Κρέμα καρύδας: Η φυτική τροφή που ενυδατώνει και ελέγχει την αρτηριακή πίεση – Για αυτό τη λατρεύουν οι vegan

Κρέμα καρύδας: Η φυτική τροφή που ενυδατώνει και ελέγχει την αρτηριακή πίεση – Για αυτό τη λατρεύουν οι vegan

Η κρέμα καρύδας είναι μια παχύρρευστη, γευστική κρέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές. Προσθέτει επίσης γεύση και υφή σε πολλά πιάτα, όπως σούπες, σάλτσες και smoothies. Συχνά χρησιμεύει ως εναλλακτική λύση σε keto και vegan συνταγές.

Αν και η κρέμα καρύδας είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, είναι επίσης υψηλή σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, επομένως η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Τι είναι η κρέμα καρύδας;
Η κρέμα καρύδας είναι μια φυτική τροφή που παρασκευάζεται από γάλα καρύδας. Μπορείτε να αγοράσετε κρέμα καρύδας από κατάστημα ή να την φτιάξετε μόνοι σας. Τα προϊόντα με βάση την καρύδα, χρησιμεύουν ως συστατικά σε πολλά πιάτα στις περιοχές του Ειρηνικού και της Ασίας.

Τι περιέχουν 100 γραμμάρια κρέμα καρύδας:
Θερμίδες: 222
Πρωτεΐνη: 2,22 γραμμάρια (g)
Λίπη: 22,22 γρ
Υδατάνθρακες: 3,33 γρ
Ζάχαρα: 2,22 γρ
Λιπαρά οξέα (κορεσμένα): 21,11 γρ
Νάτριο: 17 χιλιοστόγραμμα (mg)
Κάλιο: 278 mg

Το κάλιο, το οποίο περιέχει η κρέμα καρύδας είναι ένα θρεπτικό συστατικό, σημαντικό για την εξισορρόπηση των επιπέδων υγρών στο σώμα σας, τη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο και τη βοήθεια της καρδιάς σας να αντλεί αίμα σε όλο το σώμα σας.

Βελτιώνει τη γεύση και την υφή των πιάτων
Η κρέμα καρύδας μπορεί να βελτιώσει τη γεύση, τη συνοχή και την υφή πολλών πιάτων. Επιπλέον, η κρέμα καρύδας είναι κοινή σε ποτά κοκτέιλ, όπως το piña coladas ή το coquito.

unsplash.com

Vegan υποκατάστατο γαλακτοκομικών
Η κρέμα καρύδας είναι φυτικής προέλευσης και χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο γαλακτοκομικών όσοι κάνουν vegan διατροφή. Η κρέμα καρύδας είναι μια εναλλακτική λύση αντί για γάλα, γιαούρτι, βούτυρο ή κρέμα.

Κέτο – Friendly
Η κρέμα καρύδας είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Αποτελεί καλή επιλογή για άτομα που ακολουθούν μια κετογονική δίαιτα. Μισό φλιτζάνι κρέμα περιέχει μόνο 3 g υδατάνθρακες.

Μειονεκτήματα και ποιοι πρέπει να αποφεύγουν την κρέμα καρύδας

Υψηλά κορεσμένα λιπαρά
Η κρέμα καρύδας έχει υψηλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Μελέτες δείχνουν ότι το υπερβολικό κορεσμένο λίπος μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες σας. Αυτό, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Περιεκτικότητα σε θερμίδες
Η κρέμα καρύδας περιέχει πολλές θερμίδες ανά μερίδα. Μισό φλιτζάνι έχει 222 θερμίδες. Εάν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα κρέμας καρύδας χωρίς να προσαρμόσετε τη διατροφή σας με άλλους τρόπους, μπορεί να πάρετε βάρος.

Αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς
Αν και σπάνια, άνθρωποι είναι αλλεργικοί στις καρύδες, καλό είναι να προσέξετε αν την δοκιμάσετε πρώτη φορά.

www.instyle.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.,

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 

Μαύροι κύκλοι: Πως να τους εξαφανίσετε με καστορέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr