10 τρόφιμα που ενισχύουν τα αποτελέσματα της γυμναστικής σου

10 τρόφιμα που ενισχύουν τα αποτελέσματα της γυμναστικής σου

θα δεις θεαματική αλλαγή συνδυάζοντας αυτά τα τρόφιμα με τη γυμναστική σου!

Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο είναι μόνο ένα μέρος για να πετύχεις τους στόχους σου. Το τι τρόφιμα τρως είναι είναι ένα άλλο μέρος του συνολικού σχεδίου που δεν πρέπει να παραβλέπεις.

“Οι σωστές τροφές μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την απόδοση, να βελτιώσουν τους χρόνους αποκατάστασης, να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού και να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία και ευεξία”, εξηγεί η συγγραφέας του βιβλίου The Sports Nutrition Playbook Amy Goodson MS, RD, LD, CSSD, ειδικός στην αθλητική διαιτολογία. “Η σωστή διατροφή παρέχει στο σώμα τα απαραίτητα καύσιμα και δομικά στοιχεία για να αποδίδει βέλτιστα, να επιδιορθώνει τους ιστούς και να προσαρμόζεται στις καταπονήσεις της άσκησης”.

 

10 τρόφιμα που ενισχύουν τις προπονήσεις σου
Γάλα και σοκολατούχο γάλα
Χυμός βύσσινου
Σολομός
Χυμός από ρόδι
Χυμός από παντζάρια
Μοσχάρι
Βατόμουρα
Κινόα
Μπανάνες
Γιαούρτι

1. Γάλα και σοκολατούχο γάλα
Το σοκολατούχο γάλα, και το γάλα γενικά, παρέχει μια εκπληκτική ισορροπία μεταξύ των υδατανθράκων των πρωτεϊνών. Το σοκολατούχο γάλα είναι ιδιαίτερα καλό, καθώς βοηθά στην ενυδάτωση και την αποκατάσταση των μυών.

Επιπλέον βοηθά στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου και στην αποκατάσταση του μυϊκού ιστού μετά την προπόνηση. Είναι επίσης πλούσιο σε ηλεκτρολύτες όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο.

2. Χυμός βύσσινου
Ο χυμός βύσσινου είναι γεμάτος αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Βοηθά στη μείωση του μυϊκού πόνου και της φλεγμονής, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την αποκατάσταση και την απόδοση στις επόμενες προπονήσεις.

3. Σολομός
Ο σολομός περιέχει ωμέγα-3 που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών, ενώ η υψηλής ποιότητας περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υποστηρίζει την ανάπλαση και την ανάπτυξη των μυών.

4. Χυμός από ρόδι
Ο χυμός από ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος, μειώνουν τον μυϊκό πόνο και ενισχύουν την αποκατάσταση καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες.

5. Χυμός από παντζάρια
Ο χυμός παντζαριού είναι γεμάτος με υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων, τα οποία ενισχύουν τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου στους μυς σας, με αποτέλεσμα να ενισχύει την αντοχή και την απόδοση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

6. Μοσχάρι
Το μοσχάρι είναι μια εξαιρετική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως ο σίδηρος, το σελήνιο και η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Το σελήνιο δρα ως αντιοξειδωτικό, συμβάλλοντας στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την αποκατάσταση και τη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

7. Βατόμουρα
Τα βατόμουρα είναι ο βασιλιάς των αντιοξειδωτικών, ιδίως της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των αρθρώσεων και του μυϊκού ιστού.

8. Κινόα
Το δημητριακό κινόα είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο ή η βάση για το γεύμα σου, καθώς είναι μια 100% φυτική πρωτεΐνη. Περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για την αποκατάσταση των μυών για αν καταναλώνεις μια φυτική διατροφή και όχι μόνο.

9. Μπανάνες
Η μπανάνα περιέχει βιταμίνη Β6, κάλιο και υδατάνθρακες. Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μυϊκών κραμπών. Οι υδατάνθρακες βοηθούν στη γρήγορη ενέργεια για τις προπονήσεις και η βιταμίνη Β6 βοηθά στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών.

10. Γιαούρτι
Το γιαούρτι αποτελεί το τέλειο ελαφρύ γεύμα ή σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, είναι γεμάτο προβιοτικά, πρωτεΐνες και ασβέστιο.

shape.gr

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Αυξομείωση βάρους: Γιατί σε ταλαιπωρεί και πώς να την αντιμετωπίσεις

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr