Πείτε αντίο στην ακμή: 10 ειδικοί κανόνες διατροφής για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό

Πείτε αντίο στην ακμή: 10 ειδικοί κανόνες διατροφής για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό

Δίαιτα για το δέρμα: Ελέγξτε αυτά τα πρέπει και τα μη δίαιτα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της επανεμφάνισης της ακμής.

Δοκίμασες τα πάντα, αλλά η ακμή επιστρέφει;Προσπαθήστε να βελτιώσετε τη διατροφή σας και ακολουθήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.Αυτές οι συμβουλές ειδικών θα σας φανούν χρήσιμες.
Το να ξυπνάς με ένα μεγάλο κόκκινο πρήξιμο στο πρόσωπο το πρωί είναι δύσκολο. Σε μερικούς ανθρώπους, συμβαίνει συχνότερα εάν έχουν δέρμα με τάση ακμής.

Η ακμή μπορεί να είναι επίμονη και μερικές φορές, καμία ποσότητα φαρμάκων δεν μπορεί να την κάνει να εξαφανιστεί οριστικά. Επιστρέφει συνέχεια. Αλλά ξέρετε τι μπορεί πραγματικά  να σταματήσει στα ίχνη της; Η διατροφή! Αυτό που τρώμε τρέφει και το δέρμα μας και αντανακλάται σε αυτό.

Μια κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της ακμής και μια καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της. Ο διαιτολόγος Kanupreet Arora Narang έχει προτείνει κάποια πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για τη δίαιτα του δέρματος που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της επανεμφάνισης της ακμής.

Η ακμή εμφανίζεται όταν οι πόροι του δέρματος, που συνδέονται με αδένες λίπους κάτω από το δέρμα, φράσσονται. Αυτή η απόφραξη οδηγεί στη συσσώρευση λιπαρότητας, νεκρών κυττάρων του δέρματος και βακτηρίων, με αποτέλεσμα τη φλεγμονή και το σχηματισμό αλλοιώσεων ακμής. Παράγοντες όπως οι ορμόνες, η γενετική και το στρες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ακμής.

Τύποι ακμής: Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ακμής:
Λευκά στίγματα (σπυράκια): Πρόκειται για φραγμένους πόρους που κλείνουν αλλά προεξέχουν από το δέρμα. Εμφανίζονται ως σκληρά, υπόλευκα εξογκώματα.
Μαύρα στίγματα: Είναι φραγμένοι πόροι που παραμένουν ανοιχτοί. Εμφανίζονται ως μικρές σκούρες κηλίδες στην επιφάνεια του δέρματος.

Η ακμή μπορεί να προκληθεί λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της κακής διατροφής. Εδώ είναι 5 λάθη διατροφής που πρέπει να αποφύγετε για την υγεία του δέρματος:

1. Μείνετε μακριά από τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη Οι τροφές με υψηλό δείκτη GI τείνουν να αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο γρήγορα, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή που προκαλεί ακμή στο δέρμα. Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, τα μακαρόνια και το τυρί.

2. Μειώστε τα τηγανητά τρόφιμαΤα ανθυγιεινά κορεσμένα και τρανς λιπαρά στα τηγανητά τρόφιμα είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή, η οποία είναι η κύρια αιτία δερματικών προβλημάτων. Περιορίστε την πρόσληψη τηγανητών φαγητών και ακόμη και επεξεργασμένων αρτοσκευασμάτων σε μια στο τόσο.

3. Σταματήστε να πίνετε πολύ γάλα Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία μπορεί να ωθήσει την παραγωγή σπυριών. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν επίσης ότι οι αυξητικές ορμόνες που υπάρχουν ήδη στο γάλα μπορεί να αποβάλουν την ορμονική ισορροπία του σώματος και να αυξήσουν την παραγωγή ελαίου.

4. Πείτε Όχι στα Γλυκά Η ραφιναρισμένη ζάχαρη μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος, οπότε προσπαθήστε να την αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τις δύο κύριες αιτίες της ακμής – τις ορμόνες και τη φλεγμονή. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται στα φρούτα μπορεί να μην είναι το πρόβλημα, η ραφιναρισμένη ζάχαρη σε επιδόρπια, μπισκότα, σοκολάτες κ.λπ.

5. Μην αναστατώνετε την κοιλιά σας Κακό στομάχι σημαίνει κακό δέρμα. Θα είχατε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που έχετε διάρροια ή δυσκοιλιότητα, η ακμή αναδύεται στο πρόσωπό σας. Αυτό τα λέει όλα. Αποφύγετε λοιπόν τροφές που δεν μπορεί να πάρει το στομάχι σας. Δείτε τη λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε .

 1. Μετάβαση σε δημητριακά ολικής αλέσεως Αντί να καταναλώνετε παράλογες ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων, τρώτε τροφές με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως roti ολικής αλέσεως, μαύρο ψωμί, ragi cheela κ.λπ. Αυτές οι τροφές έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και είναι καλύτερες για το δέρμα σας.

2. Έχετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν τη συνολική υγεία και ανοσία του δέρματος και αποτρέπουν τη φλεγμονή. Προσπαθήστε να καταναλώνετε φρέσκα και εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

3. Τροφοδοτήστε το δέρμα σας με υγιή λίπηΤα υγιή λίπη που βρίσκονται σε τροφές όπως το γκι, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και επίσης σε ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος μαγνήσιο και το σελήνιο, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν το υγιές και λαμπερό δέρμα. Ελέγξτε τη λίστα με τα τρόφιμα με υγιεινά λιπαρά που πρέπει να τρώτε. Φροντίστε να μουλιάζετε ξηρούς καρπούς και σπόρους πριν τα καταναλώσετε για να τα κάνετε πιο ελαφριά για το στομάχι σας.

4. Ενυδατώστε το δέρμα σας Το νερό είναι το ελιξίριο για το δέρμα. Ξεπλένει τις τοξίνες και τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Έτσι πίνετε πολύ νερό όλη την ημέρα. Τα ενυδατικά ποτά όπως το νερό καρύδας και η λεμονάδα είναι επίσης καλές επιλογές. Εδώ είναι μερικά ακόμη ενυδατικά ροφήματα που μπορείτε να φάτε για καλό δέρμα.

5. Εστίαση στην υγεία του εντέρου Η υγεία του εντέρου έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του δέρματος. Τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά όπως το τυρόπηγμα, το κεφίρ, το ξινό τουρσί, το ξινολάχανο και η κομπούχα παράγουν καλά βακτήρια στο έντερο, διατηρώντας το υγιές.
Τα δερματικά προβλήματα όπως η ακμή μπορούν να ελεγχθούν σε μεγάλο βαθμό ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή. Αυτές οι ειδικές συμβουλές διατροφής μπορεί να σας βοηθήσουν. 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr