Γλυκό που δεν παχαίνει και για τους vegan φίλους: Λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη για μωσαϊκό
Το εναλλακτικό γλυκό που έχει κερδίσει τον κόσμο
Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια λαχταριστή συνταγή για όσους βρίσκονται σε διατροφή και για τους vegan φίλους με μωσαϊκό και αβοκάντο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
200 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα ελαφρώς
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη, στέβια
4 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
1 κ.γ. κονιάκ
Εκτέλεση
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μία λεία υφή.
Αδειάζουμε στο ίδιο μείγμα τα μπισκότα, το κονιάκ, αβοκάντο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ή τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ηλιέλαιο.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, το οποίο έχουμε βουτήξει ελαφρώς σε ηλιέλαιο, αδειάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά των φύλλων μεμβράνης κι έπειτα, βουτάμε ξανά το κουτάλι στο ηλιέλαιο και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
Ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα μιας καραμέλας.
Tοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Μόλις σφίξει ο κορμός, τον αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!