Έτσι Πέφτει το Ζάχαρο και Παραμένει Χαμηλό Όλη την Ημέρα.

Έτσι Πέφτει το Ζάχαρο και Παραμένει Χαμηλό Όλη την Ημέρα.

Υπάρχει μια ώρα μέσα στην διάρκεια της ημέρας που εάν ασκηθείς ως διαβητικός θα έχεις συνέχεια ρυθμισμένο ζάχαρο! Αυτό ανακάλυψαν οι επιστήμονες μετά απο σχετική μελέτη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Επίσης θα διορθώσετε και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι επιστήμονες αρχίζουν πλέον να καταλαβαίνουν ότι κάθε ασθένεια θέλει διαφορετική ώρα άσκησης!

Το σάκχαρο στο αίμα πέφτει και παραμένει χαμηλό με την άσκηση αυτή την ώρα. 

Η έρευνα διεξήχθη από δύο επιστήμονες που εργάζονται από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία. Εξέτασαν δεδομένα από 186 υπέρβαρους ή/και παχύσαρκους ενήλικες, όπως ορίζεται από μέσο ΔΜΣ 32,9. Οι κοόρτες ήταν κατά μέσο όρο ηλικίας περίπου 47 ετών. Όλοι φορούσαν ένα επιταχυνσιόμετρο για την παρακολούθηση της κίνησης και μια συνεχή οθόνη παρακολούθησης γλυκόζης για δύο εβδομάδες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έκαναν περισσότερο από το 50% της μέτριας έως έντονης άσκησής τους μεταξύ των απογευματινών ωρών από τις 6 μ.μ. και μετά (σε αντίθεση με εκείνους που έκαναν καθιστική ζωή κάθε μέρα), είχαν ρυθμισμένο ζάχαρο.

Η μελέτη ταξινόμησε τους «δραστήριους» ανθρώπους που ασκούνταν μεταξύ 21,4 και 42,9 λεπτών κάθε μέρα και τους «πολύ δραστήριους»  εκείνους δηλαδή που έκαναν περισσότερα από 42,9 λεπτά άσκησης κάθε μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίτευξη χαμηλότερων επιπέδων γλυκόζης στο αίμα είναι μια σημαντική στρατηγική για την καταπολέμηση του διαβήτη, ειδικά σε υπέρβαρα άτομα.

unsplash.com

«Αυτή η μελέτη όμως παρέχει πλέον πρόσθετες γνώσεις πέρα ​​από το να λέει στους ασθενείς απλώς να «κινούνται περισσότερο». Αντίθετα όμως τους παροτρύνει ….

να δίνουν προτεραιότητα στην κίνηση από το απόγευμα έως το βράδυ,

για την επιτυχή ρύθμιση της γλυκόζης.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης συμβαδίζουν με προηγούμενες έρευνες που δείχνουν οφέλη από την άσκηση σε ορισμένες ώρες της ημέρας.

Μια μελέτη έδειξε ότι η ολοκλήρωση μιας συνεδρίας άσκησης περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τον ύπνο .

Μια άλλη έδειξε ότι αν οι γυναίκες ασκούνταν το πρωί , είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν λίπος από την κοιλιά και να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση. Αν οι ίδιες αντίθετα έκαναν γυμναστική τη νύχτα, τότε μπορούσαν να αυξήσουν τη δύναμη του ανώτερου σώματος, την αντοχή και ακόμη και τη συνολική τους διάθεση.

Στην ίδια μελέτη, οι άνδρες που γυμνάζονταν τη νύχτα μπορούσαν να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση, να κάψουν περισσότερο λίπος και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ακόμα μια άλλη μελέτη πέρυσι έδειξε ότι όσον αφορά την υγεία του σκελετού, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πότε ασκείστε, αλλά αν επιλέγετε την ίδια ώρα κάθε μέρα, θα έχετε καλύτερη τύχη κρατώντας τα οστά σας υγιή .

Οι συγγραφείς λένε ότι τέτοιες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους, δείχνουν τη σημασία της σύστασης της σωστής άσκησης την κατάλληλη στιγμή για τους ασθενείς.

«Τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία του τομέα της συνταγογράφησης άσκησης ακριβείας», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Jonatan R. Ruiz. «Στην κλινική πράξη, το πιστοποιημένο αθλητικό και ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να εξετάζει τη βέλτιστη ώρα της ημέρας για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της άσκησης και προγράμματα φυσικής δραστηριότητας που συνταγογραφούν».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Obesity Society’s Obesity .

Πηγή: The Obesity Society μέσω EurekAlert

 

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Το τυρί μας βοηθά να γεράσουμε καλύτερα, υποστηρίζει μελέτη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr