Αυτές είναι οι Καλύτερες Φυσικές Λύσεις για τα Κουρασμένα και Πρησμένα Πόδια

Αυτές είναι οι Καλύτερες Φυσικές Λύσεις για τα Κουρασμένα και Πρησμένα Πόδια

Το πρήξιμο στα πόδια είναι μια συνηθισμένη κατάσταση αλλά όχι ανώδυνη και ούτε ευχάριστη. Οι αιτίες μπορεί να είναι αμέτρητες όπως οι ανθυγιεινές συνήθειες, διατροφικές ελλείψεις, έλλειψη άσκησης, υπερβολικό βάρος, ορθοστασία ή καθιστική ζωή, γήρανση, εγκυμοσύνη, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και κακή κυκλοφορία του αίματος. Ο πόνος, η φλεγμονή και η δυσφορία κατά το περπάτημα είναι συχνά ανυπόφορα, οπότε είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 

Αλάτι Epsom

Photo by Jan Romero on Unsplash
Βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι Epsom σε ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για 20 λεπτά. Κάντε το τρεις φορές την εβδομάδα.

Μειώστε την Κατανάλωση Αλατιού
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού αυξάνει την κατακράτηση υγρών, συμβάλλοντας στο πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων. Αποφύγετε κονσερβοποιημένα, συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, σάλτσες, ποτά και φαστ φουντ.

Εμπλουτίστε τη Διατροφή σας με Μαγνήσιο
Χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορούν να συμβάλουν στο πρήξιμο. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, σόγια, αβοκάντο, μπανάνες και μαύρη σοκολάτα.

Νερό με Κόλιανδρο
Οι σπόροι κόλιανδρου έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βράστε δύο-τρία κουταλάκια του γλυκού σπόρους κόλιανδρου σε ένα ποτήρι νερό, σουρώστε και πιείτε. Κάντε αυτό δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ιδιότητες του Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι φυσικό διουρητικό και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του πρηξίματος μειώνοντας το νάτριο. Κάντε μασάζ με αιθέριο έλαιο τζίντζερ ή πίνετε δύο-τρία φλιτζάνια τσάι τζίντζερ την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε Μαϊντανό
Ο μαϊντανός είναι φυσικό διουρητικό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του υπερβολικού υγρού και της φλεγμονής. Βράστε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, σουρώστε και αφήστε να κρυώσει. Πίνετε αυτό δύο φορές την ημέρα μέχρι να βρείτε ανακούφιση.

Μασάζ για Ανακούφιση
Το μασάζ στα πόδια με λάδι καρύδας, τεϊόδεντρου, neem ή αμυγδάλου βοηθά στη χαλάρωση των ποδιών και στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Εφαρμόστε ζεστό λάδι και κάντε μασάζ με σταθερή πίεση προς τα πάνω κάθε βράδυ πριν από το μπάνιο.

Μηλόξυδο 
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βοηθώντας στη μείωση της κατακράτησης υγρών. Μουλιάστε μια βαμβακερή πετσέτα σε ίσα μέρη μηλόξυδου και ζεστό νερό, τυλίξτε τα πόδια σας και χαλαρώστε για 15-20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να πίνετε δύο κουταλιές της σούπας αφιλτράριστο μηλόξυδο  σε ένα ποτήρι ζεστό νερό δύο φορές την ημέρα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr