Πώς να κλείσετε τα σημάδια ακμής με σπιτικές θεραπείες

Πώς να κλείσετε τα σημάδια ακμής με σπιτικές θεραπείες

Τα σημάδια ακμής μπορεί να είναι απογοητευτικά και να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή σας. Ενώ υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες θεραπείες, μπορείτε επίσης να εξετάσετε φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής. Εδώ είναι δέκα σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να κλείσετε αποτελεσματικά τα σημάδια ακμής και να αποκτήσετε δέρμα πιο λείο και υγιές.

1. Χυμός λεμονιού:
Ο χυμός λεμονιού περιέχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στο ξεθώριασμα των ουλών ακμής με την πάροδο του χρόνου. Εφαρμόστε φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού στις πληγείσες περιοχές χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θυμηθείτε να ενυδατώσετε μετά, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να στεγνώσει.

2. Aloe Vera:
Γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το τζελ αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της επούλωσης του δέρματος. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα καθαρού τζελ αλόης βέρα στα σημάδια ακμής και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά πριν ξεπλύνετε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Μέλι:
Με τις αντιβακτηριακές και ενυδατικές του ιδιότητες, το μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής. Απλώστε μια μικρή ποσότητα ακατέργαστου μελιού απευθείας στις ουλές, κάντε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η τακτική χρήση μπορεί να βοηθήσει στο ξεθώριασμα των ουλών και στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

4. Λάδι καρύδας:
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα. Κάντε απαλό μασάζ με παρθένο λάδι καρύδας στα σημάδια της ακμής σας με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά πριν τον ύπνο. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Η συνεπής εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των ουλών.

5. Μηλόξυδο:
Το μηλόξυδο περιέχει άλφα υδροξυοξέα που μπορούν να κάνουν απολέπιση του δέρματος και να βελτιώσουν την εμφάνιση των ουλών ακμής. Αραιώστε το μηλόξυδο με ίσα μέρη νερού, απλώστε το στις ουλές χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ξεκινήστε με χαμηλότερη συγκέντρωση και σταδιακά αυξήστε την εάν το δέρμα σας το ανέχεται καλά.

6. Μαγειρική σόδα:
Η μαγειρική σόδα δρα ως φυσικό απολεπιστικό και μπορεί να βοηθήσει στο ξεθώριασμα των ουλών ακμής προάγοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων. Φτιάξτε μια πάστα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με νερό και κάντε απαλό μασάζ στις ουλές σας για ένα ή δύο λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ενυδατώστε στη συνέχεια. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

7. Λάδι τεϊόδεντρου:
Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ουλών ακμής. Αραιώστε το έλαιο τεϊόδεντρου με ένα λάδι φορέα όπως λάδι καρύδας ή λάδι jojoba και εφαρμόστε το στις ουλές χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η τακτική χρήση μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ουλών και στην πρόληψη των εξανθημάτων.

8. Αγγούρι:
Το αγγούρι έχει δροσιστικές και ενυδατικές ιδιότητες που μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα και να μειώσουν την ερυθρότητα. Ανακατέψτε ένα αγγούρι σε μια πάστα και εφαρμόστε το στα σημάδια ακμής σας. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η τακτική εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει στο ξεθώριασμα των ουλών και στη βελτίωση του γενικού τόνου του δέρματος.

9. Κουρκουμάς:
Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και αναπλαστικές ιδιότητες του δέρματος. Δημιουργήστε μια πάστα ανακατεύοντας σκόνη κουρκουμά με νερό ή μέλι και εφαρμόστε την στα σημάδια της ακμής σας. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Να είστε προσεκτικοί καθώς ο κουρκουμάς μπορεί να λερώσει τα ρούχα και να χρωματίσει προσωρινά το δέρμα κίτρινο.

10. Ελαιόλαδο:
Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικές και ενυδατικές ιδιότητες που μπορούν να θρέψουν το δέρμα και να μειώσουν την εμφάνιση ουλών ακμής. Κάντε μασάζ με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στις ουλές σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα πριν το ξεπλύνετε. Η τακτική χρήση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής και στο ξεθώριασμα των ουλών.

11.Παγωμένο πράσινο τσάι

Πάρτε ένα ποτήρι ζεστό νερό και βάλτε μέσα ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού . Αφαιρέστε το φακελάκι του τσαγιού και ρίξτε το περιεχόμενο σε παγοκύστη. Τοποθετήστε την στην κατάψυξη και αφήστε  να σχηματίσει παγάκια. Πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το σε όλο το πρόσωπο. Απλώς σημειώστε πριν τρίψετε τα παγάκια ατμίστε το πρόσωπό σας έτσι ώστε οι πόροι να ανοίξουν και οι ευεργετικές ιδιότητες με τα αιθερια έλαια του πράσινου τσαγιού να αφομοιωθούν απο τους πόρους. Κάντε το δύο φορές την ημέρα το πρωί όταν ξυπνάτε και ξανά πριν πάτε για ύπνο.

Οφέλη

Το πράσινο τσάι περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες . Έχει αντισηπτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τα μικρόβια που προκαλούν ακμή και σπυράκια και διατηρούν το δέρμα σας όμορφο και υγιές.

12. Μάσκα τριγωνέλλας και ροδόνερου

Τρόπος χρήσης

Μουλιάστε μια χούφτα σπόρους fenugreek (τριγωνέλλας) σε ένα μπολ με νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες. Τα τρίβουμε στο μίξερ και τα κάνουμε μια λεπτή πάστα. Προσθέστε μερικές σταγόνες ροδόνερο σε αυτό. Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπό σας. Πριν εφαρμόσετε την πάστα πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Αφήστε τη συσκευασία να στεγνώσει για 15 λεπτά. Μόλις στεγνώσει τελείως ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Οφέλη

Το Fenugreek έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που σταματά και μειώνει την ανάπτυξη των σπυριών, των μαύρων στιγμάτων και άλλων δερματικών λοιμώξεων. Βοηθά στη θρέψη και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ενώ οι φυσικές θεραπείες μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να δείξουν αποτελέσματα, προσφέρουν μια ασφαλή και οικονομικά αποδοτική προσέγγιση για τη μείωση των ουλών ακμής. Θυμηθείτε να είστε συνεπείς  και να είστε υπομονετικοί καθώς μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να δείτε αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Εάν οι ουλές σας είναι σοβαρές ή προκαλούν σημαντική ενόχληση, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για πρόσθετες οδηγίες και επιλογές θεραπείας.

Το καλύτερο σπιτικό λάδι για την ακμή σώματος και για το δέρμα φράουλας. Πως θα το φτιάξεις.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr