Καφές: το απόλυτο καλλυντικό του καλοκαιριού και δείτε γιατί είναι Φύλακας της Δερματικής Υγείας

Καφές: το απόλυτο καλλυντικό του καλοκαιριού και δείτε γιατί είναι Φύλακας της Δερματικής Υγείας

Συχνά παραβλέπουμε ότι ο καφές είναι ένα πολύτιμο βότανο. Και είναι ακριβώς τα οφέλη του στην υγεία που τον καθιστούν αντικείμενο διεθνών ερευνών. Κατά λάθος τον μετατρέπουμε σε τοξική συνήθεια όταν τον φορτώνουμε με άχρηστα συστατικά. Όμως, η μαγεία του καφέ κρύβεται στην αγνή του μορφή που τονώνει την καρδιά και προστατεύει το δέρμα από κάθε τοξική επίθεση.

Οι Μαγικές Ιδιότητες του Καφέ στην Καθαριότητα του Δέρματος

Το ζωηρό αυτό ρόφημα με την πλούσια περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν είναι απλά μια καθημερινότητα. Είναι μια αίσθηση, ένας τρόπος να αγκαλιάσεις την ζωή. Προσδίδει δύναμη και λάμψη στη διάθεση μέσα από τη διεγερτική δράση της ντοπαμίνης. Αλλά ο καφές να φανταστείτε επίσης ότι λειτουργεί σαν αληθινό ελιξήριο για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Εμπλέκει αντιοξειδωτικές δυνάμεις όπως οι φαινόλες που καταπολεμούν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Η ανακάλυψη της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας αποκαλύπτει ότι ο καφές στέκεται στην κορυφή αποδοχής ως πηγή αντιοξειδωτικών.

Ας εξετάσουμε μερικά από τα πιο διάσημα οφέλη που προσφέρει ο καφές για ακαταμάχητη επιδερμίδα:

Πολεμά τη Γήρανση
Τρίψτε καφέ στο πρόσωπο και δείτε τις λεπτές γραμμές, τις κηλίδες ηλικίας και τις ρυτίδες να υποχωρούν. Η νεανική λάμψη επανέρχεται φυσικά όταν το δέρμα ανανεωθεί, χάρη στον καφέ που αντιστέκεται στη φωτογήρανση με τα πολυφαινόλες του.

 Κυτταρίτιδα
Απολαύστε καφέ και αφήστε το αίμα να ρέει στα αγγεία κάτω από το δέρμα, μειώνοντας την κυτταρίτιδα. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με το απόλυτο scrub καφέ που σας προσφέρει τέλειο τόνο δέρματος και ακαταμάχητη υφή, χωρίς ρυτίδες ή ραγίσματα.

Η τακτική χρήση καφέ στην περιποίηση του δέρματος μπορεί να παρέχει πολλαπλά οφέλη. Ειδικότερα, ο καφές έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που χάρη στις υψηλές περιεκτικότητες σε χλωρογενικό οξύ και μελανοϊδίνες μπορεί να αντιμετωπίσει την ερυθρότητα, τις κηλίδες και την ακμή. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν επίσης στη μάχη ενάντια στις βλάβες που προκαλεί η ρύπανση διαχωρίζοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Η παρουσία καφεΐνης εξηγεί την πρακτική πολλών προϊόντων περιποίησης των ματιών να την περιλαμβάνουν, καθώς επιδρά στη μείωση των μαύρων κύκλων και τους πρηξίματων, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και την υφή του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών.

Επιπρόσθετα, η ενίσχυση της φωτεινότητας της επιδερμίδας είναι ένα άλλο οφέλος από τη χρήση του καφέ στη φροντίδα δέρματος, καθώς μπορεί να αφαιρέσει σκούρες σκιές και να διορθώσει τον τόνο του δέρματος που έχει υποστεί βλάβες από την έκθεση στον ήλιο ή τη ρύπανση.

Το πλέον σημαντικό ίσως οφέλος είναι η πιθανότητα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος μέσω της χρήσης προϊόντων που περιέχουν καφέ λόγω της βιταμίνης Β3 ή νιασίνης που περιέχει ο καφές, η οποία ενισχύει την φυσική αντοχή και υγρασία του δέρματος.

Η Niacinamide επίσης, γνωστή και ως νικοτιναμίδη, είναι μια μορφή βιταμίνης Β3 που παρέχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του δέρματος. Έχει αναγνωριστεί για την ικανότητά της να περιορίζει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων κυττάρων και να παρέχει προστατευτική δράση από ορισμένες μορφές καρκίνου του δέρματος. Οι αντηλιακές κρέμες που περιέχουν εκχυλίσματα καφέ ή niacinamide  αποτελούν μέρος μιας προληπτικής στρατηγικής κατά του μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος.

Η απολέπιση είναι μια θεμελιώδης διαδικασία στην περιποίηση του δέρματος, καθώς βοηθά στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων και στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Τα scrub προσώπου με κατακάθι καφέ όχι μόνο απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα αλλά προσφέρουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνοντας τον ερεθισμό και βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.

Ο καφές είναι γνωστός για το πλούσιο περιεχόμενό του σε αντιοξειδωτικά, που προσφέρουν προστασία από τις βλαβερές UV ακτίνες, μειώνοντας τον κίνδυνο βλαβών από ελεύθερες ρίζες. Η εφαρμογή εκχυλισμάτων καφέ στο δέρμα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και να διατηρήσει τη λάμψη και την υγεία της επιδερμίδας.

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr