Ποιο Έλαιο Στηρίζει το Δέρμα και Διαγράφει Ραγάδες και Ρυτίδες.

Ποιο Έλαιο Στηρίζει το Δέρμα και Διαγράφει Ραγάδες και Ρυτίδες.

 Κάνει το Δέρμα Ελαστικό σε Πρόσωπο και Σώμα.

Το έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς αποτελεί ένα πανίσχυρο σύμμαχο για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, εισάγοντας στην καθημερινότητά μας μια πινελιά μαγείας! Όταν πρόκειται για τις ραγάδες, το μαγικό αυτό έλαιο αγκαλιάζει την επιδερμίδα, προσφέροντάς της ελαστικότητα και συμβάλλει στη μείωση τους χάρη στις ισχυρές θρεπτικές του ιδιότητες. Αφήνει το δέρμα λείο, αναζωογονημένο και άκρως ενυδατωμένο.

Όσο για τα μαλλιά, το έλαιο αυτό λειτουργεί σαν ένα εξαιρετικό ελιξίριο. Είναι ιδανικό για να προσφέρει λάμψη και να ενδυναμώσει τις ρίζες, μειώνοντας το σπάσιμο και την τριχόπτωση. Χαρίζει μια απαλή υφή, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο υγιή και περιποιημένα. Για όσους λαχταρούν βελούδινη υφή και δυνατότητα εύκολου χτενίσματος, το έλαιο αυτό είναι ένα αληθινό δώρο της φύσης!

Το έλαιο της άγριας τριανταφυλλιάς, γνωστό και ως ελαιόλαδο του ρόδου, έχει μια πλούσια ιστορία που ανάγεται σε αρχαίους πολιτισμούς, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Πιο συγκεκριμένα, η Κλεοπάτρα, μια από τις πιο διάσημες γυναίκες της αρχαιότητας, το χρησιμοποιούσε απλόχερα στην καθημερινή της ομορφιά και στις ενυδατικές της συνήθειες, ενώ φέρεται να το χρησιμοποιεί ευλαβικά και στα αρωματισμένα της λουτρά.

Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, το έλαιο αυτό χρησιμοποιούνταν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς και για τη φροντίδα της επιδερμίδας και την προστασία της από τον ήλιο. Επιστήμονες όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός ανέφεραν την χρήση του για την θεραπεία διάφορων καταστάσεων, που αφορούσαν ιδιαίτερα προβλήματα στο δέρμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αρχαία παράδοση, το έλαιο της άγριας τριανταφυλλιάς συχνά συνδυαζόταν με άλλα αιθέρια έλαια και συστατικά, δημιουργώντας περίπλοκα μίγματα για την ενίσχυση της ομορφιάς και την ανάδειξη της γυναικείας λάμψης. Αυτό το έλαιο δεν ήταν μόνο σύμμαχος των γυναικών αλλά και πολύτιμο είδος για εμπόριο και αλληλοανταλλαγές.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος λόγω της πλούσιας σύνθεσής του σε ξεχωριστές ουσίες και βιταμίνες που συνδυαστικά παρέχουν σημαντικά οφέλη:

1. Βιταμίνη Α (Ρετινόλη): Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προάγει την αναγέννηση του δέρματος και χρησιμοποιείται συχνά για τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητάς του. Αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παρατεταμένων σημαδιών, όπως οι ραγάδες.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η  οποία συνθέτει κολλαγόνο. Πλούσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3,6,9 και βιταμινών A, C, E και B – καροτίνη που βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και ενισχύει τη φυσική του προστασία από τον ήλιο.Έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση για το δέρμα του προσώπου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει την ικανότητα να διεισδύει στο δέρμα αυξάνοντας τα επίπεδα υγρασίας του, μειώνοντας ορατά τα σημάδια γήρανσης. Ενισχύει την άμυνα του δέρματος. Αναζωογονεί την επιφάνεια και επαναφέρει την ελαστικότητά του.

2. Βιταμίνη C: Απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι βασικός δομικός παράγοντας του δέρματος. Η διαδικασία αυτή ενδυναμώνει τη δομή και βοηθά στην ανθεκτικότητα και στην ελαστικότητα.

3. Λινολεϊκό και Α-λινολενικό οξύ (Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα): Τα Ωμέγα λιπαρά οξέα παρέχουν ισχυρή ενυδάτωση, προστασία και επιδιόρθωση στο δέρμα, κρατώντας την επιδερμίδα ελαστική και μειώνοντας την ευπάθεια σε νέες ραγάδες.

4. Αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή: Αυτές οι ενώσεις καταπολεμούν την  ριζική ζημιά και προωθούν την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.

5. Δράση επουλωτικής ιδιότητας: Η παρουσία αυτών των συστατικών βοηθά στην επούλωση των επιπέδων του δέρματος και τη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας, παρέχοντας στήριξη στην ενυδάτωση και την ευελιξία.

Η συνδυαστική δράση αυτών των βιταμινών και ιδιοτήτων καθιστά το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων. Η συχνή εφαρμογή του εμπλουτίζει το δέρμα με τα απαραίτητα συστατικά, βοηθώντας στην προάσπιση και τη βελτίωση της δομής και της υγείας του.

Τα άγρια ​​τριαντάφυλλα είναι ιδανικά για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα, αλλά είναι πολύ καταπραϋντικά και ενυδατικά και σε πιο ξηρούς τύπους δέρματος. Το έλαιο τριαντάφυλλου προστατεύει το δέρμα από την απώλεια υγρασίας επιδιορθώνοντας τον φραγμό του . Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κνησμού και του σκασμένου δέρματος. Μειώνει τις ρυτίδες.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Αυτή η υπέροχη συνταγή θα σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε το δέρμα σας, μειώνοντας τις ραγάδες και προσφέροντας λάμψη και λείανση!

Υλικά:
– 50ml έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς
– 50ml έλαιο άργκαν
– 30ml γλυκερίνη
– 20ml βιταμίνη E

Οδηγίες:
1. Αρχικά, εξασφαλίστε ένα καθαρό και ξηρό γυάλινο μπουκάλι για να ανακατέψετε τα υλικά σας.
2. Στο γυάλινο μπουκάλι σας, αναμείξτε πρώτα το έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς με το έλαιο άργκαν για τη βάση του μείγματός σας.
3. Προσθέστε τη γλυκερίνη στο μείγμα, που βοηθά στην ενυδάτωση και την «κλείδωμα» της υγρασίας στο δέρμα.
4. Εν συνεχεία, ανακατέψτε καλά τη βιταμίνη E, η οποία ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων και στη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων.
5. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε το καλά για να ενωθούν ομοιόμορφα τα έλαια.
6. Εφαρμόστε λίγες σταγόνες του μείγματος στις περιοχές με ραγάδες ή σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε περισσότερη λάμψη και λείανση.
7. Μασάζ απαλά σε κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Χρησιμοποιείται καθημερινά, προτιμώμενα μετά το μπάνιο, καθώς το δέρμα είναι ακόμα υγρό για την καλύτερη απορρόφηση των έλαιων. Επιμονή και τακτική εφαρμογή θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα!

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr