Πως θα μυρίζουν πάντα φρεσκάδα τα παπούτσια σου και ο αποθηκευτικός τους χώρος

Πως θα μυρίζουν πάντα φρεσκάδα τα παπούτσια σου και ο αποθηκευτικός τους χώρος

Είτε πρόκειται για τα αγαπημένα σας αθλητικά παπούτσια είτε για τα κομψά παπούτσια σας, το να τα διατηρείτε φρέσκα με υπέροχες οσμές, σας δίνει ευεξία και αυτοπεποίθηση έστω κι αν το γνωρίζετε μόνο εσείς.

Η μυρωδιά φρεσκάδας σε αυτά που φοράμε, είτε είναι ρούχα είτε είναι παπούτσια, μπορεί να είναι μια αιτία χαράς μέσα στην ημέρα χωρίς άλλη αφορμή!

Οι δυσάρεστες οσμές μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα, επηρεάζοντας όχι μόνο την ντουλάπα σας αλλά και ολόκληρο το δωμάτιο. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι τα παπούτσια σας παραμένουν χωρίς μυρωδιές. Ακολουθεί ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το πώς να κάνετε τα παπούτσια να μυρίζουν όμορφα στην ντουλάπα και γενικά.

1. Ξεκινήστε με καθαρά πόδια:
Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι καθαρά και στεγνά πριν φορέσετε τα παπούτσια σας. Η καθαριότητα είναι το κλειδί για την ελαχιστοποίηση της συσσώρευσης οσμής μέσα στα παπούτσια σας.

2. Άλλα παπούτσια:
Αποφύγετε να φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα. Δώστε χρόνο σε κάθε ζευγάρι να αεριστεί αλλάζοντας τα τακτικά. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης υγρασίας, μια κοινή αιτία δυσάρεστων οσμών.

3. Χρησιμοποιήστε πάτους που απορροφούν την υγρασία:
Επενδύστε σε πάτους που απορροφούν την υγρασία ή σε ένθετα κατασκευασμένα από υλικά όπως ενεργός άνθρακας ή κέδρος. Αυτά τα υλικά απορροφούν φυσικά την υπερβολική υγρασία και εξουδετερώνουν τις οσμές.

4. Αφήστε τα παπούτσια να αερίζονται:
Αφού φορέσετε τα παπούτσια σας, αφήστε τα να αεριστούν πριν τα αποθηκεύσετε στην ντουλάπα. Αφαιρέστε τους πάτους και ανοίξτε τη γλώσσα του παπουτσιού για να επιτρέψετε τον σωστό αερισμό. Αυτό βοηθά στο στέγνωμα της υγρασίας που έχει παγιδευτεί μέσα.

5. Σκόνες που καταπολεμούν τις οσμές:
Ρίξτε μαγειρική σόδα ή εξειδικευμένη σκόνη παπουτσιών μέσα στα παπούτσια σας. Αυτές οι σκόνες απορροφούν την υγρασία και εξουδετερώνουν τις οσμές. Αφήστε τη σκόνη όλη τη νύχτα και ανακινήστε την περίσσεια πριν φορέσετε τα παπούτσια.

6. Cedar Shoe Trees:
Τοποθετήστε ξύλα κέδρου μέσα στα παπούτσια σας όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Ο κέδρος απορροφά φυσικά την υγρασία και αφήνει ένα φρέσκο ​​άρωμα. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση του σχήματος των παπουτσιών σας.

7. Φύλλα μαλακτικού υφάσματος:


Τοποθετήστε φύλλα μαλακτικού υφάσματος στα παπούτσια σας. (Με μερικά φύλλα χαρτιού κουζίνας και λίγο μαλακτικό μπορείτε να φτιάξετε αρωματικά φύλλα για τα παπούτσια σας. Χρησιμοποιήστε τα για να τα αρωματίσετε, τοποθετώντας ένα φύλλο σε κάθε παπούτσι, για να τους δώσετε υπέροχο άρωμα) Όχι μόνο προσδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα, αλλά βοηθούν και στην απορρόφηση των οσμών. Αφήστε τα  να μείνουν όλη τη νύχτα μέσα στα παπούτσια σας ή μεταξύ των φθορών.

8. Παγώστε τα παπούτσια σας:
Τοποθετήστε τα παπούτσια σας μέσα σε μια (ή δύο) πλαστική σακούλα και στη συνέχεια στην κατάψυξη, όλη τη νύχτα. Η κατάψυξη σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν οσμή και βοηθά στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων μυρωδιών. Θυμηθείτε να αφήσετε τα παπούτσια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα φορέσετε.

9. Φως του ήλιου και καθαρός αέρας:
Σε μια ηλιόλουστη μέρα, βγάλτε τα παπούτσια σας έξω για λίγο καθαρό αέρα και ηλιακό φως. Οι ακτίνες UV βοηθούν στην εξόντωση των βακτηρίων και ο καθαρός αέρας βοηθά στην εξάλειψη των οσμών.

10. Τακτικός καθαρισμός:
Καθαρίζετε τακτικά τα παπούτσια σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τα εξωτερικά μέρη και να καθαρίσετε τους πάτους. Η σωστή συντήρηση βοηθάει πολύ στην πρόληψη των οσμών.

Ενσωματώνοντας αυτές τις συνήθειες  στη ρουτίνα περιποίησης των παπουτσιών σας, θα είστε πάντα αρωματισμένη απο την κορφή μέχρι τα νύχια. Μπορείτε να διώξετε γενικά τις δυσάρεστες οσμές και να απολαύσετε μια ντουλάπα γεμάτη με παπούτσια με ολόφρεσκη μυρωδιά. Να θυμάστε ότι η συνέπεια είναι το κλειδί, επομένως κάντε αυτές τις πρακτικές συνήθεια για να διασφαλίσετε ότι τα παπούτσια σας θα παραμείνουν τόσο ελκυστικά όσο την πρώτη μέρα που τα αποκτήσατε.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Βραστήρας σαν καινούργιος: πως θα τον καθαρίσεις από τα άλατα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr