ΤΑ 4 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΩΜΑ – ( ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ)

ΤΑ 4 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΩΜΑ – ( ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ)

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εύρεση τρόπων για να δροσιστείτε φυσικά είναι απαραίτητη. Ενώ η ενυδάτωση και η αναζήτηση σκιάς είναι ζωτικής σημασίας, η ενσωμάτωση ορισμένων βοτάνων στη διατροφή σας μπορεί να προσφέρει επιπλέον ανακούφιση από την καταιγιστική ζέστη”, λένε οι ειδικοί.

Εδώ είναι οκτώ τεκμηριωμένα βότανα γνωστά για τις δροσιστικές τους ιδιότητες, που προτείνει ο Dr Rituja.

1. Μέντα: Φημίζεται για τη δροσιστική γεύση και το δροσιστικό της αποτέλεσμα. Μελέτες δείχνουν ότι η μέντα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος προάγοντας την εφίδρωση, βοηθώντας έτσι στη θερμορύθμιση. Έχει δροσιστικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσφορίας που σχετίζεται με τη θερμότητα. Η περιεκτικότητά της σε μενθόλη όχι μόνο προσδίδει μια αναζωογονητική γεύση αλλά διεγείρει επίσης τους ιδρωτοποιούς αδένες, διευκολύνοντας τη διάχυση της θερμότητας.

3. Βάλσαμο λεμονιού : Ένα βότανο από την οικογένεια της μέντας, το βάλσαμο λεμονιού με το άρωμα εσπεριδοειδών του, είναι μια δημοφιλής επιλογή για την καταπολέμηση του θερμικού στρες. Η έρευνα δείχνει ότι το βάλσαμο λεμονιού μπορεί να προάγει τη χαλάρωση και να μειώσει το άγχος, το οποίο μπορεί να συμβάλει στη συνολική άνεση σε ζεστό καιρό.

3. Ιβίσκος: Γνωστός για τα ζωηρά άνθη του, ο ιβίσκος εκτιμάται επίσης για τις ψυκτικές του ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και να προάγει την ενυδάτωση, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό ρόφημα.

4. Μάραθος: Χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να δροσίσουν το σώμα και να βοηθήσουν την πέψη. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αιθέρια έλαια, ο μάραθος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσφορίας που σχετίζεται με τη ζέστη, όπως φούσκωμα και δυσπεψία.

5. Κόλιανδρος: Με τη φρέσκια και εσπεριδοειδή γεύση του, ο κόλιανδρος είναι βασικό σε πολλές κουζίνες. Αυτό το βότανο πιστεύεται ότι διαθέτει δροσιστικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εσωτερικής θερμότητας του σώματος, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη στα καλοκαιρινά γεύματα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr