Μάσκα ομορφιάς με γαρίφαλο για σφριγηλό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Μάσκα ομορφιάς με γαρίφαλο για σφριγηλό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Σπιτική μάσκα ομορφιάς με γαρίφαλο και άλλα 3 υλικά που σας προσφέρει σφριγηλό δέρμα χωρίς ρυτίδες με τη βοήθεια της φύσης.
Η φύση έχει τη λύση σχεδόν σε κάθε μας πρόβλημα. Όλα τα καλλυντικά έχουν ως βάση τους ή ακόμη και ως έμπνευσή τους, τη φύση και τα υλικά που εκείνη μας προσφέρει. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλά σπιτικά καλλυντικά, από φυσικά υλικά, που πολλές φορές είναι πιο αποτελεσματικά και από τα ακριβά καλλυντικά μεγάλων εταιρειών.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική μάσκα ομορφιάς με γαρίφαλο και ακόμη 3 υλικά. Η συγκεκριμένη μάσκα ομορφιάς θα σας χαρίσει σφριγηλό δέρμα και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες, έχοντας ως σύμμαχο τη σοφία της φύσης. Διαβάστε παρακάτω:

Θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο γαρίφαλο ή λάδι γαρίφαλου
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή βούτυρο καριτέ
1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
Αιθέριο έλαιο για άρωμα (προαιρετικά, π.χ. λεβάντα ή δεντρολίβανο)

Διαδικασία
Αν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα γαρίφαλα τότε τα αλέθουμε σε λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας γουδί ή μύλο καφέ. Αυτό διασφαλίζει η κρέμα μας να είναι λεία και απαλή. Έπειτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε απαλά το λάδι καρύδας ή το βούτυρο καριτέ.

Μόλις λιώσει το λάδι καρύδας και κρυώσει ελαφρώς το ανακατεύουμε με το αλεσμένο γαρίφαλο και το λάδι βιταμίνης Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιταμίνη Ε είναι μία προσθήκη με σημαντικά θρεπτικά οφέλη για το δέρμα μας και την ικανότητα να διατηρεί την σπιτική μας κρέμα περισσότερο καιρό.

Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας. Πρέπει να ξέρετε ότι τα αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα ή το δεντρολίβανο, εκτός του όμορφου αρώματος, έχουν και καταπραϋντικές ιδιότητες στην επιδερμίδα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Καθώς κρυώνει, θα πήξει κιόλας. Μόλις πήξει, σφραγίζουμε το σκεύος και το φυλάσσουμε σε δροσερό και στεγνό μέρος ή εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας.

Οφέλη της κρέμας γαρίφαλου
Τα γαρίφαλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος.

Η ευγενόλη στο γαρίφαλο είναι γνωστή για τη φυσική συσφικτική και αντιφλεγμονώδη δράση της. Η βάση από λάδι καρύδας ή βούτυρο καριτέ ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και ελαστικό.

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα
Για γρήγορα αποτελέσματα, απλώστε την κρέμα γαρίφαλου στο πρόσωπο και το λαιμό σας δύο φορές την ημέρα μετά τον καθαρισμό. Πάντα να κάνετε ένα patch test πριν από την τακτική χρήση για να διασφαλίσετε τυχόν αλλεργική αντίδραση στο δέρμα σας. Μη ξεχνάτε ότι τα γαρίφαλα είναι πολύ έντονα, οπότε συχνά προκαλούν αλλεργίες.

Daddy-Cool.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr