Καθαρισμός Λεμφικού Συστήματος το Καλοκαίρι: οι Καλύτεροι Τρόποι

Καθαρισμός Λεμφικού Συστήματος το Καλοκαίρι: οι Καλύτεροι Τρόποι

Καλοκαίρι! Εποχή των διακοπών, της ξεγνοιασιάς και της αναζωογόνησης! Και τι καλύτερο από μια αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος για να αισθάνεστε ανανεωμένοι και πλημμυρισμένοι από ενέργεια;

Οι λεμφικοί αγωγοί είναι δίκτυα που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας, και μερικοί απλοί τρόποι μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους.

1. Πιείτε πολλά νερά!

Νερό, το θαυματουργό ελιξίριο του καλοκαιριού. Αυξήστε την πρόσληψη νερού για να βοηθήσετε το λεμφικό σύστημα να “πλύνει” τις τοξίνες αποτελεσματικότερα.

2. Φάτε καθαρά και θρεπτικά τρόφιμα! Ενσωματώστε στην διατροφή σας φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λιπαρά. Αυτά τα τρόφιμα βοηθούν στην αποτοξίνωση και ενδυναμώνουν το σώμα.

3. Κάντε καθημερινή άσκηση! Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξαντλητικό. Μια γρήγορη βόλτα, κολύμπι ή ένα σετ από stretching μπορεί να ενισχύσει τη λεμφική κυκλοφορία.

4. Δοκιμάστε λεμφικό μασάζ! Μια ήπια μορφή μασάζ που επικεντρώνεται στην προώθηση της κυκλοφορίας της λέμφου μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή για την αποβολή τοξινών.

5. Πάρτε βαθιές αναπνοές! Η βαθιά αναπνοή βοηθά στην κίνηση της λέμφου μέσα στο σώμα, ενισχύοντας την αποτοξίνωση.

6. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια! Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το λεμονέλαιο και το κυπαρίσσι, έχουν λεμφοκινητικές ιδιότητες.

7. Εξασφαλίστε σωστό ύπνο! Ο ποιοτικός ύπνος χαρίζει στο σώμα την ευκαιρία να αναπληρώσει ενέργεια και να επιδιορθώσει τυχόν βλάβες, ενισχύοντας το λεμφικό σύστημα.

Ξεκινήστε με αυτά τα βήματα και δείτε το σώμα σας να ευδοκιμεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, γεμάτο ζωτικότητα και ενέργεια!

ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΜΦΟ ΣΟΥ!

Αγκαλιάζοντας το Ένα Πόδι: Με την πλάτη σας επίπεδη στο έδαφος, τραβήξτε απαλά το λυγισμένο σας γόνατο προς το θώρακα, κρατώντας για 20 δευτερόλεπτα προτού αλλάξετε πόδι.

Άσκηση Πεταλούδας: Με ανοιχτή την θέση των ποδιών και τις πατούσες να ακουμπούν η μία την άλλη, αφήστε τα γόνατά σας να πέσουν χαλαρά προς τις δύο πλευρές, δημιουργώντας μία ποζα που μοιάζει με εκείνη της πεταλούδας.

Αναδιπλώσεις Ποδιών: Ξαπλωμένοι, εναλλάξτε κατά μήκος το σήκωμα και το κατέβασμα των ποδιών σας, αποδίδοντας μια δυναμική για 20 επαναλήψεις.

Κυκλικές Κινήσεις Ποδιών: Ενώ είστε ξαπλωμένοι, κινήστε το ανυψωμένο πόδι σε μια κυκλική τροχιά 20 φορές και στη συνέχεια επαναλάβετε στο αντίθετο πόδι.

Ποδήλατο: Από τη θέση που τα πόδια σας σχηματίζουν έναν φανταστικό τραπέζι, τεντώστε τα  προς το ουρανό και κατεβάστε τα εναλλάσσοντας για 20 επαναλήψεις.

Κύκλοι Ποδιών στο Πλάι: Μια διαδοχική κίνηση στο πλάι, με το άνω πόδι να κάνει περιστροφικές κινήσεις για 20 επαναλήψεις πριν την εναλλαγή.

Εκτάσεις Φτέρνας: Στέκεστε όρθιοι και ωθήστε κυκλικά την φτέρνα προς τα πάνω εναλλάξ 20 φορές, ενισχύοντας την ευστάθεια σας.

Αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι. Για κυτταρίτιδα, κιρσούς, σπασμένα τριχοειδή. Ειδική προσφορά -λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr