Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες βασιλόπιτες
Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες βασιλόπιτες. Γιατί χωρίς ζάχαρη δε σημαίνει και χωρίς απόλαυση!
προετοιμασία
15 λεπτά
μαγείρεμα
40 λεπτά
επίπεδο
Εύκολη
μερίδες
10
Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη γι’ αυτούς που ακόμα και στις γιορτές, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη! Είναι εορταστική και πεντανόστιμη… περισσότερα
Υλικά
Για την βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
1/2 φλ. κατά προτίμηση βούτυρο καρύδας λιωμένο
1 φλ. κακάο άγλυκο
1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια
200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη και κρύα),
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
στέβια ή καρύδα αποξηραμένη, για πασπάλισμα
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μπολ
Πιατέλα
Σπάτουλα
Σχάρα
Σχάρα φούρνου
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.
Βασιλόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φουύρνου.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά.
Τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε το μίξερ.
Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο.
Σταματάμε το μίξερ.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε στο μίγμα το κακάο, το αλάτι, και το baking powder.
Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μίγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα.
Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.
Ο πρώτος ασθενής έλαβε το χάπι κατά του καρκίνου και εξαφανίστηκαν οι όγκοι.