Τα ψάρια πρέπει να περιλαμβάνονται στο μενού σας πιο συχνά. Θα βοηθήσει στην ενίσχυση του σώματος.
Είναι γνωστό ότι ένα ψάρι από τους εκπροσώπους της οικογένειας σκουμπριών πρέπει να διακριθεί – αυτός είναι ο τόνος. Οι επιστήμονες λένε ότι τα ψάρια, τα οποία είναι πλούσια σε σημαντικά και υγιεινά στοιχεία, μπορούν να επηρεάσουν το προσδόκιμο ζωής.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, τέτοια ψάρια έχουν υψηλό επίπεδο ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Ο τόνος είναι επίσης πλούσιος σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και βιταμίνες A, B12, B6, C και D.
Αμερικανοί ειδικοί δήλωσαν ότι οι γυναίκες που τρώνε μεγάλες ποσότητες ψαριών, ειδικά συμπεριλαμβανομένου του τόνου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Σημειώστε ότι ο τόνος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επομένως, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Επίσης, ο τόνος έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό.
Όλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλουν στη μακροζωία.