Meal sequencing | Η έξυπνη μέθοδος που ρυθμίζει το σάκχαρο

Meal sequencing | Η έξυπνη μέθοδος που ρυθμίζει το σάκχαρο

Η σειρά με την οποία τρως το φαγητό σου μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του σακχάρου σου.

Η κατανάλωση ενός είδους τροφής πριν από μια άλλη κάνει διαφορά στην υγεία σου; To meal sequencing, η σειρά με την οποία θα καταναλώσεις το φαγητό σου, σε βοηθά να διατηρήσεις την ευεξία σου και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου σε ισορροπία.

Meal sequencing: Όλα με τη σειρά τους

Ορισμένα τρόφιμα αυξάνουν το σάκχαρο, ανάλογα με το τι τροφή καταναλώνεις πριν ή μετά από αυτά. Στο meal sequencing, δεν αποκλείονται οι υδατάνθρακες από τη διατροφή, απλά περιμένουν τη σειρά τους πριν τους καταναλώσουμε, σε κάθε γεύμα.

Τα μη-αμυλούχα λαχανικά έρχονται πρώτα, ελέγχοντας έτσι τη γλυκόζη στο αίμα, για να ακολουθήσουν οι υδατάνθρακες. Μάλιστα, κάποιες νέες έρευνες προτείνουν να καταναλώνουμε λαχανικά πριν το πρωινό, ώστε να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τις ορμόνες που ενεργοποιούν το αίσθημα της πείνας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινάμε με ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά, συνεχίζοντας με πρωτεΐνες και υγιή λίπη, κρατώντας για το τέλος τους υδατάνθρακες. Έτσι η σειρά είναι η εξής:

ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά,
πρωτεΐνες και καλά λιπαρά και, τέλος,
υδατάνθρακες.

5 πρακτικές συμβουλές διαχείρισης του σακχάρου σου
Για να διαχειριστείς αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι σημαντικό να υιοθετήσεις μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει διατροφή, άσκηση και αλλαγές στον τρόπο ζωής σου.

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή
Φρόντισε να γυμνάζεσαι τακτικά
Πρόσεχε τις μερίδες σου
Έλεγχε τακτικά τις τιμές σακχάρου
Κατανάλωνε προγραμματισμένα γεύματα

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

1. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή
Δώσε προτεραιότητα σε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, άπαχες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά σε σχέση με απλούς υδατάνθρακες και σάκχαρα. Επίλεξε δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχα κρέατα, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

2. Φρόντισε να γυμνάζεσαι τακτικά
Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τους μυς σου να χρησιμοποιήσουν το σάκχαρο που υπάρχει στο αίμα σου, μειώνοντας αποτελεσματικά τα επίπεδά του. Ο στόχος σου πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας δραστηριότητας τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.

3. Πρόσεχε τις μερίδες σου
Ακόμη και τα υγιεινά τρόφιμα προκαλούν αυξήσεις του σακχάρου εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Προσπάθησε να διατηρήσεις επαρκείς μερίδες σε κάθε γεύμα.

4. Έλεγχε τακτικά τις τιμές σακχάρου
Παρακολούθησε τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου για να κατανοήσεις πώς τα επηρεάζουν τα διαφορετικά τρόφιμα, οι δραστηριότητες και τα επίπεδα στρες.

5. Κατανάλωνε προγραμματισμένα γεύματα
Προσπάθησε να τρως τα γεύματα και τα σνακ σου τις ίδιες ώρες κάθε μέρα για να διατηρήσεις τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Απέφυγε να παραλείπεις γεύματα.

shape.gr

Στο καύσωνα χάνεις ηλεκτρολύτες! Ποιες τροφές τους αναπληρώνουν;

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr