Πρακτικές για αυτοαγάπη εμπνευσμένες από το Ρέικι

Πρακτικές για αυτοαγάπη εμπνευσμένες από το Ρέικι

Ρέικι Αυτοθεραπευτική Θεραπεία
Η ενέργεια είναι παντού γύρω μας, με τη δύναμη να αλλάζει εντελώς το πώς νιώθουμε—συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων ευτυχίας, χαράς, λύπης, πόνου, ακόμη και αγάπης για τον εαυτό μας. Με τις ρίζες που συνδέονται με τη θεϊκή αγάπη, η ενεργειακή πρακτική που ονομάζεται Ρέικι μπορεί να βοηθήσει να εμπνεύσουμε μια αίσθηση ισορροπίας που μας αφήνει να νιώθουμε ειρηνικά, ικανοποιημένα και παντού αρμονικά με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Μπροστά, χρησιμοποιούμε δύο πιστοποιημένους Δάσκαλους Ρέικι για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μορφή ενεργειακής θεραπείας και πώς ορισμένες από τις πρακτικές της μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή πρόσβασης σε μεγαλύτερη αυτοαγάπη.

Τι είναι το Ρέικι;
Το Ρέικι είναι μια μορφή ενεργειακής θεραπείας που χρησιμοποιεί την Ενέργεια της Παγκόσμιας Ζωτικής Δύναμης – που ονομάζεται επίσης τσι, πράνα ή μάνα – για να επαναφέρει τις ενέργειες σε ευθυγράμμιση. «Με προσεκτική και συνεπή πρακτική, το Ρέικι θα βοηθήσει να θεραπεύσει ανισορροπίες που κυμαίνονται από τις σωματικές έως τις συναισθηματικές και πνευματικές», λέει η Carla Contreras , Δάσκαλος του Ρέικι και δασκάλα διαλογισμού. «Είναι μια ολιστική προσέγγιση για την ευεξία και περιλαμβάνει θεραπεία από μέσα προς τα έξω», προσθέτει.

Η πρακτική έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και πιστεύεται ότι συνδέεται με τη θεϊκή αγάπη. Λειτουργεί επίσης με το σύστημα τσάκρα για να βοηθήσει στην προώθηση της επαναβαθμονόμησης της ενέργειας. «Τα τσάκρα απορροφούν και απελευθερώνουν ενέργεια και λειτουργούν ως πύλες σε διαφορετικά επίπεδα συνείδησης και θεραπείας», εξηγεί ο Κοντρέρας.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Ρέικι και στην Ενεργειακή Θεραπεία
Το όμορφο με το Ρέικι, και την ενεργειακή θεραπεία γενικά, είναι ότι όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτό επειδή είμαστε όλοι ενεργητικά όντα. Ενώ εκείνοι οι ασκούμενοι που ασκούν επαγγελματικά το Ρέικι είναι εκπαιδευμένοι και συντονισμένοι με τη μέθοδο, ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει τις δικές του συνδέσεις Ρέικι. «Πρώτα κάποιος θα πρέπει να έχει επίγνωση της ενέργειας και του σώματός του καθώς είναι αλληλένδετα», λέει ο Nicholas Pepe, πιστοποιημένος Reiki Master και ομιλητής με 12ετή εμπειρία. Όσοι δεν είναι συντονισμένοι με το Ρέικι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το επίπεδο επίγνωσης μέσω του διαλογισμού, ο οποίος βοηθά στην ενίσχυση της σύνδεσης νου-σώματος και φέρνει νέα επίπεδα επίγνωσης. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό μέσω της αναπνοής. «Η σύνδεση και η επίγνωση της αναπνοής σας είναι ένας τρόπος να βρίσκεστε στην παρούσα στιγμή», λέει ο Contreras. «Καθώς εισπνέετε, προσέξτε πώς αισθάνεστε καθώς ο αέρας μπαίνει στα ρουθούνια σας. Όταν εκπνέετε, προσέξτε πώς νιώθετε καθώς ο αέρας φεύγει από τα ρουθούνια σας». προσθέτει εκείνη.

Η σκόπιμη αναπνοή και η καλλιέργεια μιας αίσθησης επίγνωσης για το πώς η ενέργειά σας κινείται και μετατοπίζεται στο σώμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να συλλάβετε την ουσία του Ρέικι και την ενεργειακή θεραπεία.

Ρέικι πρακτικές για την καλλιέργεια της αγάπης του εαυτού
Δεδομένου ότι το Ρέικι έχει τις ρίζες του στη θεϊκή αγάπη, ορισμένες από τις πρακτικές του μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια της αγάπης προς τον εαυτό. Στο Ρέικι, υπάρχουν αρχές που ονομάζονται The Gokai (ή «κανόνες συμπεριφοράς) που έχουν να κάνουν με την καθημερινή άσκηση στοργικής καλοσύνης προς τον εαυτό σας και τους άλλους. Για μια βαθιά θρεπτική πρακτική που εμπλουτίζεται με Ρέικι για αγάπη προς τον εαυτό, ο Κοντρέρας συνιστά να απαγγέλλετε αυτές τις εντολές του Ρέικι καθημερινά στον εαυτό σας. Αυτοί είναι:

Μόνο για σήμερα δεν θα νιώσω θυμό.
Μόνο για σήμερα, δεν θα ανησυχώ.
Εκτιμώ τα πάντα και ευχαριστώ.
Ενσωματώνω τις διδασκαλίες στην πράξη.
Είμαι ευγενικός με τον εαυτό μου και με άλλα όντα.
Όταν χρειάζεστε μια επιπλέον ώθηση αγάπης, ο Κοντέρας λέει να «βάλετε τα χέρια σας σε μια παραδοσιακή στάση προσευχής και τρίψτε τα δυνατά μεταξύ τους μέχρι να νιώσετε τη ζέστη». Μόλις ζεσταθούν τα χέρια σας, τοποθετήστε τις παλάμες σας στην καρδιά ή πάνω από τα μάτια σας. «Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές εισπνέοντας από τη μύτη και έξω από το στόμα σας και νιώστε την αγάπη για τον εαυτό σας, τους φίλους και την οικογένειά σας ή τον κόσμο», εξηγεί.

Ένας άλλος τρόπος για να εξασκήσετε το Ρέικι για αγάπη για τον εαυτό σας είναι μέσω της οπτικοποίησης. Για αυτήν την πρακτική, ο Contreras λέει είτε να καθίσετε, είτε να σηκωθείτε ή να ξαπλώσετε με τη σπονδυλική σας στήλη μακριά. «Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι η λευκή φωτεινή ενέργεια γεμάτη αγάπη ταξιδεύει από τη βάση της σπονδυλικής σας στήλης μέχρι το στέμμα του κεφαλιού σας», εξηγεί. Επαναλάβετε αυτήν τη σάρωση σώματος όσες φορές θέλετε για να νιώσετε τον εαυτό σας εμποτισμένο με την ενέργεια της αγάπης. Όταν είστε έτοιμοι, πάρτε μερικές βαθιές, γειωμένες αναπνοές και μετά επιστρέψτε απαλά στο χώρο σας κουνώντας τα δάχτυλα των ποδιών σας και ανοίγοντας απαλά τα μάτια σας.

Ο Pepe συνιστά μια όμορφη εξάσκηση στο Τσάκρα του Τρίτου Οφθαλμού που απελευθερώνει τη στάσιμη ενέργεια και σας βοηθά να βλέπετε πιο καθαρά «ώστε η άποψή σας για τον κόσμο να μην παραμορφώνεται από μη επουλωμένες αντιλήψεις, διαδικασίες σκέψης και ενεργητικά συντρίμμια» . Για αυτήν την πρακτική, απλά πάρτε δύο δάχτυλα – τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο – και τοποθετήστε τα στο μέτωπό σας, ανάμεσα στο κόκκαλο του φρυδιού σας. «Τοποθετήστε τα στο Τρίτο Μάτι σας για τουλάχιστον πέντε λεπτά, εστιάζοντας την ενέργεια στο Τρίτο Μάτι, θέτοντας την πρόθεση να καθαρίσετε, να απελευθερώσετε και να θεραπεύσετε οτιδήποτε δεν έχει το υψηλότερο θεραπευτικό σας καλό», εξηγεί.

Το νερό είναι επίσης βαθιά θεραπευτικό και μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση ενέργειας. Για να χρησιμοποιήσετε τη θεραπευτική του δύναμη, κάντε ένα μπάνιο γεμάτο με χαλαρωτικά άλατα Epsom και αναζωογονητικά αιθέρια έλαια. Ενώ το νερό γεμίζει, βάλτε την πρόθεση να απορροφήσει ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον ενεργειακά και να παίρνει αυτήν την ενέργεια μαζί του όταν στραγγίζει από την μπανιέρα. Αυτή η πρακτική όχι μόνο βοηθά στην προώθηση των συναισθημάτων της αγάπης για τον εαυτό σας μέσω της χαλαρωτικής αυτοφροντίδας, αλλά βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση της ενέργειάς σας και στην επαναφορά του νευρικού σας συστήματος.

Ανεξάρτητα από την πρακτική που δοκιμάζετε, το να αφιερώνετε χρόνο εστιασμένο στον εαυτό σας είναι μια πράξη αυτοαγάπης που μπορεί να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε την ενέργεια και την καρδιά σας, φέρνοντας μια αίσθηση ηρεμίας, ειρήνης και αγάπης.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr