Η παντοδυναμία δύο βοτάνων για Γερό Νευρικό σύστημα και Μυαλό.

Κάποιος κολλάει με μη επεξεργασμένες σκέψεις και συναισθήματα -αυτό που ονομάζουμε Ama, ή «Goo» στην Αγιουρβέδα-, τα οποία μπορεί να προέρχονται από θλίψη, τραύμα ή απλώς το υποπροϊόν υπερβολικού στρες. Μπορεί να προκαλέσει μια γενική θαμπάδα ή μούδιασμα του μυαλού. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα δύο αγιουρβεδικά βότανα – Ashwagandha και Brahmi! Το Νευρικό μας Σύστημα επηρεάζει κάθε αναπνοή, συναίσθημα, απόφαση και εμπειρία στη ζωή μας. Γενικά τείνουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στις ανισορροπίες του φυσικού σώματος, αλλά η Αγιουρβέδα ισχυρίζεται ότι το μυαλό είναι η βασική αιτία όλων των ελλείψεων. Ο Ashwagandha και ο Brahmi είναι οι δύο Βοτανικοί Πολεμιστές που υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα:

Το φαρμακείο της Αγιουρβέδα συνιστά δύο καλούς φίλους, τον Ashwagandha και τον Brahmi, που συνεργάζονται για να διατηρήσουν το σώμα ήρεμο και να υποστηρίξουν το μυαλό. Η Αγιουρβεδική χημεία έχει μελετήσει αυτά τα δύο βότανα ενδελεχώς και βαθιά εμπειρικώς στην διάρκεια του ιστορικού χρόνου.

Το Νευρικό μας Σύστημα επηρεάζει κάθε αναπνοή, συναίσθημα, απόφαση και εμπειρία στη ζωή μας. Γενικά τείνουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στις ανισορροπίες του φυσικού σώματος, αλλά η Αγιουρβέδα ισχυρίζεται ότι το μυαλό είναι η βασική αιτία όλων των ελλείψεων. Το Ashwagandha και το Brahmi είναι οι δύο Βοτανικοί Πολεμιστές που υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα:

Το Ashwagandha φέρνει ζεστασιά, ζωντάνια και δύναμη.

Η ρίζα είναι το μέρος που χρησιμοποιείται συχνότερα σε φυτικά παρασκευάσματα για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος. Είναι ο συνδυασμός της λέξης Ashva, που σημαίνει άλογο, και Gandha, που σημαίνει μυρωδιά, που μεταφράζεται ως “η μυρωδιά ενός αλόγου” ή η ουσία ενός αλόγου, υπονοώντας το γεγονός ότι μπορεί να μας δώσει δύναμη και αντοχή ως ένας ανθεκτικός επιβήτορας!

Αυτό το βότανο υποστηρίζει φυσικά το νευρικό σύστημα, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε την αντοχή για να επεξεργαστούμε αγχωτικές εμπειρίες, να υποστηρίξουμε τη συγκέντρωσή μας και να τροφοδοτήσουμε το σώμα μας με την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος.

Άλλες χρήσεις του, περιλαμβάνουν την αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος και των εγκεφαλικών κυττάρων, την υποστήριξη της μνήμης, την καταπολέμηση του στρες και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το Brahmi είναι πιο δροσερό στη φύση, αλλά και εξαιρετικό τονωτικό για το νευρικό σύστημα.

Το Brahmi, όπως το ashwagandha, βοηθά επίσης το νευρικό μας σύστημα να αντέχει το συναισθηματικό στρες ενώ βελτιώνει την ικανότητά μας να εστιάζουμε. Φέρνει περισσότερη υποστήριξη στην ικανότητα του μυαλού μας να μαθαίνει πράγματα και να τα θυμάται! Το Brahmi είναι πικρό, ελαφρύ και λιπαρό.

Στην Αγιουρβέδα, αυτό σημαίνει ότι έχει μια γενική ποιότητα «οικοδόμησης» ή brahmana, καθιστώντας το εξαιρετικό τονωτικό για το νευρικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα και το μυαλό. Αυτά τα δύο όμορφα βότανα θα δώσουν το καθένα στο νευρικό σύστημα τη δύναμη να παραμείνει συγκεντρωμένο.

Ο συνδυασμός πικάντικων και πικρών ιδιοτήτων υποστηρίζει τη συγκέντρωση και τη μάθηση.

Ένα ακόμη μυστικό: σε περιόδους με θλίψη ή κατάθλιψη και άγχος, ένα καθημερινό μασάζ με σησαμέλαιο Ashwagandha ή Brahmi  βοηθά να νιώσουμε στοργικά, παρηγορητικά και ενδυναμωμένοι. Υποστηρίζει το νευρικό  μας σύστημα και παρέχει μια αίσθηση βαθιάς συμπόνιας και τροφής για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.
Brahmi το καλοκαίρι και ashwagandha για το χειμώνα.
Για την ιστορία
Το Μπακόπα του Μονιέ (Bacopa monnieri), κοινώς (το μπράχμι ή μπράμι (brahmi), το βότανο της χάριτος (herb of grace), ο υδροΰσσωπος (waterhyssop ή water hyssop), είναι πολυετές (perennial) υφέρπον βότανο, εγγενές στους υγρότοπους της νότιας Ινδίας, Αυστραλίας, Ευρώπης, Αφρικής, Ασίας, Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση του άσθματος, των ψυχώσεων, της επιληψίας, και ως ισχυρό νευροτονωτικό και καρδιοτονωτικό. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του φυτού αυτού στην ενίσχυση της μνήμης αλλά και στην εγκεφαλική λειτουργία.

Ενδείκνυται σε έφηβους και ενήλικες για καταστάσεις στρες, πνευματικής κόπωσης, ενίσχυση πνευματικής ικανότητας και σε ηλικιωμένους με άνοια, πρώιμο στάδιο Αlzheimer αλλά και για βελτίωση της μνήμης.
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)
www.pexels.com
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
www.pexels.com
Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!