ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Οι κατσαρίδες δεν είναι μόνο αποκρουστικές γεγονός που μας κάνει να θέλουμε να τις αποφύγουμε όλοι, αλλά και μεταφορείς μικροβίων και μόλυνσης. Υπάρχουν βέβαια και τα κοινά σπρέι κατσαρίδας αλλά αυτά πέρα από το γεγονός ότι εκτός από τις κατσαρίδες εξολοθρεύουν και την τσέπη μας, επιπλέον επιβαρύνουν πάρα πολύ και την ανθρώπινη υγεία. Χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα, μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι σας με ασφάλεια και για εσάς και για τα παιδιά και για τα κατοικίδια.

1. Βόρακας και Ζάχαρη
Ο βόρακας δρα ως αργό δηλητήριο αφυδατώνοντας τον εξωσκελετό των κατσαρίδων, ενώ η ζάχαρη τις προσελκύει. Ανακατέψτε τρία μέρη βόρακα με ένα μέρος ζάχαρη και πασπαλίστε το μείγμα σε περιοχές όπου εμφανίζονται κατσαρίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

2. Κατακάθια Καφέ
Τα κατακάθια καφέ έλκουν τις κατσαρίδες λόγω της έντονης μυρωδιάς τους, ενώ η καφεΐνη και τα άλλα οξέα τα δηλητηριάζουν αργά. Βάλτε υγρά κατακάθια καφέ σε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα, δέστε το και τοποθετήστε το σε κρυφά σημεία όπως πίσω από συσκευές και κοντά σε πόρτες.

3. Μαλακτικό Υφασμάτων
Το μαλακτικό υφασμάτων μπορεί να πνίξει τις κατσαρίδες. Ανακατέψτε τρία μικρά φλιτζάνια μαλακτικού υφασμάτων με δύο φλιτζάνια νερό, βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε το σε κρυφά σημεία. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

4. Neem
Το neem έχει έντονο άρωμα και συστατικά που απωθούν τις κατσαρίδες. Μουσκέψτε βαμβάκι σε λάδι neem και τοποθετήστε το σε μολυσμένες περιοχές. Εναλλακτικά, φτιάξτε ένα φυσικό σπρέι αναμειγνύοντας μια κουταλιά σκόνη neem με ζεστό νερό και ψεκάστε το σε κρυφά σημεία. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

5. Στοματικό Διάλυμα
Η μέντα και το άρωμα του στοματικού διαλύματος δημιουργούν ένα δυσμενές περιβάλλον για τις κατσαρίδες. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες στοματικού διαλύματος και νερού και ψεκάστε το σε περιοχές όπου εντοπίζετε κατσαρίδες. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Photo by Erik Karits on Unsplash

Ριγανέλαιο

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr