Βόρακας: αντικαταστήστε με αυτόν τα πανάκριβα απορρυπαντικά.

Βόρακας: αντικαταστήστε με αυτόν τα πανάκριβα απορρυπαντικά.

Ο βόρακας σε σκόνη έχει εξαιρετική καθαριστική δύναμη όταν προστίθεται σε σόδα πλυσίματος ή απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας καθαριστικό για όλες τις χρήσεις DIY προσθέτοντας ίσα μέρη βόρακα και μαγειρικής σόδας για την καταπολέμηση της βρωμιάς και του μούχλας γύρω από το σπίτι.

Είναι εύκολο να βρείτε βόρακα στο διάδρομο πλυντηρίων των παντοπωλείων ή των μεγάλων καταστημάτων λιανικής. Απλώς κοιτάξτε τα πάνω και τα κάτω ράφια γιατί είναι συχνά αποθηκευμένος εκεί.

Πώς να φτιάξετε ένα μείγμα βόρακα
Ενώ κάποτε ήταν το βασικό προϊόν καθαρισμού οικιακής χρήσης, ο βόρακας έπεσε σε δυσμένεια όταν άλλα μεγάλα εμπορικά σήματα βγήκαν στην αγορά. Αλλά μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε βόρακα για πολλές από τις καθημερινές σας ανάγκες καθαρισμού. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αναμίξετε ένα διάλυμα βόρακα :

Διαλύστε 1/2 φλιτζάνι σκόνη βόρακα σε 1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Αναμείξτε το διάλυμα βόρακα με 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων ή σαπούνι Καστίλλης και 4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι.
Ο βόρακας είναι άοσμος, γι’ αυτό προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ή χυμό λεμονιού για να δώσετε στο μπουκάλι σπρέι καθαρισμού σας ένα καθαρό και χαλαρωτικό άρωμα.

1. Επιτεθείτε στα μυρμήγκια

Δημιουργήστε ένα διάλυμα με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη βόρακα. Η ζάχαρη θα προσελκύσει τα μυρμήγκια για να πάρουν μαζί τους τη γλυκιά, θανατηφόρα λιχουδιά πίσω στο σπίτι τους, .

Σε αντίθεση με το βορικό οξύ, η σκόνη βόρακα θεωρείται πιο ασφαλής σε μικρές δόσεις, ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να καταπίνεται. Κρατάτε πάντα τις μυρμηγκοπαγίδες σας μακριά από παιδιά και μικρά κατοικίδια. Χρησιμοποιήστε το διάλυμα βόρακα για να σκοτώσετε άλλα παράσιτα, όπως αράχνες, ακάρεα, κατσαρίδες και ζωύφια νερού.

2. Χρησιμοποιήστε το ως γενικό οικιακό καθαριστικό
Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με το μείγμα βόρακα που αναφέρθηκε παραπάνω για δυνατή καταπολέμηση της βρωμιάς  χωρίς επιβλαβή χημικά πρόσθετα. Ψεκάστε σε περιοχές επιρρεπείς σε βρωμιά και συσσώρευση μούχλας, όπως νεροχύτες πορσελάνης, μπανιέρες και ντους.

Χρησιμοποιήστε το σπρέι βόρακα για καθαρό χαλί αλλά και επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα και έπιπλα εξωτερικού χώρου. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα και θα έχετε ένα ισχυρό αφαιρετικό της σκουριάς. Απλώς εφαρμόστε το μείγμα σε λεκέδες σκουριάς και αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες πριν τρίψετε, ξεπλύνετε, καθαρίσετε και στεγνώσετε.

3. Ζιζάνια και ζωοτροφές στον κήπο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βόρακα στον κήπο, καθώς είναι ένα εξαιρετικό ζιζανιοκτόνο. Απλώς ρίξτε βόρακα απευθείας στα ζιζάνια που θέλετε να σκοτώσετε και δείτε τα να μαραίνονται.

Αλλά μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε βόρακα (μόλις μερικές κουταλιές της σούπας ) γύρω από τα νεαρά οπωροφόρα δέντρα σας κάθε λίγα χρόνια για να αναπληρώσετε το έδαφος με βόριο. Αυτό το ορυκτό στο έδαφος θα ενισχύσει την ανάπτυξη των καρπών και των σπόρων και θα βοηθήσει τα οπωροφόρα δέντρα σας να ζήσουν περισσότερο.

Ο βόρακας βοηθά ακόμη και στη διατήρηση των φρεσκοκομμένων λουλουδιών. Ανακατέψτε ίσα μέρη βόρακα και καλαμποκάλευρο σε ένα μικρό δοχείο και καλύψτε με το μείγμα λουλούδια με λεπτά πέταλα όπως τουλίπες και τριαντάφυλλα και κλείστε τα για δύο εβδομάδες. Η σκόνη θα στεγνώσει τα πέταλα των συνθέσεων σας για να τα σώσει για πάντα.

4. Καταπολεμήστε τις άσχημες οσμές

Ανακατέψτε λίγο φρέσκο ​​λεμόνι με το διάλυμα βόρακα για να του δώσετε ένα ωραίο φρέσκο ​​άρωμα.

Η απόρριψη των σκουπιδιών, ο κάδος απορριμμάτων και η σχάρα παπουτσιών είναι συνήθως μερικές από τις κύριες προβληματικές περιοχές στο σπίτι σας, αλλά μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα με μια πάστα βόρακα.

Για παράδειγμα, αντί να τρίβετε στο μπάνιο για ώρες, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας βόρακα γύρω από το χείλος του νεροχύτη, της μπανιέρας και της λεκάνης της τουαλέτας. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι και ζεστό νερό για να γίνει μια ελαφριά πάστα και αφήστε τον να καθίσει για μερικές ώρες.

Για να ξεπλύνετε, ρίξτε προσεκτικά μερικά φλιτζάνια βραστό νερό για να αφαιρέσετε την πάστα. Το μπάνιο θα είναι καθαρό και θα μυρίζει φρεσκάδα.

5. Ενισχύστε το απορρυπαντικό ρούχων σας με βόρακα
Το σπιτικό απορρυπαντικό ρούχων με βόρακα ήταν βασικό στοιχείο των σπιτιών για γενιές, αλλά έχασε κάποια δημοτικότητα όταν οι κατασκευαστές παρήγαγαν μαζικά συνθετικά εναλλακτικά με φρέσκα και ευχάριστα αρώματα.

Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν βόρακα ως ενισχυτικό πλυντηρίου στο αγαπημένο τους απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μισό φλιτζάνι βόρακα με το απορρυπαντικό σας. Εάν χρειάζεται, (για να λευκάνετε και να λαμπρύνετε τα βρώμικα ρούχα), βυθίστε τα σε μισό φλιτζάνι βόρακα και 1 γαλόνι νερό για τουλάχιστον μία ώρα και στη συνέχεια πλύντε τα κανονικά.

Κατοικίδια.
Μία από τις πιο ασυνήθιστες χρήσεις του βόρακα είναι η θεραπεία της ψώρας των σκύλων , μιας ευρέως διαδεδομένης δερματικής πάθησης που προκαλεί εξανθήματα, απώλεια μαλλιών και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αναμείξτε βόρακα και υπεροξείδιο του υδρογόνου και εφαρμόστε το στη γούνα του σκύλου σας με ένα υγρό πανί για να αντιμετωπίσετε τα ακάρεα που έχουν τρυπώσει βαθιά στο δέρμα του κατοικίδιου σας. Προχωρήστε το καθεστώς υγιεινής του κατοικίδιου ζώου σας ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιήστε το σπρέι καθαρισμού βόρακα ή το ενισχυτικό απορρυπαντικού για να καθαρίσετε τα κρεβάτια των σκύλων και να τρίψετε τυχόν λεκέδες στην επιφάνεια του στρώματος. Ένα καθαρό, υγιεινό κρεβάτι θα μειώσει τον κίνδυνο επιστρεφόμενων παρασίτων και θα εξασφαλίσει ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα έχει την άνετη ξεκούραση που του αξίζει.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

5 Σπιτικές θεραπείες για την αφυδάτωση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr