Ανάπτυξη μαλλιών γρήγορα με αυγά

Ανάπτυξη μαλλιών γρήγορα με αυγά

Εκτός από βιταμίνες και μέταλλα, τα αυγά περιέχουν επίσης βιοτίνη, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά. Οι πρωτεΐνες του αυγού βελτιώνουν επίσης την υφή και τη δύναμη των μαλλιών σας επανορθώνοντας τα εύθραυστα μαλλιά και αποτρέποντας το σχισμένο άκρο. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες του αυγού περιέχουν λουτεΐνη, η οποία μπορεί να αποτρέψει το σχίσιμο των άκρων και να επανορθώσει τα εύθραυστα μαλλιά.

Τα οφέλη των αυγών για την ανάπτυξη των μαλλιών έχουν αποδειχθεί σε μελέτες. Ωστόσο, είναι κατάλληλα για όλους; Ας δούμε. Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης είναι τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αυγά. Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και βιταμινών όπως η βιοτίνη και η βιταμίνη Ε, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή και την ανάπτυξη των κυττάρων. Τα αυγά περιέχουν επίσης ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση υγιών μαλλιών, εκτός από την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. 

Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης. Στα αυγά, η πρωτεΐνη είναι άφθονη. Τα ασπράδια αυγών περιέχουν 110 mg πρωτεΐνης ανά mL, κυρίως ινώδεις δομικές πρωτεΐνες, γλυκοπρωτεΐνες, αντιβακτηριακές πρωτεΐνες και καθόλου λιπίδια. Αποτελούνται κυρίως από ινώδεις δομικές πρωτεΐνες, γλυκοπρωτεΐνες και αντιβακτηριακές πρωτεΐνες.

Τα έμβρυα κοτόπουλου απαιτούν απαραίτητα αμινοξέα κατά την ανάπτυξη, γι’ αυτό και τα ασπράδια αυγών είναι γεμάτα με πρωτεΐνες.

Η ωολευκωματίνη αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της συνολικής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Εκτός από την παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη των μαλλιών, τα αυγά περιέχουν επίσης βιοτίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά τα εύθραυστα μαλλιά να ανακτήσουν την ελαστικότητα και την υγρασία τους. Εκτός από την ενυδάτωση και την επανυδάτωση των ωοθυλακίων,

οι κρόκοι του αυγού περιέχουν αμινοξέα και φολικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της υφής και της λάμψης των μαλλιών, αποτρέπουν το σπάσιμο και βελτιώνουν την υγεία των ωοθυλακίων.

Ως αποτέλεσμα, το τριχωτό της κεφαλής λαμβάνει περισσότερη κυκλοφορία αίματος. Τα αυγά είναι εξαιρετικά για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κενών κερατίνης και επίσης προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ωστόσο, η εναπόθεση ασπραδιού στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο έως τρεις κρόκους αυγών για να φτιάξετε μια μάσκα αυγών για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών, χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δύο έως τρεις κρόκους αυγών ανακατεμένα.

Κάντε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μάσκες αυγών μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να ωφελήσετε τα μαλλιά σας. Εάν έχετε αλλεργία στα αυγά, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αυτής της μάσκας μαλλιών ή να τη χρησιμοποιείτε με φειδώ.

Λειτουργεί καλά σε μερικούς ανθρώπους, αλλά μπορεί να προκαλέσει ήπια αλλεργική αντίδραση σε άλλους. Μπορεί να εμφανίσετε ερυθρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και φαλακρά σημεία εάν είστε αλλεργικοί σε αυτό.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr