμα και τα μαλλιά.

Οφέλη ομορφιάς από φλούδες λεμονιού

Τα έλαια στις φλούδες λεμονιού είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να ενισχύσουν τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Δες πώς οι φλούδες λεμονιού μπορούν φυσικά να ωφελήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σου:

Για το δέρμα

Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C της φλούδας του λεμονιού μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συσφίγγει το δέρμα και βοηθά στη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας .Επιπλέον, το κιτρικό τους οξύ έχει απολεπιστικές ιδιότητες, διατηρώντας το δέρμα λείο και καθαρό.

Για τα μαλλιά

Η ενίσχυση της βιταμίνης C και του κολλαγόνου από τη φλούδα λεμονιού ωφελεί τα μαλλιά αλλά και το δέρμα. Το κολλαγόνο διατηρεί τους θύλακες της τρίχας δυνατούς και υγιείς, θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη. Οι φλούδες λεμονιού έχουν επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να εμποδίσουν τη δημιουργία πιτυρίδας.

Πώς να φτιάξεις πούδρα από τη φλούδα λεμονιού:

1.Πλύνε καλά τα λεμόνια και στη συνέχεια χρησιμοποίησε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσεις τις φλούδες.

2.Άπλωσε τις φλούδες σε ένα ταψί
3.Προθέρμανε το φούρνο στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.
4.Ψήσε τις φλούδες μέχρι να γίνουν τραγανές και να στεγνώσουν εντελώς.

5.Τρίψε τις φλούδες σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Κοσκίνισέ τες με σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα.

6.Βάλε την πούδρα σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και φύλαξέ την το σε ξηρό, δροσερό μέρος έως και ένα χρόνο.

Πώς να χρησιμοποιήσεις την πούδρα από τη φλούδα λεμονιού:

Για το δέρμα

Δοκίμασε το Farley’s sugar scrub. Συνδύασε 2 κουταλιές της σούπας φλούδα λεμονιού σε πούδρα με ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακάτεψε, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά λάδι αβοκάντο ή καρύδας, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή σύσταση. Κάνε μασάζ με το μείγμα σε βρεγμένο δέρμα στο ντους και ξέβγαλε.

Για τα μαλλιά

Συνδύασε την πούδρα της φλούδας λεμονιού με λάδι καρύδας και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για 5-10 λεπτά, άφησέ το για άλλα 10 λεπτά και ξέπλυνε με ήπιο σαμπουάν και χλιαρό νερό.

www.theissue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr