Το έξυπνο κόλπο της γιαγιάς για να καθαρίσετε τη βρωμιά από το φούρνο σας σε 3 μόλις λεπτά

Το έξυπνο κόλπο της γιαγιάς για να καθαρίσετε τη βρωμιά από το φούρνο σας σε 3 μόλις λεπτά

Για να καθαρίσετε τη βρωμιά του φούρνου μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να αφήσετε στην άκρη όλα τα προϊόντα που γνωρίζουμε σήμερα και απλά να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της γιαγιάς. Μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδος, η οποία συνίσταται στη χρήση ενός συγκεκριμένου προϊόντος και μιας άλλης που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση όλης της βρωμιάς που έχει ενσωματωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Η συμβουλή είναι να καθαρίζετε το φούρνο κάθε μέρα για να αποφύγετε τα άλατα και τα λίπη που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Θα σας παρουσιάσω το έξυπνο κόλπο της γιαγιάς για να καθαρίσετε τη βρωμιά από το φούρνο σας σε 3 μόλις λεπτά!

 

Η μέθοδος της γιαγιάς για τον καθαρισμό της βρωμιάς του φούρνου είναι να χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο και ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Μια μοναδική και πολύ ιδιαίτερη λύση, αλλά η μόνη που σας επιτρέπει να εξαλείψετε εντελώς τη βρωμιά από το εσωτερικό του φούρνου απλά και αποτελεσματικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μαγειρική σόδα και λεμόνι, που περιέχουν τις ίδιες ιδιότητες καθαρισμού και αφαλάτωσης.

Διαδικασία

Δεν πρέπει να υπάρχουν ταψιά ή υπολείμματα φαγητών από την προηγούμενη μέρα μέσα στο φούρνο.

Οι βαθμοί πρέπει να οριστούν σε 100.

Η ταμπλέτα πλυντηρίου πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ταψί.

Ρίξτε το ζεστό νερό εκεί που είναι η ταμπλέτα και αφήστε το να καθίσει για δύο ώρες.

Πριν ανάψετε το φούρνο, σκεπάστε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο για να απορροφήσει τυχόν βρωμιά που έχουν κολλήσει μέσα στο φούρνο.

Μετά από δύο ώρες εφαρμογής, καθαρίστε με ένα μαλακό σφουγγάρι και αφαιρέστε αργά τη συσσώρευση. Αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τη βρωμιά που δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει.

γιατί να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα καθαρισμού

Η χρήση ταμπλέτας πλυντηρίου πιάτων μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να κάνετε τον φούρνο σας να μοιάζει ξανά σαν καινούργιος. Χάρη στο νερό και την υψηλή θερμοκρασία, οι καθαριστικές ιδιότητες της ταμπλέτας του πλυντηρίου πιάτων θα εφαρμοστούν στις διάφορες βρώμικες περιοχές. Η διαδικασία είναι κατά 90% πλήρως αυτόνομη και δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλα προϊόντα καθαρισμού.

Μπορεί να οριστεί ως αυτοκαθαρισμός χωρίς άγχος, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο να το συνεχίσετε. Μια μέθοδος καθαρισμού που εξοικονομεί χρήματα, αν και είναι πάντα σκόπιμο να καθαρίζετε τον φούρνο μετά τη χρήση.

Συνιστάται ο περιοδικός καθαρισμός για την αποφυγή επικαλυμμένου λίπους, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο της γιαγιάς. Συνήθως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά το μήνα για βαθύ καθαρισμό του φούρνου. Το μυστικό είναι να το χρησιμοποιείτε καλά, με ελάχιστη θερμοκρασία δύο ωρών και φούρνο στους 100° μέγιστο. Εναλλακτικά, όπως αναφέραμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού και να το κάνετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

derecipes.com
tospitakimou.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr