Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι.
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για παγωμένο γλυκό με γιαούρτι που είναι ελαφρύ και διαίτης.
Υλικά:
– 500γρ ελαφρύ γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη)
– 2-3 κ.σ. μέλι ή άλλη γλυκαντική ύλη (προτιμήστε χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως στέβια ή σιροπι αγαύης, εάν επιτρέπεται)
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας (π.χ. φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, κεράσια) ή φρέσκα κομμάτια από τα αγαπημένα σας φρούτα για να προσθέσετε αίσθηση στο γλυκό.
Οδηγίες:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το μέλι (ή άλλη γλυκαντική ύλη) και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας του μελιού, και αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε μια επιπλέον κουταλιά.
2. Προσθέστε τα φρούτα της επιλογής σας ή τα φρέσκα κομμάτια φρούτων στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
3. Χύστε το μείγμα σε μικρές κούπες ή άλλα κατάλληλα δοχεία.
4. Τοποθετήστε τις κούπες στην κατάψυξη για περίπου 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει πλήρως το γλυκό.
5. Βγάλτε από την κατάψυξη, αφήστε να ξεπαγώσει ελαφρώς για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.
Αυτό το παγωμένο γλυκό με γιαούρτι είναι δροσερό και ελαφρύ, ιδανικό για να ικανοποιήσετε την γλυκή σας ανάγκη κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας ή ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε δημητριακά ή ξηρούς καρπούς ως topping για μεγαλύτερη ποικιλία. Καλή απόλαυση!