
Μελομακάρονα για διαβητικούς χωρίς ζάχαρη
Συνταγή για μελομακάρονα για διαβητικούς χωρίς ζάχαρη, με τη προσθήκη στέβιας. Μια νόστιμη συνταγή για μελομακάρονα που θα λατρέψετε
Υλικά για μελομακάρονα για διαβητικούς
200γρ.χυμό πορτοκάλιξύσμα απο 1 πορτοκάλι150γρ.ελαιόλαδο1 1/2 κ.σ. ( 6 γρ.) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ( 1 κουτάλι στέβια=3 κουτάλια ζάχαρη)1/2 κ.γλ.γαρίφαλο1 κ.γλ. κανέλα1/4 κ.γλ τζίτζερ σκόνη1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο150 γρ. σιμιγδάλι χονδρό280-300 γρ. φαρίνα ολικήςμια πρέζα αλάτιΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ1 1/2 φλ.τσ νερό2 ξυλάκια κανέλα3 καρφάκια γαρίφαλο1 πορτοκάλι κομμένο στα 43 κ.σ. ( 6 γρ.) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:31/2 φλ.τσ. σιρόπι αγαύηςΣυνταγή για μελομακάρονα για διαβητικούςΠρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι για να κρυώνει.Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, κανέλα, γαρίφαλα, το πορτοκάλι καλά πλυμένο και κομμένο στα 4 και την αγαύη.Βράζουμε για 5 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε πολύ καλάΔεν το σουρώνουμε ακόμα το αφήνουμε έτσι να κρυώσει.Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και την φαρίνα ολικής.Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.Μετά βάζουμε το σιμιγδάλι και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι, ώστε να έχουμε μια μαλακιά ζύμηΠλάθουμε τα μελομακάρονα πατώντας από πάνω με τον τρίφτη στο ψιλό, ώστε να κάνει τρυπούλεςΨήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.Σουρώνουμε το σιρόπι μας και όπως είναι καυτά τα μελομακάρονα τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι.Μετράμε έως το 10 από την 1 μεριά τα γυρίζουμε και ξανά μετράμε εως το 10 και τα βγάζουμεΤα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο καρύδι και λίγο σιρόπι αγαύηςΑν τα θέλουμε μπουκίτσες σοκολατένιες τα πλάθουμε πιο μικρά, τα βουτάμε στο σιρόπι, τα βάζουμε σε σχάρα και λιώνουμε σοκολάτα με στέβιαΤα βουτάμε μέσα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ρίχνουμε από πάνω λίγο καρυδάκι και τα αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα.www.parapolitika.gr