Τα 5 θεραπευτικά οφέλη της γείωσης

Τα 5 θεραπευτικά οφέλη της γείωσης

Το άγγιγμα της Γης προάγει την ευημερία. Τα οφέλη της γείωσης περιλαμβάνουν καλύτερο ύπνο και μειωμένο πόνο και φλεγμονή. Αφού συνδέεστε συνεχώς με τη Γη, παρατηρήστε πώς αισθάνεστε. Μπορεί να είναι ένα λεπτό μυρμήγκιασμα στα πόδια σας ή μια πιο ήρεμη συμπεριφορά.

Τα αποσυνδεδεμένα σώματά μας ποθούν τα οφέλη της γείωσης
Τι είναι η γείωση;
Γιόγκα για την ανακούφιση από το άγχος: 5 βασικά οφέλη της γείωσης
Μειώνει τη χρόνια φλεγμονή
Μειώνει τον Πόνο
Βελτιώνει τον ύπνο
Βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει το ιξώδες του αίματος
Επιταχύνει την επούλωση

Πώς να αποκομίσετε τα οφέλη της γείωσης


Η γείωση , γνωστή και ως γείωση, είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους υποστήριξης της φυσικής απόκρισης υγείας και επούλωσης του σώματος. Χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω και αντιπροσωπεύεται σε διάφορους πολιτισμούς, η γείωση επηρεάζει το αγώγιμο φορτίο της Γης και έχει τεκμηριωμένα οφέλη που κυμαίνονται από βελτιωμένο ύπνο έως ταχύτερη επούλωση πληγών.

Τα Αποσυνδεδεμένα Σώματά Μας Ποθούν Τα Οφέλη Της Γείωσης
Από τα συνθετικά παπούτσια που φοράμε μέχρι τα πολυώροφα κτίρια στα οποία ζούμε, πολλές από τις σύγχρονες ανέσεις μας στην πραγματικότητα μας αποσυνδέουν από τον εαυτό μας και τη Γη. Ακριβώς όπως οι συσκευές στο σπίτι μας πρέπει να γειωθούν, έτσι και το βιοηλεκτρικό φορτίο του σώματός μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το ηλεκτρικό μας πεδίο είναι ανισορροπημένο, η φλεγμονή αυξάνεται και η διαδικασία γήρανσης επιταχύνεται.

Τι Είναι Η Γείωση;
Το περπάτημα σε χώμα, γρασίδι, άμμο είναι όλοι καλοί τρόποι για να απολαύσετε τα οφέλη της γείωσης.

Η γείωση αναφέρεται στην άμεση επαφή του δέρματος με την επιφάνεια της Γης, όπως με τα γυμνά πόδια σας ή με διάφορα συστήματα γείωσης. Αυτή η άμεση επαφή με την επιφάνεια της Γης αποκαθιστά μια ουσιαστική ηλεκτρική σύνδεση που χάνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω των σύγχρονων υποδημάτων και της αστικής ζωής.

Η γείωση είναι τόσο απλή όσο το να περπατάτε ξυπόλητοι σε γρασίδι, χώμα ή μπετόν για 15 λεπτά την ημέρα.

Γιόγκα Για Την Ανακούφιση Από Το Άγχος: 5 Βασικά Οφέλη Της Γείωσης



Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να μειωθεί εν μέρει με τα οφέλη της γείωσης.

Τα οφέλη της γείωσης είναι τεράστια. Μερικά από τα πιο κοινά οφέλη της γείωσης αποδεικνύονται μέσω διαφόρων ερευνητικών μελετών.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ
Η χρόνια φλεγμονή είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας πόνου και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Η γείωση μειώνει, ή μπορεί ακόμη και να αποτρέψει, τα βασικά σημάδια φλεγμονής μετά από τραυματισμό: ερυθρότητα, θερμότητα, πρήξιμο, πόνο και απώλεια λειτουργικότητας.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ
Ο περισσότερος πόνος οφείλεται ή σχετίζεται με αυξημένη φλεγμονή και συνήθως ανταποκρίνεται γρήγορα στη γείωση.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ
Η γείωση έχει συσχετιστεί με αυξημένη παραγωγή μελατονίνης ενώ ομαλοποιεί τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία μειώνουν τις διαταραχές του ύπνου.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΙΞΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Το υψηλότερο ιξώδες αίματος (δηλαδή, πιο παχύρρευστο, λασπώδες αίμα) συσχετίζεται συχνά με διαβήτη και καρδιαγγειακές διαταραχές. Μελέτες διαπίστωσαν ότι η γείωση μειώνει σημαντικά το ιξώδες του αίματος, βελτιώνοντας έτσι πιθανώς την απόσταση των ερυθρών αιμοσφαιρίων (αραιώνοντάς τα).

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ
Η επιταχυνόμενη επούλωση πληγών, είτε αφορά τραυματισμό, χειρουργική επέμβαση ή έγκαυμα, μπορεί να προκύψει από έναν συνδυασμό μειωμένης φλεγμονής καθώς και από βελτιωμένη κυκλοφορία που μεταφέρει θεραπευτικούς παράγοντες στο σημείο.

Πώς Να Αποκομίσετε Τα Οφέλη Της Γείωσης
Το περπάτημα στο γρασίδι, η βρωμιά, η άμμος, το νερό μοιράζονται τα οφέλη της γείωσης.

Εάν είστε δύσπιστοι σχετικά με τα οφέλη της γείωσης, δοκιμάστε το! Απλώς καθίστε, σταθείτε ή περπατήστε με τα γυμνά πόδια σας στο γρασίδι, τη βρωμιά ή το τσιμέντο έξω για τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα.

Αφού συνδέεστε συνεχώς με τη Γη, παρατηρήστε πώς αισθάνεστε. Μπορεί να είναι ένα λεπτό μυρμήγκιασμα στα πόδια σας ή μια πιο ήρεμη συμπεριφορά.

Εάν το να βρίσκεστε έξω δεν είναι προσβάσιμο λόγω του περιβάλλοντος ή των καιρικών συνθηκών, υπάρχουν διαθέσιμα χαλάκια γείωσης που μπορούν να δημιουργήσουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr