Η καλύτερη συνταγή για τεμπελόπιτα
Συνταγή για την καλύτερη τεμπελόπιτα το 2024. Η τυρόπιτα της τεμπέλας με φέτα και χωρίς φύλλο, για το σχολείο, τόσο το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Μία πανεύκολη και οικονομική τεμπελόπιτα που είναι η καλύτερη συνταγή για το 2024 για τις απολυάσχολες μαμάδες. Η πιο αφράτη, γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα και για το κολατσιό στη δουλειά ή το βραδινό μας. Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
Υλικά
Γιαούρτι Στραγγιστό 200 γραμμάρια
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 140 γραμμάρια
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαργαρίνη 170 γραμμάρια λιωμένη
Φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
Τυρί 100 γραμμάρια ημίσκληρο
Αυγα 3
Γάλα Φρέσκο 1/2 ποτήρι του νερού
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 πρέζα
Για το πασπάλισμα
Σουσαμι Κατά βούληση
Θέλετε μία γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα χωρίς πολλά σκεύη και πολύ κόπο; Αυτή η αφράτη τεμπελόπιτα με φέτα είναι για εσάς και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια και με το σχολικό κολατσιό και με το κολατσιό στη δουλειά αλλά και για το βραδινό μας. Δοκιμάστε την!
Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τεμπελόπιτα:
Εκτέλεση για την τεμπελόπιτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την λιωμένη μαργαρίνη, το αυγό και το φρέσκο γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το ημίσκληρο τυρί τριμμένο, το μοσχοκάρυδο, τον δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Στην συνέχεια την βγάζουμε από τον φούρνο, την χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Tips για την τεμπελόπιτα
Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πηγή: daddy-cool.gr