Δερματικός Φραγμός Πως Θα Τον Ενισχύσεις, Ωστε Να Μην Έχεις Λεπτή Επιδερμίδα Καθώς Μεγαλώνεις.

Δερματικός Φραγμός Πως Θα Τον Ενισχύσεις, Ωστε Να Μην Έχεις Λεπτή Επιδερμίδα Καθώς Μεγαλώνεις.

Πως Θα Επιτύχεις Ισχυρό Φραγμό Του Δέρματος Σου. Βέλτιστη Υγεία Του Δέρματος: 6 Φυσικές Συμβουλές Ειδικών

Η διατήρηση ενός στιβαρού και ισχυρού δερματικού φραγμού, του πιο εξωτερικού στρώματος του δέρματος, είναι σημαντική για τη διατήρηση και την εμφάνιση μιας άψογης εμφάνισης.

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και λειτουργεί ως το πρώτο στρώμα άμυνας για να μας κρατά υγιείς. Αποτελεί περίπου το 15 τοις εκατό του συνολικού σωματικού βάρους και είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Το δέρμα είναι επίσης το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και τοξίνες. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της φυσικής λάμψης του υγιούς δέρματός σας. Όταν πρόκειται για την υγεία του δέρματος, ο φραγμός του δέρματος είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προστατεύσετε.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον ρόλο ενός υγιούς δερματικού φραγμού στην εμφάνιση του δέρματός σας, το TheHealthSite.com επικοινώνησε με την Dr Dyotona Sen, Επικεφαλής Ιατρικών Υποθέσεων, Galderma Ινδίας και Νότιας Ασίας. Ρίχνει επίσης φως στο τι μπορείτε να κάνετε για να υποστηρίξετε και να αποκαταστήσετε έναν εξασθενημένο δερματικό φραγμό για βέλτιστη υγεία του δέρματος

Τι είναι ο φραγμός του δέρματος;
Το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας αναφέρεται ως φραγμός του δέρματος. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με αυτή ενός τοίχου από τούβλα, προστατεύοντας το σώμα σας από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία. Διατηρεί την υγρασία για να διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο και μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα σας. Η εμφάνιση και η υγεία του δέρματός σας καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του δερματικού σας φραγμού.

Εάν ο φραγμός του δέρματος σας είναι ισχυρός, θα διατηρήσει αποτελεσματικά την υγρασία, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι ελαστικό, λείο και ελαστικό.
Επιπλέον, θα βοηθήσει στην απώθηση περιβαλλοντικών ερεθιστικών παραγόντων όπως η ρύπανση και θα μειώσει την πιθανότητα ευαισθησίας και ερεθισμού του δέρματος .

Ωστόσο, εάν ο δερματικός σας φραγμός είναι εξασθενημένος, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια σειρά δερματικών προβλημάτων. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ο φραγμός του δέρματός σας μπορεί να είναι πιο λεπτός, επιτρέποντας στους ερεθιστικούς παράγοντες να διεισδύσουν και στην υγρασία να διαφύγει, οδηγώντας σε ξηρότητα δέρματος , ερεθισμό, τραχύτητα, σφίξιμο και εξασθενημένο φραγμό του δέρματος.

Συμβουλές για την αποκατάσταση ενός εξασθενημένου φραγμού του δέρματος
Εάν τα παραπάνω σημάδια χτυπούν ένα καμπανάκι για εσάς, ίσως είναι καιρός να εργαστείτε ενεργά για την αποκατάσταση του δερματικού σας φραγμού.

Ενσωματώνοντας τα παρακάτω βήματα στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης, μπορείτε να αποκτήσετε ξανά υγιή όψη δέρματος.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό και αποφύγετε το τρίψιμο ή το πολύ σκληρό τρίψιμο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό όταν πλένετε το πρόσωπό σας ή κάνετε ντους, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια και να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό

Επιλέξτε μια καλή ενυδατική κρέμα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Μια ενυδατική κρέμα εμπλουτισμένη με ένα μείγμα νιασιναμίδης, πανθενόλης και ενυδατικής γλυκερίνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ανθεκτικότητας του ευαίσθητου δέρματος και στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού

Αποφύγετε τη χρήση σκληρών απολεπιστικών ή χημικών peeling που μπορούν να βλάψουν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος

Τρώτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία του δέρματος

Αποφύγετε τη χρήση πολλών προϊόντων περιποίησης δέρματος ταυτόχρονα, καθώς αυτό μπορεί να υπερφορτώσει το δέρμα και να οδηγήσει σε ερεθισμό και βλάβη

Ένας εξασθενημένος δερματικός φραγμός δεν είναι ανεπανόρθωτος. Δίνοντας προτεραιότητα στο δέρμα σας, επανεξετάζοντας το καθεστώς περιποίησης της επιδερμίδας σας και μαθαίνοντας πώς να υποστηρίξετε καλύτερα τον φραγμό του δέρματος σας, μπορείτε να επιτύχετε υγιές, λαμπερό δέρμα και να ελέγξετε την υγεία του δέρματός σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr