Κορτιζόλη: Τα 4 συμπληρώματα που τη μειώνουν και ενισχύουν την απώλεια λίπους στην κοιλιά

Κορτιζόλη: Τα 4 συμπληρώματα που τη μειώνουν και ενισχύουν την απώλεια λίπους στην κοιλιά

Η κορτιζόλη, που συχνά αποκαλείται «ορμόνη του στρες», παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόκριση του σώματος στο στρες. Τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης, ειδικά όταν είναι χρόνια, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του λίπους στην κοιλιά καθώς η συγκεκριμένη ορμόνη προωθεί την αποθήκευση λίπους στην κοιλιακή περιοχή.

Αυτός ο τύπος λίπους δεν είναι μόνο μια αισθητική ανησυχία αλλά και ένας παράγοντας κινδύνου για διάφορα θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. Ορισμένα είδη συμπληρωμάτων διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης και, ως αποτέλεσμα, στη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Ο γιατρός Shlomo Widder μίλησε στο She Finds και αποκάλυψε τα τέσσερα προϊόντα που μπορείτε να πάρετε, καθώς βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της ορμόνης και κατ’επέκταση στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

4 συμπληρώματα που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης και το λίπος στην κοιλιά
Μαγνήσιο
Ashwagandha
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Rhodiola rosea

1. Μαγνήσιο
Το μαγνήσιο ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο καλύτερος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μπορεί να μειώσει την αποθήκευση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Το μαγνήσιο επηρεάζει επίσης την παραγωγή και τη λειτουργία νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη, που προάγουν τη χαλάρωση και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του στρες. Τα χαμηλότερα επίπεδα στρες συνήθως οδηγούν σε μειωμένη παραγωγή κορτιζόλης.

«Το μαγνήσιο υποστηρίζει περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα. Είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των αντιδράσεων στο στρες και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης. Η κλινική εμπειρία δείχνει ότι οι ασθενείς που διατηρούν επαρκή επίπεδα μαγνησίου αναφέρουν καλύτερο ύπνο και χαμηλότερο στρες, κάτι που έμμεσα βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους», λέει ο Δρ. Widder.

2. Ashwagandha
Το Ashwagandha έχει αγχολυτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει το άγχος και να προάγει μια αίσθηση ηρεμίας. Τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους συνδέονται με χαμηλότερη παραγωγή της ορμόνης του στρες, καθώς το χρόνιο στρες και το άγχος μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα της ορμόνης.

«Αυτό το προσαρμογόνο βότανο έχει τη φήμη ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα κορτιζόλης. Έχω δει ασθενείς να επωφελούνται από λιγότερο φαγητό που προκαλείται από το άγχος και βελτιωμένη συνολική διάθεση όταν ενσωματώνουν το Ashwagandha στο σχήμα τους, συμβάλλοντας στη μείωση του λίπους στην κοιλιά», σημειώνει ο ειδικός.

3. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Η χρόνια φλεγμονή συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης, επομένως η μείωση της φλεγμονής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της. Τα ωμέγα-3 που υπάρχουν στο ιχθυέλαιο καταπολεμούν τη φλεγμονή και μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης.

4. Rhodiola Rosea

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Η rhodiola έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του στρες όπως κόπωση, άγχος και ψυχική ομίχλη, τα οποία συχνά συνοδεύονται από αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Με την ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων, η rhodiola βοηθά στη διατήρηση χαμηλότερων επιπέδων της ορμόνης.

«Ένα άλλο ισχυρό προσαρμογόνο, το rhodiola rosea, ενισχύει την ανθεκτικότητα του σώματος στο στρες και μειώνει την κορτιζόλη. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν rhodiola συνήθως βιώνουν καλύτερα επίπεδα ενέργειας και μειωμένο στρες, βοηθώντας στη διαχείριση του κοιλιακού λίπους», αποκαλύπτει, τέλος, ο Δρ. Widder.

www.oloygeia.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Αυτά Είναι Τα Βότανα Για Σούπερ Μυϊκή Ανάπτυξη Σε Κάθε Ηλικία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr