Αδυναμία Ποδιών: Αιτίες Και Σπιτικές Θεραπείες Για Την Ενίσχυση Των Αδύναμων Ποδιών

Εάν αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενη ή χρόνια αδυναμία στα πόδια, συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε την αιτία.

Η αδυναμία και ο πόνος στα πόδια ή η μειωμένη μυϊκή δύναμη μπορεί να βλάψει την ποιότητα της ζωής σας. Θα μπορούσε να είναι μέρος ενός γενικευμένου αισθήματος αδυναμίας σε όλο το σώμα σας ή μπορεί να αναπτύξετε ένα σφάλμα στο ένα ή και στα δύο πόδια.
Ωστόσο, μια ξαφνική αδυναμία στα πόδια θα μπορούσε να σημαίνει δυνητικά απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο .

Η αδυναμία στα πόδια μπορεί να συνοδεύει άλλα συμπτώματα όπως μούδιασμα, μυϊκούς σπασμούς , τσιμπήματα ή αίσθημα καύσου, ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνο στην πλάτη, πόνους στο σώμα, παράλυση, συσπάσεις, απώλεια μυϊκού συντονισμού και διαταραχή της ισορροπίας. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την υποκείμενη νόσο, διαταραχή ή πάθηση.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια της μυϊκής λειτουργίας και τρόπους ενίσχυσης των αδύναμων ποδιών.

Αιτίες αδυναμίας στα πόδια

Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν αδυναμία στα πόδια και η σοβαρότητα του πόνου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τα αίτια.

Μερικές από τις κοινές αιτίες αδύναμων ποδιών είναι:
κακή κυκλοφορία του αίματος
νευρική βλάβη
υπερδραστηριότητα
έλλειψη άσκησης
αρθρίτιδα
ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση
παρενέργειες φαρμάκων
αφυδάτωση
Διαβήτης
αναιμία
πόνος στην πλάτη
διατροφικές ελλείψεις
ορισμένες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις
Η περιφερική αρτηριακή νόσος (PAD), η οποία προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών, μπορεί να οδηγήσει σε κακή κυκλοφορία στα πόδια σας. Τις περισσότερες φορές, η PAD προκαλείται από εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες. Οι παράγοντες κινδύνου για PAD περιλαμβάνουν το κάπνισμα, τον διαβήτη, την παχυσαρκία, την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη , την αύξηση της ηλικίας και το οικογενειακό ιστορικό.

Η ισχιαλγία είναι επίσης μια κοινή αιτία αδυναμίας στα πόδια. Ο πόνος της ισχιαλγίας ακτινοβολεί κάτω από το πίσω μέρος του μηρού μέχρι τη φτέρνα και το πέλμα. Εκτός από αδυναμία στο πόδι, μπορεί να έχετε συνοδά συμπτώματα όπως μυρμήγκιασμα, κάψιμο ή πόνο.

Η αδυναμία στα πόδια μπορεί επίσης να προκύψει από νευρομυϊκές παθήσεις, όπως η βαριά μυασθένεια και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Ορισμένες τοξίνες και φάρμακα όπως η βοτουλινική τοξίνη και οι στατίνες μπορούν να προκαλέσουν μυϊκή αδυναμία. Εάν αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενη ή χρόνια αδυναμία στα πόδια, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να καθορίσει την αιτία.

Φυσικοί τρόποι για να δυναμώσετε τα αδύναμα πόδια
Μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικές θεραπείες στο σπίτι για να δυναμώσετε τα πόδια σας για ήπια μυϊκή αδυναμία. Δείτε μερικές από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για την ενίσχυση των αδύναμων ποδιών.

Κάντε μασάζ με ζεστό λάδι
Κάντε μασάζ στα πόδια σας με ζεστό λάδι ελιάς, καρύδας ή μουστάρδας για 10 έως 15 λεπτά δύο φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια και θα τα κάνει πιο γερά, ενώ θα μειώσει τον πόνο, τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Ασκήσου τακτικά
Οι ειδικοί συνιστούν να περπατάτε για τουλάχιστον 30 λεπτά, τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Τρέξιμο, κολύμπι, τζόκινγκ, ποδηλασία, πεζοπορία και ασκήσεις ενδυνάμωσης ποδιών μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Πάρτε αρκετή βιταμίνη D
Μελέτες έχουν συνδέσει την ανεπάρκεια βιταμίνης D με μυϊκή αδυναμία. Έτσι, περάστε λίγο χρόνο κάτω από τον ήλιο το πρωί καθημερινά και τρώτε περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D για να λαμβάνετε αρκετό από αυτό το θρεπτικό συστατικό. Πηγές τροφίμων βιταμίνης D περιλαμβάνουν σολομό, σαρδέλες, σκουμπρί και εμπλουτισμένο γάλα, χυμό πορτοκαλιού ή δημητριακά. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα, αλλά μόνο αφού συμβουλευτείτε γιατρό.

Πίνετε πολλά υγρά
Η αφυδάτωση είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες αδυναμίας στα πόδια και μυϊκών κράμπες. Αυξήστε την πρόσληψη νερού και τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά με βάση το νερό για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο είναι γεμάτο με μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, καθώς και βιταμίνες Β απαραίτητες για δυνατούς μύες. Επιπλέον, το οξικό οξύ στο μηλόξυδο βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει τα απαραίτητα μέταλλα από τα τρόφιμα. Προσθέστε 1 με 2 κουταλιές της σούπας ωμό, αφιλτράριστο μηλόξυδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και λίγο μέλι και χυμό λεμονιού. Πίνετε αυτό το τονωτικό μία ή δύο φορές την ημέρα για να δυναμώσετε τα πόδια σας.

www.thehealthsite.com

https://www.mystikaomorfias.gr/product/%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b2%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%81%cf%85%cf%84%ce%af%ce%b4%cf%89-2/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https:///fitness/skin-hunger-can-touch-deprivation-affect-your-health-972393/