Το υπέροχο κόλπο για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα και να τα κάνετε να φαίνονται καινούργια

Το υπέροχο κόλπο για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα και να τα κάνετε να φαίνονται καινούργια

Το καθάρισμα της τραπεζαρίας, των καρεκλών και της συρταριέρας είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα και να τα κάνετε να φαίνονται νέα σε χρόνο ρεκόρ. Ένα είναι σίγουρο: σύντομα θα υιοθετήσετε αυτή τη χειρονομία στην καθημερινότητά σας!

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ξύλινα έπιπλα είναι απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο. Δεν είναι μόνο μια ανθεκτική επιλογή, αλλά ένα ξύλινο έπιπλο με διαχρονική γοητεία. Προφανώς θα πρέπει να μάθετε πώς να τα καθαρίζετε σωστά, είτε επιλέξετε ανοιχτό είτε σκούρο, μοντέρνο ή παραδοσιακό φινίρισμα, για να τα διατηρήσετε για πολύ καιρό.

Αν και μπορεί να φαίνεται περίπλοκο ο καθαρισμός του ξύλου, υπάρχει μια απλή προσέγγιση. Όταν αγοράζετε νέα ξύλινα έπιπλα, είναι απαραίτητο να ζητάτε πάντα συμβουλές από τον πωλητή για το πώς να τα συντηρήσετε. Δεδομένου ότι κάθε φινίρισμα, λεκές και τύπος ξύλου είναι διαφορετικό, είναι δύσκολο να έχετε μια ενιαία προσέγγιση για τον καθαρισμό τους, αλλά μάλλον συνιστάται να ξεκινήσετε με τις πιο ήπιες λύσεις καθαρισμού πριν υιοθετήσετε πιο λειαντικά συστατικά. Συνιστάται επίσης να δοκιμάζετε πάντα νέα καθαριστικά ή προϊόντα σε δυσδιάκριτη περιοχή πριν καθαρίσετε ολόκληρο τραπέζι ή καρέκλα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε τον καθαρισμό των ξύλινων επίπλων σας.

Συστατικά :
πανιά από μικροΐνες
Διαφανές απορρυπαντικό πιάτων
white spirit (προαιρετικό)
Ένα ημι-στερεό προϊόν επίπλων (προαιρετικό)
γάζα (προαιρετικά)
καθαρίστε το ξύλο

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
Ξεκινήστε σκουπίζοντας τα ξύλινα έπιπλά σας με ένα μόλις υγρό πανί από μικροΐνες για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά. Το νερό δεν πρέπει ποτέ να παραμένει πάνω στο ξύλο. Αυτός είναι ο λόγος που θα χρειαστεί να καθαρίσετε γρήγορα με ένα άλλο στεγνό πανί από μικροΐνες. Για τακτικό ξεσκόνισμα αρκεί ένα γρήγορο σκούπισμα με πανί μικροϊνών.
Εάν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν κολλώδη υπολείμματα, προσθέστε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων σε ένα πανί από μικροΐνες και δοκιμάστε σε μια μικρή περιοχή του επίπλου για να βεβαιωθείτε ότι το φινίρισμα δεν έχει καταστραφεί. Αν ναι, ανακατέψτε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων με ένα φλιτζάνι νερό και σκουπίστε απαλά τη λιπαρή περιοχή. Αποφύγετε να μουλιάζετε το ξύλο σε νερό και μόλις καθαριστεί ο λεκές, σκουπίστε την περιοχή με ένα άλλο πανί από μικροΐνες.

Όταν οι λεκέδες είναι πιο ριζωμένοι, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε white spirit (νέφτι). Και πάλι, δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν μουτζουρώνει το φινίρισμα. Σε καλά αεριζόμενο χώρο, απλώστε λίγο white spirit σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε τη λεκιασμένη περιοχή.

Ανάλογα με τα ξύλινα έπιπλά σας, μπορεί να χρειαστεί να απλώσετε κερί για να τα προστατέψετε και να τα βοηθήσετε να διατηρήσουν τη λάμψη τους. Χρησιμοποιώντας τυρόπανο, εφαρμόστε ένα ημι-στερεό (χωρίς σιλικόνη) κερί στα ξύλινα έπιπλα. Αφήστε την πάστα κεριού να καθίσει στην ξύλινη επιφάνεια για λίγα λεπτά πριν τη σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες. Συνιστάται να αποφεύγετε τα κεριά ψεκασμού που μπορούν να αφήσουν υπολείμματα.

Σημείωση: Όπως σημειώθηκε παραπάνω, ξεκινάτε πάντα με την πιο ήπια μέθοδο καθαρισμού και δοκιμάζετε σε ένα μικρό τσιπ πριν το εφαρμόσετε σε ολόκληρο το έπιπλο. 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Καθαρίστε εύκολα τους λιπαρούς λεκέδες με ένα φυσικό προϊόν που υπάρχει στο σπίτι σας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr