ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η αραίωση και η τριχόπτωση αποτελούν μία από τις πιο δυσάρεστες αλλαγές που βιώνουν οι γυναίκες ήδη από την προεμμηνόπαυση

Μία από τις πιο δυσάρεστες επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης είναι οι αλλαγές στα μαλλιά μας, καθώς παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην εικόνα, που έχουμε για τον εαυτό μας.

Περίπου 4 στις 10 γυναίκες θα βιώσουν τη δυσάρεστη εμπειρία της τριχόπτωσης κατά τη διάρκεια της προεμμηνόπαυσης ή πολλά χρόνια αργότερα και τα δύο τρίτα των γυναικών αυτών θα έχουν απώλεια τριχών σε όλο το κεφάλι. Οι υπόλοιπες θα δούνε μία αραίωση στο στέμμα και κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών.

Αυτό συμβαίνει λόγω ορμονικών ανισορροπιών, συγκεκριμένα της μείωσης των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και να οδηγήσουν σε σμίκρυνση των τριχοθυλακίων.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορεί να σας είναι δύσκολο να βλέπετε τα μαλλιά σας να μειώνονται κάθε φορά, που χτενίζεστε, λούζεστε ή κοιτάζεστε στον καθρέφτη και να αγχώνεστε γιατί δεν γνωρίζετε αν και πότε θα σταματήσει η τριχόπτωση.

Πώς να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Θα πρέπει αρχικά να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν και ένα πολύ καλής ποιότητας conditioner. Αποφύγετε σφιχτά χτενίσματα, ώστε να μειώσετε την πίεση στα θυλάκια της τρίχας. Επίσης, είναι καλύτερο να αποφύγετε το έντονο στέγνωμα των μαλλιών για να προστατέψετε τις τρίχες από το σπάσιμο.

Ακόμη, φορέστε καπέλο στον ήλιο για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη βλάβη της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας.

Οι βαφές μαλλιών συνήθως δεν είναι πρόβλημα και μπορείτε να τις συνεχίσετε.

Μία ισορροπημένη δίαιτα είναι ιδανική και πρέπει να συμπεριλαμβάνει κόκκινο κρέας μία φορά την εβδομάδα. Αν προγραμματίζετε να κάνετε δίαιτα, θα πρέπει να προσέξετε να μειώσετε σταδιακά τις θερμίδες.

Ελέγξτε τα επίπεδα του σιδήρου και τον θυρεοειδή σας.

Η Ορμονική Θεραπεία Υποκατάστασης για την ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης μπορεί να επιβραδύνει ή να σταματήσει την τριχόπτωση σε κάποιες γυναίκες. Αλλά δεν μπορείτε να γνωρίζετε σίγουρα ότι θα σας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

Τέλος, η διαχείριση του άγχους μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μακροπρόθεσμα.

www.vwoman.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr