Σιφώνια στο Μπάνιο που Ξεχειλίζουν Νερό όταν Ανοίγει η Βρύση η Ντουζιέρα ή όταν Λειτουργεί το Πλυντήριο. Λύσεις για το Πρόβλημα.

Σιφώνια στο Μπάνιο που Ξεχειλίζουν Νερό όταν Ανοίγει η Βρύση η Ντουζιέρα ή όταν Λειτουργεί το Πλυντήριο. Λύσεις για το Πρόβλημα.

  1. Φραγμένες σωληνώσεις: Συχνά, η συσσώρευση υπολειμμάτων όπως μαλλιά, σαπούνι, λίπη και άλλα υλικά μπορεί να φράξει τις σωληνώσεις. Αυτό περιορίζει τη ροή του νερού και προκαλεί υπερχείλιση.
  2. Φραγμένο σιφώνι: Το σιφώνι, που συνδέεται με τον αγωγό αποχέτευσης, μπορεί να έχει συσσωρεύσει υλικά που φράζουν τη δίοδο του νερού.
  3. Πρόβλημα στην κύρια αποχέτευση: Αν το πρόβλημα εμφανίζεται σε πολλαπλά σημεία του μπάνιου, είναι πιθανό να υπάρχει φραγή στην κύρια αποχέτευση του σπιτιού.
  4. Πρόβλημα με τον εξαερισμό των σωληνώσεων: Οι σωλήνες αποχέτευσης διαθέτουν συστήματα εξαερισμού που επιτρέπουν τη σωστή ροή του νερού. Αν αυτά φράξουν, μπορεί να προκαλέσουν υπερχείλιση.

Λύσεις για το πρόβλημα

Photo by Point3D Commercial Imaging Ltd.

  1. Καθαρισμός των σωληνώσεων: Χρησιμοποιήστε ένα έμβολο (βεντούζα) ή ένα καθαριστικό αποχέτευσης για να απομακρύνετε τα υλικά που έχουν φράξει τις σωληνώσεις. Επίσης, ειδικά σύρματα καθαρισμού (φίδια) μπορούν να βοηθήσουν να φτάσετε βαθύτερα μέσα στις σωληνώσεις.
  2. Καθαρισμός του σιφωνιού: Ξεβιδώστε και καθαρίστε το σιφώνι, αν είναι δυνατόν. Απομακρύνετε τυχόν συσσωρευμένα υλικά που εμποδίζουν τη ροή του νερού.
  3. Έλεγχος της κύριας αποχέτευσης: Αν το πρόβλημα είναι γενικευμένο, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να ελέγξει και να καθαρίσει την κύρια αποχέτευση.
  4. Έλεγχος και καθαρισμός των εξαερισμών: Βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες εξαερισμού της αποχέτευσης είναι καθαροί και λειτουργούν σωστά.
  5. Χρήση προστατευτικών φίλτρων: Τοποθετήστε προστατευτικά φίλτρα στις αποχετεύσεις για να προλαμβάνετε την είσοδο υλικών που μπορούν να φράξουν τις σωληνώσεις.

Αν τα παραπάνω βήματα δεν λύσουν το πρόβλημα, είναι καλή ιδέα να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να αξιολογήσει την κατάσταση και να παρέχει μια επαγγελματική λύση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr