Οι Τρεις Καλύτερες Συνταγές για Αύξηση Μυϊκής Μάζας και Λιώσιμο Λίπους

Η αύξηση μυϊκής μάζας είναι το στέμμα ενός υγιούς και ανθεκτικού οργανισμού αλλά και ενός σφριγηλού κορμιού με ανοσοποιητικές αντιστάσεις. Για να πετύχετε σε αυτόν το στόχο, καταναλώστε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες ώστε να υποστηρίξετε την ανάπτυξη των μυών.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για να αποφύγετε τον κίνδυνο ελλείψεων και προβλημάτων υγείας. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και αξιολογήστε την τρέχουσα σωματική σας διάπλαση για να αποφασίσετε για ένα πλήρες πρόγραμμα διατροφής κατάλληλο για εσάς.
Επικεντρωθείτε τελικά όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και στο να τρώτε καλύτερα. Θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την ανάπτυξη των μυών σας και θα μειώσετε τη συσσώρευση λίπους.
Οι Τρεις Καλύτερες Συνταγές για Αύξηση Μυϊκής Μάζας και Λιώσιμο Λίπους
1. Μπολ ψητό με κοτόπουλο και ρύζι
Ψητό μπολ με κοτόπουλο και ρύζι

Συστατικά

  (170 γραμμάρια) στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι
1 φλιτζάνι μπρόκολο στον ατμό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι 

Πως να προετοιμαστείς

Αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου.
Ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθεί.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βράζουμε το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.
Μοιράστε το μαγειρεμένο ρύζι, το ψητό κοτόπουλο και το μπρόκολο στον ατμό σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρετε και απολαύστε!

2. Μοσχάρι και λαχανικά Stir-Fry

Συστατικά

8 ουγκιές άπαχο μοσχαρίσιο κρέας (φιλέτο ή φιλέτο), κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
Μαγειρεμένο λευκό ρύζι (μερίδα της προτίμησής σας)

Πως να προετοιμαστείς

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το βόειο κρέας.
Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
Περιχύνουμε με σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
Σερβίρετε πάνω από μαγειρεμένο λευκό ρύζι.
Απολαύστε το μοσχαρίσιο κρέας και τα λαχανικά σας!

3. Πλιγούρι βρώμης  με πρωτεΐνες
Πλιγούρι βρώμης με μούρα και μπανάνες

Συστατικά

1 φλιτζάνι  βρώμη
2 φλιτζάνια γάλα (γαλακτοκομικό ή φυτικό)
1 μεζούρα από την αγαπημένη σας σκόνη πρωτεΐνης
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι φρέσκα μούρα
Μπανάνα σε φέτες και ξηρούς καρπούς (προαιρετικές γαρνιτούρες)

Πως να προετοιμαστείς

Συνδυάστε τη βρώμη και το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η βρώμη να γίνει κρέμα και να ψηθεί (περίπου 5-7 λεπτά).

Προσθέστε τη σκόνη πρωτεΐνης και γλυκάνετε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Συμπληρώστε με φρέσκα μούρα και οποιαδήποτε προαιρετική επικάλυψη προτιμάτε.

Ανακατέψτε τα  και σερβίρετε το πλιγούρι βρώμης σας γεμάτο πρωτεΐνη.

Γενικές Οδηγίες για τον Στόχο σου ώστε να λιώσεις το λίπος και να έχεις ακμαία μυϊκή μάζα.

Πρέπει να διατηρήσετε ένα πλεόνασμα θερμίδων και να συμπεριλάβετε όλα τα κύρια θρεπτικά συστατικά. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεξεργασμένα και πρόχειρα τρόφιμα και προτιμήστε τα υγιή λίπη για να αυξήσετε την πρόσληψη θερμίδων σας.