Ο τέλειος πουρές: Πέντε απλούστατα tips που θα απογειώσουν γεύση και υφή
Μικρά μυστικά μεγάλης σημασίας, για γεύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους κορυφαίους Γάλλους σεφ.
Οι πατάτες θεωρούνται το πιο ευέλικτο και προσιτό αμυλούχο λαχανικό, ενώ είναι και εξαιρετικά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Βραστή, τηγανητή, ψητή, η πατάτα μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα οποιαδήποτε δημιουργία μας. Ορισμένοι ωστόσο, ανάμεσα στις διάφορες γαρνιτούρες, έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον πουρέ.
Ο πουρές πατάτας, ακριβώς όπως και η πρώτη ύλη του, επίσης ταιριάζει σε ένα σωρό πιάτα. Ένας βελούδινος, ζεστός πουρές είναι ό,τι πρέπει για τα γεύματα του χειμώνα, αλλά και για τα γιορτινά τραπέζια που μας περιμένουν τον Δεκέμβριο.
Πώς όμως θα δώσουμε στον πουρέ μας αυτό το κάτι παραπάνω, που θα αναβαθμίσει τη συνταγή μας;
Διάσημοι σεφ αποκαλύπτουν τα μεγάλα μυστικά της τέλειας γαλλικής ομελέτας
Η προετοιμασία μιας σωστής γαλλικής ομελέτας περιλαμβάνει μια διαφορετική τεχνική και παρουσίαση σε σύγκριση με το κλασικό αμερικανικό στυλ.
Πέντε βήματα που θα αναβαθμίσουν τον πουρέ μας
1. Δεν ξεφλουδίζουμε εντελώς την πατάτα
Ο τέλειος πουρές απαιτεί η πατάτα μας να έχει χοντροκομμένο φλοιό και να μην την ξεφλουδίσουμε εντελώς. Αφήνουμε λίγη φλούδα καθώς πέρα από πλούσια γεύση, τα συστατικά που κρύβονται στη φλούδα της πατάτας λειτουργούν ως προστασία από την υγρασία και με αυτόν τον τρόπο η πατάτα δεν θα τραβήξει πολύ νερό κατά τον βρασμό.
Άλλωστε, η φλούδα της πατάτας περιέχει έως και 12 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το εσωτερικό. Επομένως, η εν λόγω πρακτική, πέρα από νοστιμιά και λεία υφή στον πουρέ μας, προσφέρει και πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.
Τα μυστικά της πατάτας για πεντανόστιμη πατατοσαλάτα
Κορυφαίοι σεφ και επιστήμονες τροφίμων μας δίνουν τα φώτα τους.
2. Βoυτάμε την πατάτα σε νερό που σιγοβράζει και όχι σε ήδη βραστό νερό
Στη συνέχεια, αφού ξεπλύνουμε τις πατάτες μας και τις ξεφλουδίσουμε εν μέρει, τις κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε νερό που σιγοβράζει.
Προσοχή: Όχι σε νερό που είναι ήδη βραστό.
Αφού μαλακώσουν, στραγγίζουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε πίσω στο σκεύος όπου τις βράσαμε και τις πολτοποιούμε.
3. Ήρθε η ώρα για το βούτυρο
Βασικό συστατικό που προσδίδει στον πουρέ μας την χαρακτηριστική απίθανη γεύση είναι το βούτυρο. Γι′ αυτό και δεν το παρακάμπτουμε. Εάν φτιάχνουμε πουρέ για δύο άτομα, χρησιμοποιούμε 50 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, ζωικό ή για τους Vegan φυτικό.
4. Μια ακόμη κρεμώδης προσθήκη που θα απογειώσει τη συνταγή
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι Vegan εναλλακτικές τους, όταν πρόκειται για τον τέλειο πουρέ, δεν σταματούν στο βούτυρο. Μια γεμάτη κουταλιά τυρί κρέμα θα τονίσει τη γεύση και θα ενισχύσει την κρεμώδη υφή του πουρέ.
5. Και για το τέλος μερικές… πράσινες πινελιές
Ψιλοκόβουμε λίγο σχοινόπρασο και φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στον πουρέ μας μαζί με το τυρί κρέμα και στη συνέχεια, μεταφέρουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Χτυπάμε τον πουρέ μας σε μια ζεστή εστία, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μοιάζει με μια βελούδινη παχύρευστη λάβα, που θα αγκαλιάσει οποιοδήποτε κρέας ή άλλη τροφή έχουμε μαγειρέψει.
Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!
Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.
Ομορφιά: Η απόλυτη ρουτίνα ολικής περιποίησης για το χειμώνα