Υψηλό Ουρικό Οξύ: 5 Τροφές Που Πρέπει Να Προσθέσετε Στη Διατροφή Σας Για Να Μειώσετε Τα Επίπεδα Ουρικού Οξέος Φυσικά

Υψηλό Ουρικό Οξύ: 5 Τροφές Που Πρέπει Να Προσθέσετε Στη Διατροφή Σας Για Να Μειώσετε Τα Επίπεδα Ουρικού Οξέος Φυσικά

5 τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας για να μειώσετε τα επίπεδα ουρικού οξέος φυσικά
Προσθέστε αυτές τις 5 τροφές στη διατροφή σας όταν υποφέρετε από υψηλό ουρικό οξύ.

Το ουρικό οξύ είναι ένα απόβλητο προϊόν που βρίσκεται στο αίμα. Παράγεται όταν το σώμα διασπά τις χημικές ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ουρικού οξέος διαλύεται στο αίμα και ξεπλένεται από το σώμα ως μέρος των ούρων. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, η υπερβολική παρουσία ουρικού οξέος στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές καθώς δεν ξεπλένεται όλο από το σώμα. Εάν υποφέρετε επίσης από υψηλό ουρικό οξύ, κάντε αυτές τις 5 τροφές μέρος της καθημερινής σας διατροφής και δείτε πώς βοηθά στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος με φυσικό τρόπο.

Τροφές για ουρικό οξύ
Εάν υποφέρετε από υψηλό ουρικό οξύ, δοκιμάστε να εντάξετε και τις 5 αυτές τροφές στην καθημερινή σας διατροφή. Η κατανάλωση αυτών των τροφών σε περιορισμένη ποσότητα μπορεί να βοηθήσει στη φυσική μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος.

Μπανάνα
Οι μπανάνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και είναι γεμάτες με βιταμίνη C, η οποία κάνει αυτά τα κίτρινα φρούτα την καλύτερη τροφή για κατανάλωση όταν κάποιος πάσχει από ουρική αρθρίτιδα. Προσθέτοντας μπανάνες στη διατροφή σας όταν πάσχετε από υψηλό ουρικό οξύ, πρέπει να στραφείτε σε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες για να μειώσετε την ποσότητα ουρικού οξέος στο αίμα και να μειώσετε τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων κρίσεων ουρικής αρθρίτιδας.

Μήλα
Αυτά τα κόκκινα φρούτα είναι εξαιρετικά πλούσια σε υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες είναι επίσης γνωστές για τη φυσική μείωση των ουρικών οξέων. Οι ειδικοί λένε ότι οι φυτικές ίνες απορροφούν το ουρικό οξύ από το αίμα και απομακρύνουν κάθε περίσσεια ποσότητα από το αίμα. Τα μήλα περιέχουν επίσης μηλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος.

Κεράσια
Τα κεράσια είναι γεμάτα με ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος. Οι ανθοκυανίνες βρίσκονται και σε άλλα φρούτα όπως τα βατόμουρα. Επομένως, η προσθήκη κερασιών και βατόμουρων είναι εξαιρετική για τη διαχείριση των επιπέδων ουρικού οξέος με φυσικό τρόπο.

Καφές
Σύμφωνα με μελέτες, ο καφές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος αυξάνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα εκκρίνει ουρικό οξύ. Ο καφές είναι επίσης εξαιρετικός για τον ανταγωνισμό με το ένζυμο που διασπά τις πουρίνες στο σώμα. Επομένως, η προσθήκη περιορισμένης ποσότητας καφέ στη διατροφή σας είναι εξαιρετική όταν υποφέρετε από υψηλό ουρικό οξύ.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr