Τα Κορυφαία βότανα για Λαμπερό -Τέλειο δέρμα.

Τα Κορυφαία βότανα για Λαμπερό -Τέλειο δέρμα.

Τα απλά, φυσικά βότανα δημιουργούν μερικές από τις πιο ισχυρές θεραπείες δέρματος που θα βρείτε ποτέ. Το κόλπο είναι να ξέρετε τι να χρησιμοποιήσετε και πώς να τα συνδυάσετε για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα και τελικά να προωθήσετε το υγιές, απαλό δέρμα που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Παραθέτουμε εδώ 6 καταπληκτικά βότανα που σας χαρίζουν πιο απαλό, λείο δέρμα και αποτρέπουν τον ερεθισμό από κοινούς ρύπους.

1. Witch Hazel -αμαμελίδα
Προέρχεται από τον θάμνο Witch Hazel της Βόρειας Αμερικής και στην πραγματικότητα εξάγεται από το φλοιό του δέντρου για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η αμαμελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των σπυριών και τη μείωση της φλεγμονής του δέρματος που οδηγεί σε κνησμό και εξογκώματα στην επιφάνεια του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του λιπαρού δέρματος καθώς δρα στο υπερβολικό σμήγμα για να ρυθμίσει την παραγωγή λιπαρότητας με τρόπο που ανοίγει τους φραγμένους πόρους και αφήνει το δέρμα ελεύθερο να αναπνέει. Μια άλλη ιδιότητα της αμαμελίδας είναι η στυπτική της δράση που σημαίνει ότι μπορεί να συσφίξει τον ιστό του δέρματος για να αποτρέψει το σχηματισμό μαύρων κύκλων ή σακουλών κάτω από τα μάτια.

2. Aloe Vera
Μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες δέρματος, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται από τους άντρες μετά το ξύρισμα για την ενυδάτωση του δέρματος και τη θεραπεία μικρών κοψιμάτων, και χρησιμοποιείται από τις γυναίκες ως ενυδατικό δέρματος συνήθως πριν από το μακιγιάζ. Η αλόη βέρα είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και καταπολεμά την ακμή και τις άσχημες βράσεις μέσω ενός συνδυασμού αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων. Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα είναι η υψηλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι απαραίτητη για την περιποίηση του δέρματος, και βιταμίνης C, η οποία φυσικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ελαχιστοποιεί τις λοιμώξεις του δέρματος.

Η καλύτερη θεραπεία είναι το φρέσκο εκχύλισμα από το βότανο της αλόης και η χρήση του εκτείνεται πέρα από τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Ως αντιοξειδωτικό, η αλόη βέρα απομακρύνει επίσης πολλές τοξίνες από το αίμα, ενισχύοντας την ποιότητα του δέρματος και προλαμβάνοντας εξανθήματα, αλλεργίες και φυσικά φλεγμονές. Όταν χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, οδηγεί σε υγιές, λαμπερό δέρμα και επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης, αφήνοντάς σας να φαίνεστε υπέροχοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Χαμομήλι
Το χαμομήλι έχει μερικές εκπληκτικές ιδιότητες περιποίησης του δέρματος που το ξεχωρίζουν ως ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για τη θεραπεία και τη διατήρηση του λείου δέρματος. Ένα από αυτά τα συστατικά είναι η άλφα-βισοπρολόλη, μια δραστική ένωση που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών στο πρόσωπο και ενισχύει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Αυτό παρατηρείται καλύτερα όταν το δέρμα ερεθίζεται από τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών, την έκθεση σε ηλιακά εγκαύματα ή από άλλες κοινές αιτίες ερεθισμού του δέρματος. Όταν το χαμομήλι εφαρμόζεται στο δέρμα, έχει μια καταπραϋντική δράση που μειώνει την ερυθρότητα και τον κνησμό με τρόπο παρόμοιο με την κορτιζόνη.

4. Λεβάντα
Η λεβάντα χρησιμοποιείται σε λιπαρό δέρμα για τη μείωση των κηλίδων, της ερυθρότητας και των ουλών που προκαλούνται από την ακμή. Έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που το καθιστούν ιδανικό για την καταπραϋντική και επούλωση του ερεθισμένου δέρματος, των τσιμπημάτων εντόμων, των βακτηρίων και των ηλιακών εγκαυμάτων. Το έλαιο λεβάντας διεισδύει στους πόρους του δέρματός σας για να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τα σπασίματα του δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, πλύνετε το πρόσωπό σας και στεγνώστε με μια πετσέτα και συνδυάστε λάδι λεβάντας με λάδι καρύδας και εφαρμόστε μία ή δύο φορές την ημέρα. Η λεβάντα έχει επίσης ένα ωραίο άρωμα, αλλά αν το βρίσκετε πολύ δυνατό, δοκιμάστε να το αραιώσετε με ένα λάδι μεταφοράς για να πάρετε ένα πιο διακριτικό άρωμα.

Όταν χρησιμοποιείται τακτικά, η λεβάντα ενισχύει τις θεραπευτικές ιδιότητες του δέρματος και παρέχει αντιγηραντικές ιδιότητες που περιλαμβάνουν λείο δέρμα, επιταχυνόμενη επούλωση και αντι-ιικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε το τακτικά για να καταπολεμήσετε την ακμή, το έκζεμα και τον κοινό ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί κακό δέρμα.

5. Καλέντουλα (κατιφέ)
Ένας από τους κύριους λόγους που χρειάζεστε τον κατιφέ ως βότανο περιποίησης του δέρματος είναι η θεραπευτική του ιδιότητα. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για τη θεραπεία εξανθημάτων, ηλιακών εγκαυμάτων, τσιμπημάτων εντόμων και οποιουδήποτε ήπιου ερεθισμού του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των στοματικών πληγών και των κραμπών της περιόδου. αλλά η ισχυρότερη επίδρασή του στο δέρμα είναι η θεραπευτική του ιδιότητα. Το εκχύλισμα καλέντουλας διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο εμποδίζει την εμφάνιση ξηρού δέρματος και ενισχύει την ομορφιά. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν το καταπραϋντικό εξάνθημα από την πάνα, τη θεραπεία του εκζέματος και τη θεραπεία μυκητιάσεων.

6. Margosa (έλαιο neem)
Το έλαιο neem, όπως πολλά από τα βότανα αυτής της λίστας, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό στη θανάτωση βακτηρίων, στην καταπραϋντική του δέρματος και στην πρόληψη των εξανθημάτων και του ερεθισμού του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε εξάρσεις και ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Το Neem ξεπλένει επίσης τις τοξίνες από κάτω από το δέρμα για να αποτρέψει μολύνσεις και φλεγμονές, αφήνοντας το δέρμα σας απαλό και λείο. Η ομορφιά του ελαίου neem είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα και επίσης να καταποθεί για να αφαιρέσει τις τοξίνες από το σώμα και να καθαρίσει το αίμα. Λάβετε υπόψη ότι τα φύλλα neem είναι πραγματικά πικρά, αλλά η επίδραση στο σώμα και το δέρμα είναι ευχάριστη. Βράζετε τα φύλλα σε νερό για να τα χρησιμοποιήσετε στο δέρμα και να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα.

Δείτε επίσης τι άλλο μπορούν να κάνουν τα φύλλα neem για το δέρμα σας:

Αντιμετωπίζουν τα σημάδια ακμής
Αντιμετωπίζουν τις κοινές λοιμώξεις του δέρματος
Αντιμετωπίζουν την ξηρότητα
Καθυστερεί εξαιρετικά την γήρανση
Αντιμετωπίζει τα εξανθήματα

www.theherbcottage.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr