Απώλεια βάρους: 6 tips από τους ειδικούς για να δείτε το σώμα σας να αλλάζει
Ισορροπημένη διατροφή, στοχευμένη άσκηση και μερικά ακόμη tips που αξίζει να κρατήσετε.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ
Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καίμε, το σώμα μας αποθηκεύει την περίσσεια ως λίπος. Με τη σειρά του, αυτό το λίπος μπορεί να μας ενοχλεί είτε οπτικά για το πώς φαίνεται στο σώμα μας, είτε και στην καθημερινότητα επηρεάζοντας την υγεία μας. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να αναστρέψουμε, ξοδεύοντας περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε, και αφήνοντας το σώμα να αντλεί ενέργεια από τα αποθέματά του. Η Pauline Gouth, διατροφολόγος και διαιτολόγος, ειδικός για το brand συμπληρωμάτων διατροφής DIJO, μας αποκαλύπτει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να χάσουμε βάρος σταδιακά και με ασφάλεια.
Ενίσχυση μεταβολισμού μέσω γυμναστικής
Ο πιο βασικός τρόπος να χάσουμε λίπος είναι ενεργοποιώντας το μεταβολισμό μας με τη σωστή γυμναστική. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Ξεκινώντας με ασκήσεις αδρεναλίνης πριν προχωρήσουμε στο cardio.
Οι ασκήσεις αδρεναλίνης είναι ασκήσεις ενδυνάμωσης ή αντίστασης, οι οποίες διεγείρουν την απελευθέρωση αδρεναλίνης και νορεπινεφρίνης. Αυτές οι ορμόνες αυξάνουν την κινητοποίηση των λιπαρών οξέων που είναι αποθηκευμένα στους λιπώδεις ιστούς για να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας. Έτσι, όταν εκτελούμε ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι μύες χρησιμοποιούν αυτά τα λιπαρά οξέα για να τροφοδοτήσουν τις μυϊκές συσπάσεις. Με αυτό τον τρόπο γίνεται βαθιάς καύση λίπους και παράλληλα βελτιώνεται η αθλητική απόδοση και η καρδιαγγειακή υγεία.
Προσοχή στο αλκοόλ και τις επεξεργασμένες τροφές
Το αλκοόλ και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται περιστασιακά. Αρχικά, το αλκοόλ αποτελεί πηγή κενών θερμίδων, παρέχει θερμίδες χωρίς απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πρόσληψης θερμίδων χωρίς ο οργανισμός να αισθάνεται κορεσμό. Για αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατανάλωσή του.
Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γενικά υψηλά σε θερμίδες, πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και νάτριο, ενώ είναι χαμηλά σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Η υπερβολική κατανάλωσή τους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αύξησης του λίπους, ιδιαίτερα του σπλαχνικού (δηλαδή στο στομάχι), και χρόνιων ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Επομένως, αντικαταστήστε τα με φυσικές και μη επεξεργασμένες τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά (ελαιόλαδο, λινάρι, έλαιο κάνναβης, αβοκάντο, σπόρους).
Αποφυγή του περιορισμού στο φαγητό
Όταν ακολοθούμε μια περιοριστική δίαιτα με δραστική μείωση θερμίδων, το σώμα μπορεί να αντιδράσει μειώνοντας τον βασικό μεταβολισμό του για να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτό είναι γνωστό ως «προσαρμοστική αντίδραση του μεταβολισμού». Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολύ περιοριστικές δίαιτες μπορεί να προκαλέσουν σημαντική μείωση του μεταβολισμού, καθιστώντας πιο δύσκολη την απώλεια βάρους και λίπους μακροπρόθεσμα.
Η κατανάλωση σωστών τροφών διασφαλίζει ότι το σώμα μας λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί ομαλά. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα προάγουν τον κορεσμό και τη συνολική υγεία. Μια ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει επίσης ότι έχετε αρκετή ενέργεια για να διατηρήσετε ένα επαρκές επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και καλή μυϊκή μάζα και έτσι να καίτε λίπος σε καθημερινή βάση.
Ισορροπημένη διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και παρέχει μια σειρά από βασικά θρεπτικά συστατικά. Προάγει τον κορεσμό και συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Καθημερινά, πρέπει να καταναλώνετε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα από διάφορες ομάδες τροφίμων. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες τροφίμων παίζει βασικό ρόλο για την υγεία και τον μεταβολισμό μας.
Αύξηση πρόσληψης ινών
Οι φυτικές ίνες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του βάρους και τη διαχείριση του σωματικού λίπους. Αυτό οφείλεται στην επίδραση που έχουν στον κορεσμό, ιδίως οι διαλυτές-φυτικές ίνες (καρότο, μήλο, βρώμη, φακές) που έχουν την ικανότητα να διογκώνονται στο στομάχι και να σχηματίζουν ένα παχύρρευστο τζελ. Αυτό αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, το οποίο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συνολικής ποσότητας τροφής που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που στρέφονται σε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι πιο πιθανό να ελέγχουν την πρόσληψη θερμίδων τους εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον κορεσμό.
Μηλόξυδο
Αν αισθάνεστε πως έχετε την τάση να αναζητάτε συχνά ζάχαρη και σνακ, δοκιμάστε το μηλόξιδο. Αν και δεν αποτελεί θαυματουργή λύση, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μηλόξυδου πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αντίδρασης του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, μπορεί να φέρει αίσθηση κορεσμού, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει την υπερκατανάλωση τροφής.
Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!
Έλαιο Σπόρων Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον WordPress ιστότοπο για ενσωμάτωση
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας για να ενσωματωθεί