Μαρούλι «όπιο» όπως μορφίνη: Το καλύτερο παυσίπονο της φύσης μεγαλώνει στην αυλή μας
Οι πάσχοντες από χρόνιο πόνο μπορούν να βρουν μια πιο ασφαλή φυσική λύση μέσα απο ένα παραδοσιακό και αρχαίο βότανο.
Γνωστό ως άγριο μαρούλι, πικρό μαρούλι ή μαρούλι οπίου, το Lactuca Virosa αναπτύσσεται παντού στη Βόρεια Αμερική και την Αγγλία. Ονομάζεται επίσης αγριομάρουλο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Lactuca serriola & Lactuca virosa. Πρόκειται συγκεκριμένα για τον άγριο πρόγονο του μαρουλιού, που στην Αρχαία Ελλάδα έφερε την ονομασία “Θρίδαξ η αγρία “, Πικρομάρουλο -Μπούσουλας-Πυξίδα .
Τα φύλλα του, ο χυμός (λάτεξ) και οι σπόροι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων.
Το άγριο μαρούλι χρησιμοποιείται επίσης για κοκκύτη , άσθμα , προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, βήχα , ανησυχία, ευερεθιστότητα στα παιδιά, επώδυνες εμμηνορροϊκές περιόδους, υπερβολική σεξουαλική ορμή στις γυναίκες μυϊκούς πόνους ή αρθρώσεις , κακή κυκλοφορία, πρήξιμο των γεννητικών όργάνων στους άνδρες ( πριαπισμός ) και ως υποκατάστατο οπίου σε σκευάσματα για τον βήχα.
Το σπορέλαιο του χρησιμοποιείται για τη «σκλήρυνση των αρτηριών » ( αθηροσκλήρωση) και ως υποκατάστατο του ελαίου φύτρων σιταριού.
Μερικοί άνθρωποι εφαρμόζουν λάτεξ άγριου μαρουλιού απευθείας στο δέρμα για να σκοτώσουν τα μικρόβια.
Παρόλο που δεν δημιουργεί εξάρτηση σύμφωνα με τους ερευνητές μερικοί άνθρωποι εισπνέουν άγριο μαρούλι για ψυχαγωγικό «υψηλό» ή παραισθησιογόνο αποτέλεσμα.
“Οι θεραπευτικές και υπνωτικές ιδιότητες αυτού του αρχαίου φυτού ήταν γνωστές τόσο στους Έλληνες όσο και στους Αιγύπτιους. Ενώ τα ιστορικά αρχεία τονίζουν συχνά τις υπνωτικές του ιδιότητες, υπονοώντας πιθανές τελετουργικές χρήσεις, αξιοσημείωτες μορφές όπως ο Θεόφραστος και ο Ιπποκράτης αναγνώρισαν την ομοιότητά του με το όπιο.
Μεταξύ των Ελλήνων , πιστευόταν ότι ο πικάντικος χυμός αυτού του φυτού θα μπορούσε να θεραπεύσει τα έλκη των ματιών, ενώ οι Πυθαγόρειοι το ονόμασαν «μαρούλι ευνούχου» για τη διουρητική του δράση και τη μείωση της λίμπιντο. Σπόροι από αυτό το φυτό που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκαν στο Ιερό της Ήρας στη Σάμο Η μυθολογία αναφέρει ακόμη και την Αφροδίτη και τον Άδωνι να ξαπλώνουν σε ένα κρεβάτι φτιαγμένο από αυτό το φυτό.
Αναφέρεται από τον Θεόφραστο και τον Ιπποκράτη (ο οποίος γνώριζε πως οι ιδιότητες του χυμού του φυτού, μοιάζουν με αυτές του οπίου).
Ο Διοσκουρίδης Πεδάνιος τον 1ο αιώνα πρότεινε ότι το άγριο μαρούλι διώχνει τα αισθησιακά όνειρα, ενώ ο Πλίνιος, τον 2ο αιώνα, ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να καταπνίξει τη σεξουαλική επιθυμία, παρομοιάζοντάς το με πυρετό. Συγκεκριμένα, ένας γιατρός φέρεται να χρησιμοποίησε αυτό το βότανο για τη θεραπεία του αυτοκράτορα Αυγούστου για ηπατική νόσο. Είναι ενδιαφέρον ότι οι Έλληνες μπορεί να το θεώρησαν ως ένα μέσο για να καταπραΰνουν τις «ζωντανές» σκέψεις, αλλά αντίθετα, οι αιγυπτιακές τοιχογραφίες απεικόνιζαν τον Μιν, τον θεό της γονιμότητας και της σεξουαλικότητας, να κρατά μια δέσμη με άγριο μαρούλι. Οι αρχαιολόγοι προβληματίζονταν για αυτό για αιώνες μέχρι που ο Ιταλός βοτανολόγος Giorgio Samorini έλυσε το μυστήριο αναγνωρίζοντας το φυτό Lactuca serriola. Η ανάλυση του χυμού του φυτού από τον Samorini αποκάλυψε τα διπλά αποτελέσματά του, με 1 γραμμάριο να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και χαλάρωση και 2 έως 3 γραμμάρια να προκαλούν τονωτικά αποτελέσματα λόγω των αλκαλοειδών τροπανίου του.
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, βρήκε χρήση ως βοηθητικό ύπνου και στη θεραπεία σπασμωδικών καταστάσεων όπως το άσθμα, ο κοκκύτης, το χρόνιο άγχος, η ταχυκαρδία και η υστερία».
Η φύση του
Είναι ένα ψηλό, φυλλώδες φυτό με μικρά κίτρινα άνθη και μια γαλακτώδη, λευκή ουσία στο στέλεχος και τα φύλλα του.Έχει έναν παχύρρευστο και ελαφρώς πικρό γαλακτώδη χυμό, ο οποίος, κατά την έκθεση στον αέρα, στερεοποιείται και αποκτά μια κολλώδη υφή. Αυτό το λατέξ αναφέρεται συχνά ως “όπιο μαρουλιού” λόγω των ήπιων χαρακτηριστικών του που μοιάζουν με όπιο, αν και χωρίς τις σωρευτικές ή εθιστικές επιπτώσεις.
Χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική εδώ και αιώνες και τωρα επιστρέφει καθώς ο κόσμος υποφέρει απο διάφορους χρόνιους πόνους βιώνοντας ένα αδιέξοδο παρηγοριάς. Έρχεται λοιπόν να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στον πόνο με τις φυσικές του μη τοξικές ιδιότητες. Καθώς η ινομυαλγία, η ημικρανία και οι χρόνιοι πόνοι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις απέναντι στα επικίνδυνα, εθιστικά φαρμακευτικά παυσίπονα.
Σύμφωνα με την επιστήμη και τα στοιχεία
Το lactucarium, το οποίο σύμφωνα με το Ask a Prepper «δρα απευθείας στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) για να μειώσει το αίσθημα του πόνου, δρα ακριβώς όπως η μορφίνη».
Η Heather Callaghan του Natural Blaze σημειώνει ότι αυτά είναι «εξαιρετικά καλά νέα για όσους πάσχουν από τον ιό Epstein-Barr, ινομυαλγία, τραυματισμό νεύρων, χειρουργικό πόνο και φλεγμονή». Ο πόνος αυτών των ασθενών είναι συχνά αδιαχείριστος από τα φαρμακευτικά φάρμακα.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το φυτό για ημικρανίες, αϋπνία, άγχος και άσθμα.
Τα φύλλα και οι μίσχοι του μπορούν να γίνουν τσάι, να καπνιστούν ή να εξατμιστούν.
Εναλλακτικές λύσεις: Πολλές φυσικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και να βοηθήσουν στη διαχείριση χρόνιων καταστάσεων που προκαλούν πόνο. Για παράδειγμα, πολλά βότανα έχουν βρεθεί ότι περιορίζουν τη φλεγμονή και, με τη σειρά τους, βοηθούν στη μείωση του πόνου.
Αυτά τα βότανα περιλαμβάνουν τον φλοιό της λευκής ιτιάς (που φαίνεται να καταπραΰνει τον πόνο στις αρθρώσεις που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα, καθώς και τον πόνο στην πλάτη) και το νύχι του διαβόλου (που βρέθηκε ότι μειώνει τον πόνο που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα).
Αν ψάχνετε για μια φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, μια σειρά από τεχνικές μυαλού-σώματος (όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα και η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση) μπορεί να είναι ευεργετικές. Επιπλέον, ορισμένα βότανα (συμπεριλαμβανομένης της rhodiola, της ashwaghanda και του Panax ginseng) υπόσχονται ότι προστατεύουν το σώμα σας από τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες.
Ρωτήστε και ενημερωθείτε από τον γιατρό σας . Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε άγριο μαρούλι, φροντίστε να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.Η ενημέρωση έχει υποχρέωση να πληροφορήσει ορθά. Ο γιατρός όμως είναι ο κυρίως υπεύθυνος για την ανάρρωση μας και για την σύσταση χρήσης των βοτάνων.
www.parkinsonsresource.org
www.healthbenefitstimes.com
www.theplantlist.org
davesgarden.com
pfaf.org
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
www.pexels.com
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον WordPress ιστότοπο για ενσωμάτωση
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας για να ενσωματωθεί