Αλλεργίες: Το Νο1 πράγμα που πρέπει να κάνετε το βράδυ για να ανακουφιστείτε

Αλλεργίες: Το Νο1 πράγμα που πρέπει να κάνετε το βράδυ για να ανακουφιστείτε

Ανάμεσα στον βήχα, το φτάρνισμα, τα υγρά μάτια και ένα γενικό αίσθημα δυσφορίας, οι αλλεργίες είναι μια ανεπιθύμητη και ατυχής παρενέργεια της καλοκαιρινής ανθοφορίας. Για κάποιους ανθρώπους, τα καθημερινά χάπια ή τα ρινικά σπρέι βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων, ενώ για άλλους είναι αδύνατο να βρουν σκεύασμα που λειτουργεί.

Εάν είστε κάποιος που νιώθει ότι έχει δοκιμάσει τα πάντα, αλλά εξακολουθεί να πλήττεται από ενοχλητικές εποχικές αλλεργίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπάρχει μια πρόταση. Οι ειδικοί λένε ότι το νυχτερινό ντους μπορεί να είναι το συστατικό που λείπει σε μια ρουτίνα θεραπείας αλλεργιών. «Βοηθά να ξεπλύνετε όλους τους αόρατους κόκκους γύρης από το σώμα σας, ώστε να σταματήσουν να προκαλούν τις αλλεργικές αντιδράσεις», είπε στη HuffPost ο φαρμακοποιός Ian Budd.

«Για όσους πάσχουν από αλλεργίες, το να κοιμούνται με τη γύρη που έχει καλύψει τα μαλλιά, το δέρμα και την αναπνευστική οδό μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη έκθεση σε ό,τι προκαλεί την αλλεργία -ακόμα και όταν δεν είστε πια σε εξωτερικό χώρο. Το ντους μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της γύρης και να στραγγίξει τη βλέννα», είπε η Δρ. Monica Kraft, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Πώς το ζεστό ντους το βράδυ μπορεί να ανακουφίσει τις αλλεργίες
Είναι καλά αποδεδειγμένο, άλλωστε, ότι ο καυτός ατμός από ένα ντους μπορεί να χαλαρώσει τη βλέννα. Επιπλέον, το ντους μπορεί να κρατήσει τα σεντόνια σας καθαρά περιορίζοντας την ποσότητα γύρης που μεταφέρετε στο κρεβάτι σας.

«Αλλά πέρα ​​από αυτό, θα ελαχιστοποιήσει πολλά από τα νυχτερινά σας συμπτώματα, επειδή πολλοί ασθενείς παραπονιούνται για συμπτώματα αλλεργίας όλη τη νύχτα», δήλωσε ο Δρ. Mas Takashima, πρόεδρος του τμήματος ωτορινολαρυγγολογίας στο Houston Methodist στο Τέξας. Αυτό περιλαμβάνει την ανακούφιση της νυχτερινής συμφόρησης, η οποία αποτρέπει από τον ύπνο που χρειάζεστε.

«Επιπλέον, θα πρέπει να σκεφτείτε να λούζετε τα μαλλιά σας πιο τακτικά. Η γύρη μπορεί να προσκολληθεί στα μαλλιά σας πολύ εύκολα και καθώς είναι τόσο κοντά στο πρόσωπό σας, είναι φυσικό να συμβάλλει στα συμπτώματά σας», εξήγησε ο Budd.

Ωστόσο, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών δεν είναι επιλογή για όλους. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, ο Budd προτείνει να φοράτε ένα σκουφί ή κορδέλα το βράδυ για να κρατάτε τη γύρη στα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο και από το μαξιλάρι σας. «Εκτός από το ντους, καθαρίζετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα, καθώς τα ακάρεα της σκόνης είναι πολύ διαδεδομένα σε υγρά περιβάλλοντα», είπε ο Δρ. Takashima.

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε ένα φίλτρο HEPA στην κρεβατοκάμαρά σας για να μειώσετε τα αλλεργιογόνα στον αέρα. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι περνάμε επτά, οκτώ ώρες στα υπνοδωμάτιά μας. Αν συμβαίνει αυτό, γιατί να μην προσπαθήσετε να το μετατρέψετε σε ένα μέρος όπου έχετε λιγότερα αλλεργιογόνα;» συνέχισε ο Δρ. Takashima.

Ακόμη περισσότερο, το ντους μόλις μπείτε στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Σύμφωνα με τον Budd, «αν και το ντους πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του αλλεργικού πυρετού, το ντους μόλις φτάσετε στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο αποτελεσματικό. Εάν τα συμπτώματά σας είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, θα συνιστούσαμε να μπείτε κατευθείαν στο ντους και να αλλάξετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι».

Εάν το κάνετε αυτό, όχι μόνο θα ξεπλύνετε τη γύρη, αλλά θα μειώσετε επίσης την ποσότητα της γύρης που φέρνετε στο σπίτι σας.

Άλλες συμβουλές εάν οι αλλεργίες σάς ταλαιπωρούν πολύ φέτος
«Αν νιώθετε ότι η εποχή των αλλεργιών διαρκεί φέτος περισσότερο από πριν, μάλλον έχετε δίκιο», είπε η Δρ. Kraft. «Οι καιρικές αλλαγές, η κλιματική αλλαγή και οι λιγότεροι βαθείς παγετοί σημαίνουν ότι τα φυτά ανθίζουν και γονιμοποιούνται νωρίτερα την άνοιξη, διαρκούν περισσότερο το καλοκαίρι και υπάρχει υψηλότερη ποσότητα γύρης κατά την περίοδο αιχμής».

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των εποχικών αλλεργιών, η ειδικός συνέστησε να αρχίσετε να παίρνετε φάρμακα για την αλλεργία ως προληπτικό μέτρο νωρίς μέσα στο έτος. Έτσι, εάν κανονικά ξεκινάτε να έχετε αλλεργίες τον Ιούλιο, θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε το φάρμακό σας λίγες εβδομάδες πριν, ώστε το φάρμακο να έχει χρόνο να συσσωρευτεί στο σύστημά σας.

Μόλις βρεθείτε στο κέντρο της εποχής των αλλεργιών, οι ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπλύνετε τα αλλεργιογόνα. «Αν φοράτε γυαλιά ηλίου ή καπέλο, μπορεί να μειώσει την ποσότητα γύρης που εισέρχεται στα μαλλιά και τα μάτια σας», εξήγησε ο Δρ. Takashima.

Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι ο χρόνος αιχμής της γύρης είναι συνήθως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, σημείωσε ο ειδικός. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι καλό είναι να μείνετε μέσα κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, εάν έχετε μια ιδιαίτερα κακή ημέρα αλλεργίας.

Υπάρχουν επίσης πολλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, ρινικά σπρέι και αντιαλλεργικές θεραπείες. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για την καλύτερη επιλογή για εσάς. «Το να μιλήσετε με το γιατρό σας για ένα σχέδιο θεραπείας μπορεί να κάνει τις εποχικές αλλεργίες πιο ανεκτές», είπε ο Kraft.

www.oloygeia.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr