Η άσκηση στην πισίνα που κάνει τους κοιλιακούς σου πέτρα!

Η άσκηση στην πισίνα που κάνει τους κοιλιακούς σου πέτρα!

Μία απλή, εύκολη άσκηση στην πισίνα θα κάνει τους κοιλιακούς σου πέτρα!

Η αλήθεια είναι ότι για να φανούν οι κοιλιακοί σου θα πρέπει να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά και να ακολουθήσεις μια σπαρτιακή διατροφή. Ωστόσο όσο θα είσαι διακοπές αυτή η άσκηση στην πισίνα μπορεί να σε βοηθήσει να γυμνάσεις τον ορθό κοιλιακό, τον μυ που “χτίζει” το six-pack στην κοιλιά.

Ο ορθός κοιλιακός αποτελείται από δύο παράλληλους μυς, χωρισμένους στη μέση γραμμή από συνδετικό ιστό που ονομάζεται λευκή γραμμή. Εκτείνεται σε όλο το μήκος του μπροστινού τμήματος της κοιλιάς, από το στέρνο έως το ηβικό οστό.

Ποια είναι η λειτουργία του ορθού κοιλιακού;
Κάμψη της σπονδυλικής στήλης: Ο ορθός κοιλιακός φέρνει τον θώρακα προς τη λεκάνη, βοηθώντας στην ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης και στην όρθια στάση.
Σταθεροποίηση του κορμού: Συνεργάζεται με άλλους μυς για να σταθεροποιήσει τον κορμό κατά την εκτέλεση κινήσεων, όπως η άρση βαρών ή η περιστροφή.
Συμβάλλει στην αναπνοή: Συμπιέζει το θώρακα και βοηθά στην εκπνοή.
Γιατί να γυμνάσεις τον ορθό κοιλιακό;
Η ενδυνάμωση του ορθού κοιλιακού προσφέρει διάφορα οφέλη όπως:

Βελτιωμένη στάση σώματος: Ισχυροί κοιλιακοί μύες συμβάλλουν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας τον πόνο στην πλάτη και βελτιώνοντας την ισορροπία.
Αυξημένη αθλητική επίδοση: Ο ορθός κοιλιακός παίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορα αθλήματα, προσφέροντας σταθερότητα και δύναμη.

Ενδυνάμωση του πυρήνα: Μαζί με άλλους μυς του κορμού, ο ορθός κοιλιακός αποτελεί τον πυρήνα του σώματος, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ισορροπία, τη σταθερότητα και την πρόληψη τραυματισμών.
Βελτιωμένη όψη: Γυμνασμένοι κοιλιακοί μύες προσφέρουν μια πιο γραμμωμένη και γυμνασμένη εμφάνιση.

Γύμνασε τον ορθό κοιλιακό με αυτήν την άσκηση στην πισίνα
Τα ψαλιδάκια στοχεύουν στο κάτω μέρος του ορθού κοιλιακού. Εμπλέκουν επίσης τους καμπτήρες του ισχίου και τους λοξούς κοιλιακούς, προάγοντας τη σταθερότητα και την αντοχή του πυρήνα. Αυτή η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της τεχνικής κολύμβησης, μιμείται την κίνηση της κολύμβησης που χρησιμοποιείται στο ελεύθερο και στο ύπτιο.

Μέσα στην πισίνα
Κάθισε στην άκρη της πισίνας, κρατώντας την προεξοχή με την πλάτη σου στον τοίχο της πισίνας.
Τέντωσε τα πόδια σου ευθεία μπροστά, κρατώντας τα κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Ξεκίνα μια γρήγορη κίνηση πάνω-κάτω με τα πόδια, κρατώντας τον πυρήνα σφιγμένο και την πλάτη πιεσμένη στον τοίχο της πισίνας.
Διατηρήστε σταθερό ρυθμό και επικεντρώσου σε μικρές, ελεγχόμενες κινήσεις.

Έξω από την πισίνα
Κάθισε στην άκρη της πισίνας με τα πόδια σου τεντωμένα πάνω από το νερό.
Γείρε ελαφρά προς τα πίσω, στηρίζοντας το σώμα σου με τα χέρια σου τοποθετημένα πίσω σου.
Σήκωσε ελαφρώς τα πόδια σου από το έδαφος και ξεκίνα τα ψαλιδάκια πάνω – κάτω. Έχε σφιγμένο τον πυρήνα σου για να διατηρήσεις τη σταθερότητα και τον έλεγχο.
shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr