Ένας εύκολος τρόπος για να κοιμάσαι μέσα σε 2 λεπτά

Ένας εύκολος τρόπος για να κοιμάσαι μέσα σε 2 λεπτά

Ο πιο γρήγορος και ξεκούραστος ύπνος της ζωής σου, προσεχώς.

Αν γενικά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, σίγουρα θα έχεις κάνει την έρευνά σου όσον αφορά τα κόλπα που μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία, επομένως δε βλάπτει να μάθεις και κάτι ακόμα, που ίσως να σου ταιριάζει περισσότερο.

Αρχικά καλό είναι να γνωρίζεις πως όσο πιο γρήγορα αποκοιμηθείς, τόσο πιο γρήγορα ξεκινά ο πρώτος κύκλος ύπνου χωρίς ταχείες κινήσεις των ματιών (NREM), πράγμα που εγγυάται ότι θα περάσεις κάποιο χρόνο σε ύπνο με ταχείες κινήσεις των ματιών (REM). Αυτό είναι το βαθύτερο και πιο αναζωογονητικό στάδιο του ύπνου, κατά το οποίο συμβαίνουν όλα τα καλά πράγματα – ο εγκέφαλός σου αρχειοθετεί σημαντικές αναμνήσεις, απαλύνει τον πόνο στα άκρα σου και δίνει στο ανοσοποιητικό σου σύστημα την απαραίτητη ώθηση, μεταξύ άλλων θαυματουργών οφελών.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι χρειαζόμαστε από 10 έως 20 λεπτά για να αποκοιμηθούμε. Αν κοιμάσαι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, δε χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Παρόλα αυτά, κατανοούμε και σεβόμαστε τις φιλοδοξίες σου για έναν τέλειο ύπνο, που ξεκινά με το που ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι- και φυσικά έχουμε τη λύση.

Photo by Ivan Oboleninov : pexels.com

Η μέθοδος της Σχολή Πτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σχολή Πτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε να εκπαιδεύει τους υποψήφιους πιλότους να κοιμούνται σε δύο λεπτά ή λιγότερο – θεωρώντας ότι ένας πλήρης νυχτερινός ύπνος ήταν αρκετά κρίσιμος όταν χειρίζεσαι ένα P-47 Thunderbolt το πρωί.

Αυτή η μέθοδος έχει ως εξής: Χαλαρώνεις ολόκληρο το πρόσωπό σου, αφήνεις τους ώμους σου να βυθιστούν στο κρεβάτι, ακουμπάς τα χέρια σου σε κάθε πλευρά του σώματός σου, εισπνέεις και εκπνέεις σταθερά και στη συνέχεια αφήνεις να φύγει η ένταση όποιων μυών του σώματος εξακολουθούν να αισθάνονται τεντωμένοι. Φαντάσου μία συγκεκριμένη σκηνή που σου φέρνει ηρεμία κι αν αυτό δεν πετύχει, απλά ψιθύρισε ξανά και ξανά τις λέξεις “μη σκέφτεσαι”.

Μάλιστα, αυτό λειτούργησε εντυπωσιακά καλά για τους πιλότους της εποχής- μέσα σε δύο μήνες τη χρησιμοποιούσαν για να αποκοιμηθούν σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Δοκίμασέ το και εσύ και συνδύασέ το με την τεχνική αναπνοής 4-7-8 για καλύτερες πιθανότητες.

Ένας εύκολος τρόπος για να κοιμάσαι μέσα σε 2 λεπτά

10-3-2-1
Αν πάλι αυτό το στυλ με τις αναπνοές δεν ταιριάζει τόσο σε εσένα, σου έχουμε και εναλλακτική. Απλώς ακολουθείς τον παρακάτω “μπούσουλα” και φέρνεις το σώμα σου σε sleep mode ταχύτατα και αποτελεσματικά:

10 ώρες πριν τον ύπνο: κόψε την καφεΐνη
3 ώρες πριν τον ύπνο: κόψε το φαγητό
2 ώρες πριν τον ύπνο: κόψε την εργασία
1 ώρα πριν τον ύπνο: κόψε τις οθόνες

Μικρές αλλαγές που δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την καθημερινότητά σου και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη ρουτίνα του ύπνου σου. Αρκεί να δώσεις μία ευκαιρία σε κάποια από αυτές τις μεθόδους και θα κοιμάσαι “σαν πουλάκι”.

esquire.com.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

 

Πόνος στην πλάτη: Από πού προέρχεται και πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr