Έλκη στο στόμα: οι καλύτερες Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείς.

Έλκη στο στόμα: οι καλύτερες Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείς.

Όταν  αποκτάς έλκος στο στόμα όλη η ποιότητα της ζωής σου εκείνες τις δύσκολες ημέρες αλλάζει άρδην. Υπάρχουν όμως καταπληκτικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σε απαλλάξουν άμεσα απο κάθε ενόχληση αρκεί να κοιτάξεις μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σου!

 Ας δούμε μερικά από αυτά τα ισχυρά συστατικά:

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία των στοματικών ελκών, καθώς η οξύτητά του μπορεί να εξουδετερώσει τα βακτήρια που τα προκαλούν. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Κρατήστε το στο στόμα σας για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα μέχρι να μειωθεί το πρήξιμο.

Γαρίφαλο
Το γαρίφαλο είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των στοματικών ελκών. Απλά μασήστε μερικά μπουμπούκια γαρίφαλου για να δείτε βελτίωση.

Μέλι
Το μέλι, με τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό. Απλώστε μέλι στα έλκη με βαμβάκι και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε μέχρι να μειωθεί το πρήξιμο και ο πόνος.

Σπόροι Παπαρούνας
Οι ωμοί σπόροι παπαρούνας καταναλώνονται εδώ και αιώνες για διάφορες παθήσεις. Μπορούν να μειώσουν τη θερμότητα του σώματος και να ανακουφίσουν από τις πληγές στο στόμα. Αναμείξτε τους σπόρους με ζάχαρη και καταναλώστε τους.

Αλόη Βέρα
Η αλόη βέρα έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα και μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των στοματικών ελκών. Εφαρμόστε φυσικό χυμό αλόης βέρα στο έλκος και απολαύστε την άμεση ανακούφιση και χαλάρωση που προσφέρει.

Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς είναι ένα εξαιρετικό αντίδοτο για τα στοματικά έλκη. Φτιάξτε μια πάστα από κουρκουμά και νερό, εφαρμόστε στο έλκος και περιμένετε μερικά λεπτά πριν ξεπλύνετε. Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Γκι
Το γκι μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και είναι ένα δημοφιλές φάρμακο για τα στοματικά έλκη. Εφαρμόστε λίγο γκι στο έλκος, αφήστε το για λίγο και στη συνέχεια πλύνετε το στόμα σας με νερό. Επαναλάβετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Αλάτι
Το αλάτι είναι μια δοκιμασμένη φυσική θεραπεία για τα στοματικά έλκη. Αναμείξτε αλάτι σε ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Επαναλάβετε πολλές φορές την ημέρα για να καταπολεμήσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια.

Σκόρδο
Η αλλισίνη στο σκόρδο μπορεί να δράσει εναντίον πολλών μικροοργανισμών. Κόψτε μια σκελίδα σκόρδου στη μέση και τρίψτε απαλά πάνω στα έλκη. Περιμένετε μια ώρα πριν ξεπλύνετε και επαναλάβετε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Όλες αυτές οι λύσεις είναι δοκιμασμένες και προσφέρουν ανακούφιση και γιατρειά.

Ρωτήστε τον γιατρό σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr