Κορυφαίοι τρόποι για να αποφύγετε τη μόλυνση από κολπική ζύμη

Κορυφαίοι τρόποι για να αποφύγετε τη μόλυνση από κολπική ζύμη

Πολλοί από εσάς μπορεί να διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε τη μέγιστη δυσφορία και μολύνσεις ζύμης το καλοκαίρι, λόγω της υγρασίας που προκαλεί υπερβολική εφίδρωση. Αλλά, όπως λένε, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! Σας παρουσιάζουμε τέσσερις τρόπους που θα λειτουργήσουν.

Καταναλώστε περισσότερα προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι τα καλά βακτήρια του εντέρου που ρυθμίζουν την ισορροπία του pH του κόλπου σας. Αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρείται η περιοχή απαλλαγμένη από μολύνσεις — εσωτερικές ή εξωτερικές. Συμπεριλαμβάνετε τακτικά το γιαούρτι και τις τροφές με βάση το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή. Αυτό θα ενισχύσει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων που εμποδίζουν την ανάπτυξη ζύμης.

Μετάβαση σε άνετα εσώρουχα
Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι η καλύτερη επιλογή για να μείνετε μακριά από κάθε είδους μόλυνση στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων. Άλλα υλικά όπως ο πολυεστέρας, η δαντέλα ή το νάιλον μπορεί να προκαλέσουν τριβή και ενόχληση που στη συνέχεια θα προκαλέσουν άλλα προβλήματα. Η μαγιά ευδοκιμεί σε υγρό και υγρό περιβάλλον και αυτά τα υλικά επιτρέπουν την ανάπτυξή τους. Το βαμβάκι ως ύφασμα που αναπνέει θα αφήσει χώρο για την κυκλοφορία του αέρα. Επίσης, μείνετε μακριά από στενά, άβολα ρούχα.

Μην παραμελείτε την Υγιεινή

Ενώ εισάγετε διατροφικές αλλαγές και τροποποιείτε τις επιλογές σας, είναι επίσης σημαντικό να μην χάνετε την προσωπική σας υγιεινή. Κάντε μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και φροντίστε να μπείτε σε φρέσκα και πλυμένα ρούχα εάν τα ρούχα σας κολλάνε.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή του κόλπου σας καθαρή. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να καθαρίσετε την περιοχή, αντ ‘αυτού πηγαίνετε για άοσμες πλύσεις γυναικείας υγιεινής που είναι απαλές και με ισορροπημένο pH. Αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού, τα θειικά άλατα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Αντισύλληψη χωρίς οιστρογόνα

Εάν παίρνετε αντισυλληπτικό φάρμακο, βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις που δεν περιέχουν οιστρογόνα. Οι υπερβολικές ποσότητες οιστρογόνων μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη ζυμομυκήτων και να αλλάξουν τον κολπικό μικροβιακό πληθυσμό.

Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε. 

www.femina.in

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr