Τσάι φαγόπυρου για πολλές ασθένειες!

Τσάι φαγόπυρου για πολλές ασθένειες!

Τσάι φαγόπυρου: Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μόνο αυτή η τροφή χωρίς γλουτένη προσφέρει

Τι είναι το τσάι από φαγόπυρο

Το τσάι φαγόπυρου, επίσης γνωστό ως τσάι soba ή «soba-cha» στα ιαπωνικά, είναι ένα είδος τσαγιού που παρασκευάζεται από καβουρδισμένο πλιγούρι φαγόπυρου, που είναι οι αποφλοιωμένοι σπόροι του φυτού φαγόπυρου. Παρά το όνομά του, το φαγόπυρο δεν σχετίζεται με το σιτάρι και είναι χωρίς γλουτένη, καθιστώντας το μια κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη. Το φαγόπυρο είναι ένας σπόρος που μοιάζει με κόκκους. Είναι θρεπτικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορες παρασκευές τροφίμων όπως αλεύρι και ζυμαρικά. Στην Ινδία, χρησιμοποιείται για την προετοιμασία φαγητού όταν οι άνθρωποι τηρούν νηστεία, ειδικά κατά τη διάρκεια του Navratri και του Janmashtami.

02/9 _Πώς να ετοιμάσετε το τσάι από φαγόπυρο

Για την παρασκευή τσαγιού από φαγόπυρο, τα πλιγούρια ψήνονται πρώτα για να αναδειχθεί η γεύση τους με ξηρούς καρπούς και φρυγανιά. Μετά το ψήσιμο, τα πλιγούρια μπορούν να εμποτιστούν σε ζεστό νερό για να παρασκευαστεί ένα αρωματικό και γήινης γεύσης τσάι. Το τσάι φαγόπυρου μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο και είναι δημοφιλές στις χώρες της Ανατολικής Ασίας, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, ωστόσο, γίνεται γρήγορα δημοφιλές παγκοσμίως λόγω της σειράς πλεονεκτημάτων για την υγεία που μπορεί να προσφέρει.

03/9 _Μπορεί να αποτρέψει χρόνιες παθήσεις

Το τσάι από φαγόπυρο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά όπως η ρουτίνη και η κερσετίνη, μαζί με άλλες ισχυρές ενώσεις. Αυτά τα αντιοξειδωτικά δρουν καταπολεμώντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων χρόνιων ασθενειών. Έτσι, το να πίνετε τσάι από φαγόπυρο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και δυνατό.

04/9 _Προστατεύει την υγεία της καρδιάς

Σήμερα τα καρδιακά προβλήματα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς και οι άνθρωποι αναζητούν την ενσωμάτωση φυσικών θεραπειών για τη διαχείριση ορισμένων παθήσεων που σχετίζονται με αυτά. Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού φαγόπυρου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της πιθανότητας αντιμετώπισης καρδιακών προβλημάτων. Το κάνουν αυτό μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη και κάνοντας τα αιμοφόρα αγγεία σας να λειτουργούν καλύτερα. Προσπαθήστε να εντάξετε αυτό το υγιεινό ρόφημα στη διατροφή σας αντί των κανονικών ροφημάτων σας με καφεΐνη.

05/9 _Διαχείριση βάρους

Το τσάι από φαγόπυρο είναι μια έξυπνη επιλογή εάν προσέχετε το βάρος σας. Είναι ελαφρύ σε θερμίδες, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη νόστιμη, ξηρή γεύση του χωρίς να ανησυχείτε για επιπλέον θερμίδες στη διατροφή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το πιείτε χωρίς να βαρύνετε τα κιλά. Έτσι, για όσους θέλουν να διαχειριστούν το βάρος τους, το τσάι φαγόπυρου είναι ένας νόστιμος και χωρίς ενοχές τρόπος για να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τους στόχους σας.

06/9 _Βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι ενώσεις στο φαγόπυρο μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό καθιστά το τσάι φαγόπυρου μια καλή επιλογή για άτομα με διαβήτη ή για εκείνους που έχουν γενετικά μεγαλύτερη προδιάθεση να το πάρουν στο μέλλον. Το φαγόπυρο περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες που αφομοιώνονται αργά, οδηγώντας σε σταδιακή αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αντί για γρήγορες αιχμές. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την απορρόφηση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας σας να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

07/9 _Βελτιωμένη πέψη

Οι φυτικές ίνες στο τσάι του φαγόπυρου ενεργούν ως τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου, προάγοντας ένα ισορροπημένο και υγιές μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή πέψη.
Επίσης, ορισμένα συστατικά του φαγόπυρου μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πεπτικής φλεγμονής και δυσφορίας.

08/9 _​Καλό για άτομα που προτιμούν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη

Το φαγόπυρο είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν μπορούν να τρων γλουτένη. Είναι φυσικά απαλλαγμένο από γλουτένη, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που προκαλεί προβλήματα σε άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη. Έτσι, εάν έχετε αυτές τις προϋποθέσεις, μπορείτε να απολαύσετε το φαγόπυρο χωρίς να ανησυχείτε για κανένα θέμα. Είναι μια νόστιμη και ασφαλής επιλογή για τα γεύματά σας.

09/9 _Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά

Το φαγόπυρο είναι σαν ένας θησαυρός σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν πολλές σημαντικές λειτουργίες στο σώμα σας, όπως να σας κρατούν ενεργοποιημένους και να διατηρούν γερά οστά. Το μαγνήσιο βοηθά στη λειτουργία των μυών και των νεύρων, ενώ το μαγγάνιο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών. Οι βιταμίνες Β βοηθούν το σώμα σας να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια. Έτσι, η κατανάλωση φαγόπυρου είναι ένας νόστιμος τρόπος για να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές και δραστήριο.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα τσάι από φαγόπυρο σε μια γυάλινη τσαγιέρα, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας φαγόπυρου που θα χρειαστείτε, της θερμοκρασίας παρασκευής και της ποσότητας νερού. Μόλις παρακολουθήσετε το βίντεο, θα είστε έτοιμοι να φτιάξετε το τσάι φαγόπυρου μόνοι σας στο σπίτι και να απολαύσετε όλα τα οφέλη του τσαγιού φαγόπυρου.

 

Κόλιαντρο για όμορφο δέρμα και χοληστερίνη. Πως θα το χρησιμοποιήσεις απλά και γρήγορα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr