Το συστατικό της σαλάτας που διαλύει τις πέτρες στα νεφρά

Το συστατικό της σαλάτας που διαλύει τις πέτρες στα νεφρά

Οι πέτρες στα νεφρά είναι συμπαγείς μάζες από κρυσταλλωμένα μέταλλα και άλατα που αναπτύσσονται στα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα. Εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης αυτών των μετάλλων στα ούρα, ειδικά όταν τα ούρα είναι συγκεντρωμένα και μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος και συχνά μπορεί να είναι εντελώς ενοχλητικά.

Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, πυρετό και πόνο κατά την ούρηση.

Το μηλόξυδο έχει γίνει ένα δημοφιλές φάρμακο για πολλές παθήσεις με την πάροδο του χρόνου και ένα από τα οφέλη αυτού του συστατικού είναι η ικανότητά του να διαλύει ή να προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά. Το μηλόξυδο είναι επίσης γνωστό για τα οφέλη του σε γαστρικά προβλήματα και στομαχικές παθήσεις.

www.pexels.com

Πώς το μηλόξυδο διαλύει τις πέτρες στα νεφρά;
Το μηλόξυδο συνιστάται ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία της πέτρας στα νεφρά. Το οξικό οξύ που περιέχει βοηθά στη διάλυσή τους, μειώνεται το μέγεθός τους και έτσι μπορούν να περάσουν πιο εύκολα από τα ούρα.

Το μηλόξυδο επίσης αλκαλοποιεί το αίμα και τα ούρα ενώ αυξάνει τα οξέα του στομάχου. Έτσι εμποδίζει την εμφάνιση και το σχηματισμό νέων λίθων και βελτιώνει την πέψη. Το μηλόξυδο μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή, να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και τα υπερβολικά μέταλλα.

Μια μελέτη του 2017 διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των διατροφικών συνηθειών και του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Έτσι, το ξύδι έχει βρεθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προστασία από το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Το τσάι και τα φασόλια έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Μια μελέτη σε ζώα του 2014 δείχνει ότι το μηλόξυδο αυξάνει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ενζύμων που έχουν σημαντικό αντίκτυπο κατά της οξειδωτικής βλάβης στα νεφρά. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι θα μπορούσε επίσης να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Πώς να καταναλώσετε μηλόξυδο για να απαλλαγείτε από πέτρες στα νεφρά
Πίνετε πάντα αραιωμένο μηλόξυδο για να αποφύγετε να καταστρέψετε το σμάλτο των δοντιών σας και να κάψετε το λαιμό σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας, και ένας από αυτούς είναι 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι για να το γλυκάνετε.

Μια άλλη επιλογή είναι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Έτσι, αλκαλίζετε το σώμα και τα ούρα είναι λιγότερο όξινα και μπορείτε να απαλλαγείτε από τις πέτρες στα νεφρά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι σε:

σαλάτες
σάλτσες
Μαρινάδες
μαγιονέζα
λαδόξιδο
smoothies

Πηγές:

Maxhealthcare

Healthline

 

Σεροτονίνη: Εφτά τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr