Πότε και πώς πρέπει να τεντώνω τους μύες των ποδιών μου; Τεντωθείτε σαν κοριτσάκι με αυτόν τον τρόπο.

Πότε και πώς πρέπει να τεντώνω τους μύες των ποδιών μου; Τεντωθείτε σαν κοριτσάκι με αυτόν τον τρόπο.

Δεν χρειάζεται να είστε αθλητής για να τεντώσετε τους μύες των ποδιών σας ή να επωφεληθείτε από αυτό. Τα οφέλη είναι πολλά και περιλαμβάνουν:

Συνολικά βελτιωμένη φυσική κατάσταση
Βελτιωμένη ικανότητα να είστε πιο επιδέξιοι σε ένα συγκεκριμένο άθλημα
Αυξημένη χαλάρωση
Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού
Μειωμένος πόνος
Αυξημένη ευελιξία

Τύποι διατάσεων
Αλλά πριν ξεκινήσετε μια ρουτίνα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι διατάσεων ή ασκήσεων ευελιξίας, όπως:

Στατικές διατάσεις . Αυτό είναι το πιο κοινό. Γίνεται εκτείνοντας τον μυ όσο πιο άνετα μπορείτε και κρατώντας το τέντωμα για έως και 30 δευτερόλεπτα. Υπάρχουν δύο τύποι στατικών τεντωμάτων:

Ενεργό: Τραβάτε ή σπρώχνετε τον μυ για να αυξήσετε την ένταση της διάτασης.
Παθητικό: Κάποιος άλλος ασκεί δύναμη στον μυ ή χρησιμοποιείτε κάτι σαν πετσέτα ή λάστιχο για να αυξήσετε την ένταση.

Δυναμικές διατάσεις . Αυτό περιλαμβάνει τη συνεχή κίνηση για να μιμηθείτε ένα μέρος του αθλήματος ή της άσκησης που κάνετε. Για παράδειγμα, αν είστε δρομέας, θα μπορούσατε να κάνετε αργούς βηματισμούς στους οποίους σηκώνετε τα γόνατά σας στο στήθος σας και αντλείτε τα χέρια σας αργά.

Βαλλιστική διάταση. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιεί επαναλαμβανόμενες κινήσεις αναπήδησης, όπως το να πέσεις κάτω σε ένα σκύψιμο και μετά να σηκωθείς κατευθείαν στον αέρα σπρώχνοντας τις μπάλες των ποδιών σου επανειλημμένα. Αυτό σας βοηθά να τεντώσετε τους μύες της γάμπας σας . Αυτά συνήθως αλλάζουν μεταξύ χαμηλής και υψηλής ταχύτητας. Οι γιατροί συνιστούν να κάνετε στατικές διατάσεις πριν προχωρήσετε σε βαλλιστικές διατάσεις.

Ενεργό μεμονωμένο τέντωμα. Το κάνετε αυτό μόνο για 2 δευτερόλεπτα κάθε φορά, αλλά για αρκετές επαναλήψεις. Σε κάθε μεσοδιάστημα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αυξήσετε τον βαθμό διάτασης κατά λίγο.

Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση. Αυτό γίνεται συχνά με τη βοήθεια ενός κυλίνδρου σκληρού αφρού. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθίσετε σε ένα έτσι ώστε η κάτω πλευρά του μηρού σας, ή του μηριαίου σας, να ακουμπάει στον αφρώδες κύλινδρο. Στη συνέχεια κυλάτε αργά μπρος-πίσω πάνω από τον κύλινδρο, κάτι που βοηθά στην ανακούφιση της έντασης και βελτιώνει την ευλυγισία στους μυς. Κατά την κύλιση θα πρέπει να καλύψετε 2 έως 6 ίντσες του ποδιού σας, για 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά αφρώδες ρολό, ζητήστε από έναν εκπαιδευτή να σας δείξει τον σωστό τρόπο να το κάνετε. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές στάσεις γιόγκα που μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα για εσάς..

Μύες ποδιών για τέντωμα
Υπάρχει ένας αριθμός μυών στο πόδι σας. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα που τεντώνουν οι άνθρωποι ή που μπορεί να τα βρείτε σφιχτά, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Μόσχος: Συχνά αναφέρεται ως «ο μυς της γάμπας», στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο ξεχωριστούς μύες, οι οποίοι βρίσκονται στο πίσω μέρος των κάτω ποδιών σας. Στην ορθοστασία, οι μύες της γάμπας βοηθούν στην επέκταση του ποδιού και του ποδιού σας.

Χαμστρίνια: Υπάρχουν στην πραγματικότητα τέσσερις μύες των οπίσθιων μηριαίων, που τρέχουν κατά μήκος του πίσω μέρους του μηρού σας. Ξεκινούν από το κάτω μέρος της λεκάνης σας, σταυρώνουν το γόνατό σας και τελειώνουν στο κάτω μέρος του ποδιού σας. Οι μύες του χιόνιου εκτείνουν τα γόνατά σας και τους γοφούς.

Τετρακέφαλος: Υπάρχουν τέσσερις ξεχωριστοί μύες που αποτελούν τον τετρακέφαλο, οι οποίοι βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του μηρού σας. Στην ορθοστασία, ο τετρακέφαλος βοηθά στην επέκταση του γόνατος και στη σταθεροποίηση των γοφών και της λεκάνης.

Πώς να τεντωθείτε
Μύες γάμπας: Μετακινήστε το βάρος σας προς τα εμπρός ενώ βγαίνετε έξω με το ένα πόδι μπροστά σας. Κρατήστε την πίσω φτέρνα σας στο πάτωμα.

Μίσχοι: Βάλτε τα πόδια σας μπροστά σας ενώ κάθεστε στο πάτωμα. Γείρε αργά και απαλά προς τα εμπρός ενώ κρατάτε την πλάτη σας σχετικά ίσια.

Τετρακέφαλος: Ενώ στέκεστε όρθιος, κρατήστε απαλά από κάτι σταθερό, όπως μια καρέκλα, για ισορροπία με το δεξί σας χέρι. Λυγίστε το δεξί σας πόδι προς τα πάνω πίσω σας και ταυτόχρονα απλώστε πίσω από την πλάτη σας με το αριστερό σας χέρι για να πιάσετε τον δεξιό σας αστράγαλο .

Πότε να τεντωθείτε
Οι ενήλικες (που δεν έχουν τραυματιστεί ή κάνουν αποκατάσταση) θα πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν διατάσεις 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα και θα πρέπει:

Κρατήστε κάθε τέντωμα ενός μυός του ποδιού για 10-30 δευτερόλεπτα
Επαναλάβετε κάθε μεμονωμένη διάταση δύο έως τέσσερις φορές

Κάντε διατάσεις όταν οι μύες είναι ζεστοί, όχι κρύοι. Μπορείτε να ζεστάνετε τους μύες σας κάνοντας 5 έως 10 λεπτά ελαφριάς αερόβιας δραστηριότητας (περπάτημα, τζόκινγκ , χρησιμοποιώντας μηχανή άσκησης) ή ακόμα και κάνοντας ένα ζεστό ντους ή μπάνιο.

Είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε κάποιες διατάσεις αφού ολοκληρώσετε την καρδιο άσκηση σας . Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες σας θα είναι ζεστοί και το τέντωμα μπορεί να είναι μέρος της δραστηριότητάς σας για χαλάρωση.

Τι να μην κάνετε
Είναι καλύτερο να μην τεντώνεστε όταν οι μύες σας είναι κρύοι. Αυτό σημαίνει ότι μην ξεκινήσετε τις διατάσεις μόλις φτάσετε στο γυμναστήριο ή τη στιγμή που θα μπείτε στο γήπεδο τένις.

Κατά τις διατάσεις, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άνετα και χαλαροί, ενώ άλλοι μπορεί να πιέζουν το τέντωμα λίγο επιθετικά. Ωστόσο, όταν τελειώσετε θα πρέπει να αισθάνεστε καλά. Εάν όχι, μπορεί να πιέζετε πολύ και να θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο τραυματισμού.

Επιπλέον, οι σφιγμένοι μύες μπορεί να είναι σημάδι προστασίας. Σημαντικό όχι μόνο για τέντωμα, αλλά για την οικοδόμηση δύναμης, ώστε οι μύες να μπορούν να ελέγχουν το νέο τεντωμένο μήκος. Εάν είναι αδύναμος, ένας τεντωμένος μυς, ή το τμήμα του σώματος που ελέγχουν, κινδυνεύει να τραυματιστεί.

www.webmd.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr