Η μικρή αλλαγή στο μακιγιάζ που θα σας κάνει να δείχνετε νεότερη

Η μικρή αλλαγή στο μακιγιάζ που θα σας κάνει να δείχνετε νεότερη

Το μυστικό των makeup artists που “κρύβει” χρόνια από το πρόσωπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλά πράγματα αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε: οι σχέσεις, η επιδερμίδα, ο τύπος των μαλλιών, τα επίπεδα ενέργειας. Το νεσεσέρ σας δεν είναι απαραίτητο να ανήκει σε αυτήν τη λίστα. Στην πραγματικότητα η πιο σημαντική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στο μακιγιάζ σας μετά τα 50 για να δείχνετε νεότερη δεν έχει να κάνει με τα προϊόντα αυτά καθ’ αυτά, αλλά με τις υφές τους.

Η πλήρης κάλυψη και τα έντονα pigments δεν είναι αυτά που θα πρέπει να σας απασχολούν. Μετά τα 50 το ωραιότερο μακιγιάζ είναι εκείνο που κολακεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και τη “νέα” υφή του, χωρίς να το “βαραίνει”.

 

Αποφύγετε λοιπόν τα προϊόντα με ματ φινίρισμα κι αναζητήστε άλλα με dewy ή satin υφή. Ο κανόνας αυτός αφορά τόσο τα προϊόντα βάσης, βλ. foundation και concealer, αλλά και τα ρουζ, τις σκιές και τα κραγιόν, όπου οι κρεμώδεις ή ακόμα και υγρές φόρμουλες, που χαρίζουν λαμπερό αποτέλεσμα συνίστανται.

Κατ’ αυτόν η επιδερμίδα καταφέρνει να δείχνει πιο φρέσκια, ενώ καμουφλάρονται και μερικά από τα πιο κοινά σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές, η ξηρότητα και η θαμπή όψη με αποτέλεσμα η εμφάνιση στο σύνολό της να δείχνει πιο νεανική.

www.harpersbazaar.gr

Μαλλιά και δέρμα: Το βότανο που τα αναζωογονεί – Το έχετε ήδη στο σπίτι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr